2012. december 31., hétfő

Év végi elszámolás



A 2012-es év elég vegyesre sikerült számomra. Voltak jó, és rossz dolgok is. Egy kicsit néha megéri megállni, visszatekinteni, és értékelni a dolgokat. Mit hogyan kellett volna? Hogy lesz ezután? Hogy lehet tovább?
2012 elején még erősen szőke voltam. Imádtam, de rájöttem, hogy így sosem fogom elérni az áhított derékig érő hajat. Így hát befestettem barnára, amit persze hamar ledobott, most már majd 10 centis lenövésem van, ami egyébként jól is tud kinézni, én már egészen megszerettem.
Márciusban kapcsolatba léptem az Oasappal, sok szép és kevésbé szép dolgot kaptam Tőlük. Ajánlom egyébként mindenkinek, hogy ha van rá lehetősége éljen az ilyen ajánlatokkal. semmit sem veszíthettek, de kaphattok egy csomó jó dolgot. Kapcsolatban álltam még az ADEN Cosmetics-el, a Sweetsaton Therapy-val, a Kallossal, La Clareé-vel, kaptam hideratálót a Gerovital Plant-től. Mindennek nagyon örültem, ki tudtam ugrani a bőrömből egy-egy megkereséskor.

Volt egy rakás outfit bejegyzésem, voltak köztük népszerűek, és kevésbé népszerűek. 

Elballagott a nagycsoportom, és jött a mini csoport. Sok okos gyerekkel kerültem kapcsolatba, és a legelevenebbeket is sikerült rajongásig megszeretnem. Szerencsére ebben az évbe is a munkám a hivatásom, az amit nagyon szívesen csinálok, és remélem, hogy ez az elkövetkező években is így fog maradni. Minden embernek olyan munkát kellene végeznie, amit szívesen, teljes bedobással csinál, milyen sok boldog ember lenne!:)
Kicsit változott a blog témája is, a fashion és beauty-ból átment egy személyesebb vonalra, tervezem, hogy a jövő évben még több DIY ötletet osszak meg veletek, akár videó formában, és folytassam azt, amit idén év vége felé elkezdtem.
Voltam fesztiválozni ismét, és nyaraltam Trogirban. 
Ebben az évben nagyon szerelmes voltam, és ez biztosan folytatódni fog az elkövetkezőkben is.
A rosszabb részeket most nem taglalnám, a jövő évre rengeteg  dolgot kitűztem, amit teljesítenem KELL!
Előre is nagyon boldog új évet kívánok Nektek! Teljesüljön minden célotok, vágyatok, álmotok, és legyetek boldogok, egészségesek és szerelmesek!

Nektek hogy telt el ez az év? Olyan volt, mit vártátok? Vagy rosszabbul, esetleg jobban sikerült? Sok mindent terveztek a jövő évre? 

2012. december 30., vasárnap

Készüljünk a Szilveszterre! - malacka sütik


Nálunk a Szilveszter idén úgy lett szervezve, hogy mi megvettük a virslit-üdítőt-bort (ha még sulisok vagytok, elég jó megoldás, hogy ezekre összedobjátok a pénzt, így a házigazdának sem olyan megterhelő), és mindenki hoz még valami nasit-sütit-akármit.
Én kétfélét sütöttem, Sport szeletet, és a Malackákat, amiről most lesz szó.
Nagyon könnyű a recept, és a tésztát kezelni is nagyon könnyű, különösebb kézügyesség nélkül is lehet aranyos malackákat formálni.
A receptet a Szépségtár blogon találtam(amit egyébként lelkesen olvasok, és ajánlom Nektek is),  és csak picikét változtattam rajta.

Mi kell hozzá? (a szimpla adagból körülbelül 45-50 kismalac lesz)
-50dkg liszt
-25dkg margarin (Rama kocka)
-2dl tejföl
-2 tojássárgája (én egész tojással csináltam)
-3dkg élesztő
-só
-feketebors a szemeknek
-tojás a megkenéshez

Én dupla adagban készítettem el, de csak 3,5 dl tejföllel, 5dkg élesztővel, és így is tökéletes lett.

Hogyan készül?
Kiöntöd egy tálba a lisztet, megolvasztod a margarint, és hozzáadod. A tejfölt, tojást, sót is hozzáadod. Az élesztőt nem kell felfuttatni, elég ha belemorzsolod a keverékbe. 
Jól bedagasztod és meleg helyen fél órát keleszted. 
Ezután összegyúrod, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatod a fejeket. A közepessel a füleket. Egy karikát kettévágva megkapsz két fület, amit a fej alá kell gyűrni, majd ráhajtani a fejre. Érdemes a tojással, amivel meg fogod kenni, itt alaposan átkenni, a fül alatt is, hogy ne jöjjön le sütés után. Érdemes jól rá is nyomni. Ha van nagyon pici pogácsaszaggatód, az éppen tökéletes lesz a malacorroknak, ha nincs, akkor egy üdítős, vagy vizes üveg kupakjával helyettesítheted. Ebbe nem árt, ha beleböksz egy kést (a tetejébe), az így keletkezett lyuk miatt könnyebben kijön majd belőle a tészta. Nekünk, amíg nem volt benne lyuk, beleragadt.
Még egy szívószál is kell, vagy gyufa, vagy fogpiszkáló, ezzel a nóziba kell belebökni két helyen, hogy meglegyenek az orrlyukak.

Tojással megkenni, ezután a szemeknek a feketeborsot rátenni. 180°C-on kell sütni, amíg szép aranybarnára nem sül. 
Melegen ne egyetek belőle sokat, mert én így kiütöttem egy egész családot! :)

És a végén egy kis vicc, a maradék tésztából készítettünk egy egész disznót:D

Nálatok hogy zajlik a szilveszter? Házibuliba mentek szívesebben vagy szórakozóhelyre? Mit szoktatok enni szilveszterkor?


2012. december 29., szombat

A Karácsony nálunk...


Gondoltam írok egy kis visszatekintést, mert nálunk szinte minden Karácsony ugyanúgy zajlik:) Remélem érdekes lesz számotokra!

December 23:
elkezdjük előkészíteni a kajákat, mindent szinte sütéskészre, hogy másnap ne a konyhában kelljen állni egész nap. Persze ezt is együtt.
A húgom vagy ekkor, vagy még előtte süt, nálunk ő a sütőzseni, tényleg szuperügyes. (Ha olvasod, NE bízd el magad!)

December 24:
Felkelünk valamikor 9-10 körül, reggelizik, aki szeretne. Anyáék csomagolnak, idén viszont főztünk is ekkor még, de azt is közösen. Délután, 14-15 óra körül feldíszítjük a karácsonyfát. Mindig piros-arany, és imádom hogy ilyen. Nálam piros-arany a karácsony:)
Miután feldíszítettük, mindenki beteszi alá az ajándékokat, és ezután megebédelünk, majd az ajándékbontás következik. Közben persze karácsonyi zenék szólnak, és mindenki figyeli, a másik mit szól ahhoz, amit kapott. Mi idén Fontossal úgy készítettük az ajándékokat a családnak, meg egymásnak is, erről most képeket nem tudok mutatni, mert nem vagyok otthon, de Anya ékszerdobot kapott, amiben tükör is van, a tetejére pedig ráégettük körbe a magyar népmesés-madárkás motívumot a közepébe pedig, hogy Anya. Mellé fülbevalókat kapott, mert az a mániája, összesen 10 párat. Húgom egy rajztáblát kapott, beleégetve pedig Naruto falujának a jelét. Mellé körömdíszítő köveket kis üvegcsékben és olyan körmös margarétákat.
Öcsém bőrövet kapott, parfümöt és mellé egy I love barátok közt bögrét, poénból, mert tényleg nézi, na hát olyan jól sült el, hogy azóta is abból iszik. :D Nevelőapám pedig egy kézzel faragott sakkot kapott, és egy billentyűzetet, mert pont előtte pár nappal mondta, hogy kezd elromlani.
Ilyenkor a menü általában sült kacsa, rántott hal, baconbe tekert sajtos csirkemell. Rizzsel vagy sült krumplival.

December 25:
Hozzánk jönnek vendégek, Húgom keresztanyáék, ebédre. Ebéd után aztán a nappaliban beszélgetünk és hülyülünk, sokáig.
Ilyenkor a menü: a tegnapi maradék, brassói aprópecsenye, töltött káposzta, húsleves.

December 26:
Öcsém keresztanyjáékhoz megyünk, ott gyűlik össze édesanyám egész családja, azaz anya-tesók, mi-unokatesók.
A menü egészen változatos, mindig van valami újdonság, de a rántott csirkemell az mindig kötelező, Húgom miatt. Idén zserbó-bonbont is készítettek, nyami.

December 27-ig külön vagyunk Fontossal, mindenki a maga családi hagyományai szerint él, de 27-én utazunk egymáshoz:) Természetesen csak amíg össze nem költözünk, akkor aztán majd saját hagyományokat teremtünk. Addig pedig úgy csináljuk, hogy Karácsony előtt Csongrádon kisétálunk az adventi vásárba, megnézzük a koszorút, a Város Karácsonyfát, a betlehemet, forraltbort iszunk, romantikázunk, aztán hazaérve feldíszítjük a saját kis fánkat a saját díszeinkkel, aminek egy részét én készítettem, és összebújva karácsonyi filmet nézünk. Ajándékozni csak 27-én szoktunk, én egy polár takarót készítettem, amire ráfestettem a Gyűrűk urából a gyűrű szövegét.
Ő nekem pedig egy hatalmas fatáblába beleégette hogy "Képeink", és rózsákat, meg -szerintem-csipkebogyókat, szerinte meg rózsabimbókat, és ragasztott rá gyurmaragasztóval fényképeket. Hát oda meg vissza voltam.

Arról, hogy én mit kaptam, majd külön bejegyzést szeretnék hozni, képekkel.

Nálatok hogyan telik a Karácsony? Vannak kialakult hagyományaitok? Mit szóltok a mieinkhez? Mit kaptatok? Ti miket adtatok? Szokás Nálatok egyáltalán az ajándékozás?


2012. december 26., szerda

Decemberi életképek


Mivel decemberben már elmaradtak a hetem képekben bejegyzések így pótolnám őket, talán havi adagban elég is:)

Szeretem ezt a szoknyát:)

2012. december 24., hétfő

Boldog Karácsonyt Nektek!


Ezzel a videóval szeretnék boldog karácsonyt kívánni Nektek! Tudom, nem tökéletes a minősége, de  tekintsetek most el ettől, nem bírtam még egyszer felvenni.
Ez a kedvenc mesém!
Boldog Karácsonyt!

2012. december 23., vasárnap

DIY Ajándékkísérő


...az utolsó karácsonyi DIY ötletet látjátok idén a blogon, holnap már Karácsony, valószínűleg már mindenkinél becsomagolásra várnak az ajándékok, vagy már ezzel is megvagytok. Ha nem szeretnétek a megszokott papír ajándékkísérőt adni a csomagokhoz, akkor Ti is valósítsátok meg ezt az ötletet! Én idén így adom át az ajándékokat:

Ehhez az ajándékkísérőhöz nem kell más,mint 
maradék anyagok(az enyémek filcből készültek), tű, cérna, szalag.

Vágj ki 2 korongot az anyagból, az egyikre hímezd rá a megajándékozott nevét, majd pelenkaöltésekkel varrd össze, egy kis rést hagyva a tetején. Itt tölts bele egy kis tömőanyagot (maradék anyag, vatta, vatelin, akármi), dugd bele  a szalagot és varrd össze. Már kész is az ajándékkísérő, ami a felbontás után karácsonyfadíszként is funkcionálhat. Szépen mutat csillag vagy fenyőfa alakban is:)
Nem gond, ha nem vagy hímzőbajnok, pont ettől lesz bájos!




És ha mindenkinek csak egyet akarsz varrni, de több ajándékot is kapnak, a csomagokat ragaszd egymásra!

Hogy  tetszik? Elkészítitek? Van rá még egy éjszaka! ;)


2012. december 22., szombat

DIY filcbögre:)


Ezeket a kis filcbögréket a kolléganőknek készítettem, mert szerettem volna valami ici-pici aprósággal meglepni Őket.
24 darab készült belőlük, és bár nem nagy dolog, szerintem örültek neki:)

Az összes kijött 4 db A/4-es filclapból (400 Ft), 1doboz+pár filter teából (1 dobozban 20 filter van), és 1 db A/4-es lapból. Plusz ugye a fictoll,amivel rárajzoltam a hópelyhet. Szóval nagyon maximum ezer Ft...
A teafilter dupláját kell kivágni az anyagból, plusz hozzáillő fület. Összevarrni, díszíteni és kész is:)

Ti szoktatok valamivel kedveskedni a kollégáknak/csoporttársaknak/osztálytársaknak? Mivel? Ez az ötlet hogy tetszik Nektek?

2012. december 19., szerda

DIY karácsonyi asztaldísz - ajándékba


A legközelebbi kolléganőimnek készültek ezek a kis apróságok amik nem is olyan picik:)
Az elkészítést a következő videón láthatod:)
Ilyenek közvetlenül csomagolás után:)


Hogy tetszik Nektek?

Elkészült a babaház


Sok-sok szenvedés árán, de elkészült végre!
Az alapokat a nevelőapám készítette, ügyességem miatt nem engednek a fűrészek közelébe:D
Egy régi szekrényt vágtunk szét, abból is a polcokat. Amikor ez kész volt, onnantól enyém volt a pálya. Festettem, ragasztottam, káromkodtam, és végül elkészült!:)
Tudom, hogy sok hiba van benne, én is látom, de elsőre szerintem jó. A berendezés elég alap, de ez majd azzal arányosan bővül, ahogyan időm is lesz.
Bár nem lett olyan szép,ahogy elképzeltem, remélem a gyerekek örülne majd neki....

2012. december 14., péntek

Karácsonyi Nyereményjáték Nyertese


Sziasztok!
Már nagyon vártam, hogy végre sorsolhassak.
A nyereményjátékra jelentkezők külön listára kerültek, majd sorsoltam a random.org segítségével.
A listámon 58. helyen álló lány nyerte a meglepetést, amiről én még nem mondanám el, hogy micsoda. Azt szeretném, ha valódi karácsonyi ajándék lenne, és ehhez kell, hogy titokban maradjon addig, amíg ő meg nem kapja.
A nyertes pedig:

2012. december 13., csütörtök

Nyereményjátékot hirdet az ADEN!

"Mutasd meg kedvenc körömlakk színedet és ha Te kapod a legtöbb szavazatot, akkor megnyerheted az exkluzív teásbögrét és a több mint 40 darabos ADEN mini körömlakk szettet, amibe a legszebb színeket tettük!
Fesd ki kedvenc színeddel körmeidet, fogd kézbe bögrédet, fotózd le, majd töltsd fel képet. Nincs más dolgod, mint drukkolni - és barátnőidet biztatni a szavazásra- hogy Te nyerhesd a fődíjat!


A verseny 2012. december 9-től december 23. 23:59-ig tart, és az a képbeküldő kapja a Fődíjat, aki a legtöbb szavazatot kapja fotójára. 
A Fődíj pedig nem más, mint egy egyedi, exkluzív bögre kedvenc téli forró csokinkhoz illetve a bögre tartalmának megfelelő körömlakk szett, ami több, mint 40 darabos ADEN mini körömlakkot takar (a bögre 2,5 dl-es így 42 darab 6 ml-es körömlakkokat adunk, természetesen a legszebb színekben).

5 Különdíjasunk pedig egy 10 darabos ADEN mini Chritmas-edition körömlakk kollekciót nyerhet."
A játék ITT van!

Azért erre megéri jelentkezni,nem?:)

2012. december 11., kedd

Babaházat karácsonyra?


Az ok, amiért most erről írok, mert nagy munkában vagyok. Az oviskáimnak próbálok összeeszkábálni egy babaházat, karácsonyra.
Kapnak -természetesen- bolti játékokat is, de ebbe szeretném egy picit magamat is belecsempészni.
Most ehhez kapcsolódóan inspirációs képeket hoztam, remélem nem bánjátok a kitérőt.

Ti szoktatok otthon ajándékokat készíteni? Érdekel Titeket az én babaházam végeredménye?
Nektek volt kiskorotokban babaházatok?




2012. december 9., vasárnap

Karácsonyi DIY - Adventi koszorú


Eléggé megkésve, hiszen már a 2. gyertyát kell meggyújtani, de azért megmutatom az óvodai csoportunknak készített adventi koszorút.

Volt régebbről egy -annyira nem szép- koszorúnk, amiről leszedegettem a díszeket, használt gyertyákat, és CSAK az alapot használtam fel.
Kellett tehát:
- szalma koszorúalap
- drót
- gombostű
- fenyőágak (szedtem ezüstfenyőt a kertből)
- gyertyák
- egy pár dísz
- szalag

1, Fogtam a szalma koszorúalapot, és a fenyőágakat ráhelyeztem, majd úgy, hogy a végeik fedjék egymást, körbedrótoztam.
2, A gyertyalapokra rászúrtam a gyertyákat, majd bele a koszorúba, de ha nincs ilyenetek, teljesen jó, ha a felforrósított drótot szúrjátok a gyertyába.
3, Elhelyeztem rajta a masnikat, gombostűvel.
4, Elhelyeztem a díszeket, szintén gombostűvel.

Mennyibe került?
Szalag: 350Ft,egy tekercs, de lehet kapni már 200 Ft-ért is.
Díszek: haragok: 100Ft/db, gömbök: 60Ft/db
Gyertyák: összesen 400Ft
A többi hozzávaló rendelkezésemre állt.
Összesen: 1310Ft, ha belegondolunk hogy mennyibe kerülnek az adventi koszorúk, és hogy általában -az én ízlésemnek- túldíszítetteket kapni, szerintem nagyon megérte.

Nektek hogy tetszik? Ti veszitek, vagy készítitek a koszorút? Vagy feleslegesnek tartjátok?

2012. december 6., csütörtök

Karácsonyi filmek


Azt tudni kell rólam, hogy durván karácsonyfüggő vagyok. Szóval ha idén a nyamvadt világvége miatt elmarad a karácsony, én megcibálom Chuck Norrist. Meg a majákat.

Szóval mindent megnézek, ami karácsonyi, teljesen mindegy, mennyire Zs kategóriás. A legjobban azt szeretem, amikor nagy hó van a filmekben. Olyan vagyok, mint a kisgyerekek, a tengerpartos baywatch-gatyás karácsony megzavar.:D
Idén is elkezdődött már az őrület, most válogatás nélkül álljanak itt a karácsonyos filmek, amiket az elmúlt hónapban már megnéztem. Remélem találtok közte értékelhetőt. Jön majd még egy hasonló bejegyzés hamarosan, amikor már minden karácsonyi filmet megnéztem, amit SZERETEK.



2012. december 4., kedd

Ügyifogyi?!


...ha Aprajafalván élnénk, tuti, hogy én lennék Ügyifogyi. Miért?
Nem telik  el úgy nap, hogy ne enném vagy innám le magam,  vagy ejtenék le valamit, vagy mindent megtalálnék, esetleg ne felejteném el egyik pillanatról a másikra, mit is szerettem volna tenni, vagy mondani.
Ma sem volt ez másként.
Reggel elindultam az óvodába, a szülinapos gyerekek szülinapi ajándékai nélkül, no meg a magamnak szánt NeoCitran nélkül. Az órám ma kivételesen nem felejtettem otthon.
Mivel a forró italhoz való por otthon maradt, gondoltam benyelek egy Calciumusc-ot, az is jó a hangtalan állapotomra. Ugyanis a hangom is elhagytam valahol múlt pénteken -ma hétfő van- és azóta sem találom.
No sebaj, csak bírnám letörni az ampulla tetejét. No,hát csak letört, de annyira letört, hogy a kezemet is végigvágta, két ujjamat is. No hát persze. Miért is ne folyna a vér? Na de ez a mennyiség már talán túlzás...
Mire elérek a zsebkendőkig, már végigcsepegtettem a parkettát. És persze amiért a teám fölött ügyeskedtem, már azt sem ihatom meg. Illetve megihatnám, de ez elég undorító lenne. Persze később a dajkanéni is félreteszi, mire elmesélem a történteket, és csak nevet. Jó hogy nem ittuk meg...
Na de ott tartottam,hogy véres a padló, szorítom az ujjaimra a zsepit, íjjjj jó mély a vágás. Törlöm a padlót, bejön a kolléganő...megállapítja, hogy megint ügyes voltam, aztán elrohan kötszerért. Szerencsére a gyerekek semmit sem vettek észre, és csak egy szülő pillog értetlenül a vértől átázott zsepimre. "Kis baleset"-mondom, mire megnyugszik. Most már talán le kéne ülni, mert már időm is van megijedni, nem is érzem jól magam. Megérkezik a kolléganő, jó szorosan beköti, kiadja parancsba, hogy ha elállt a vérzés, ragasszam le kevésbé szorosan. Jó.
A napközbeni játékban egyszer rálépnek a bekötözött ujjamra gondos gyerkőclábak, egyszer meg a fejem verem be az ablakba. Ilyen ez az építőkocka rakodás.
Ebédnél természetesen leeszem magam, az adventi koszorús gyertyagyújtásnál nem találom a gyufát,ami fél perce a kezemben  volt, és alvásnál majdnem átesek az egyik ágyon. Amikor végre elindulok haza, kicsit megkönnyebbülök, aztán félúton észreveszem, hogy a holnapi foglalkozáshoz előkészítendő műanyaggolyók ottmaradtak, de a csudába is! Nem fogok visszamenni!
Hazaérve bekucorodom az ágyba, mint Garfield.
Szeretlek hétfő!


2012. december 3., hétfő

Karácsonyi nyereményjáték! LEZÁRVA


Sziasztok!
Egy kis karácsonyi nyereményjátékkal szeretnék Nektek kedveskedni!
Nem kell hozzá sehol sem rendszeres követőnek lenni, egyetlen dolgotok van: kommentben megírni a következő dolgokat:

Neved:
E-mail címed:
Miért olvasol:


Minden kommentelő részt vesz a játékban, aki bárminemű választ ad a kérdésekre. A kihúzás, és nemtudom nem számít válasznak.
A játék december 13-ig tart, 14-én sorsolok,  a nyertesnek 16-án este 10-ig van ideje jelentkezni. Ezután újrasorsolok.
Szeretném, ha az ajándék még karácsony előtt megérkezne.
És hogy mit fog tartalmazni  a meglepetés?
Azt még nem árulom el, de olyat, amit más blogokon biztosan nem kaphattok!:)
Játékra fel! Puszi!