2013. január 27., vasárnap

A fogyásról I. - Miért?


Mint bizonyára tudjátok, én vagyok az a lány, aki nem akart fogyózni, nem akart koplalni, szeretett enni, és teljesen jól elvolt a duci/kövér/dagi (kinek mi tetszik) testalkattal is.
Nem is igen akartam azt sem elhinni, hogy ettől bajom lehet. Bizonyára egyik kövér ember sem akarja ezt elhinni. Aztán elkezdődnek a gondok...
Először csak fáradékonyság, állandó kimerültség, levertség. Aztán már hányás, ájulások, magas vércukorszint is becsúszik. Az emésztésed sincs már rendben és az egész életed kezd ramattyá válni, az egészséged miatt.
Először még nem hiszed, hogy a kaja miatt van, aztán az orvosnál a kezedbe nyomnak egy diabéteszeseknek íródott füzetkét. Megelőzés...
Én nem akartam lefogyni, és nem akartam ezzel foglalkozni. De kellett. És kell. És mindenkinek kell.
Mert nem játék...
Amióta csinálom, nem ájultam el, csak egy vírusbetegség elkapásakor hánytam, és úgy fest, a tejre is visszaszokhatok. Talán.
Én nem arra bíztatom a dagi embereket, hogy fogyjanak le, mert nem szépek. Nem a kilótól függ a szépségünk. De az egészségünk függhet tőle.
Sajnálom, hogy pont nekem kell leírnom, és sajnálom, hogy azért mert nekem is függött tőle.
De sosem késő elkezdeni... lehet, hogy 10 kiló felesleg még nem veszélyes, és csinos vagy vele, és oké minden... de 20-30 kiló már nem frankó.

Ez egy mini sorozat lesz, mert annál az outfit bejegyzésnél többen kértétek. Az első rész ilyen kis nyúlfarknyi, csak a miértekről szól, de talán ez is fontos. Remélem, hogy tanultok a hibámból, és ha vacakul vagytok, időben mentek orvoshoz, és változtattok. Mert egy pár kiló minusz is rengeteget számít!
Én 7,5 kilónál járok és tényleg... hatalmas a különbség.
A sorozat következő részében elárulom, hogyan étkezem. Ez akkor fog jönni, ha lefogytam 15 kg-ot, tehát félidőnél.
Remélem velem tartotok majd!
Puszi

2013. január 26., szombat

Alterra nedves törlőkendő

Szeretek törlőkendőket használni sminkeltávolításra. Egyszerű, és gyors. Még nem volt szerencsém ehhez a fajtához, így amikor a múltkor szembejött a Rossmannban, megvettem. Hogy mik a tapasztalataim?

Illat: Nagyon kellemes, Nem is tudom mihez hasonlítani.

Kiszerelés: A csomag 25 kendőt tartalmaz. A kendők hatalmasak, tökéletesek, ha az egész arcod át akarod törölni. Szerintem ideális méret. A csomag jól záródik, és nekem ez a zöldes matt zacskó is nagyon tetszik.

A kendő: mint már írtam ideális méretű, azonban van vele egy kis probléma. Nem nedves. Túl nedves. Tocsog, és habzik. Számomra ez elviselhetetlenné teszi a használatát. Pedig a sminket szépen lehozza. A bőrömet nem, a szememet azonban csípi, viszont a szembe kerülés elkerülhetetlen, ha szemsminket akarsz lemosni vele. Pedig a leírtak szerint ez is a rendeltetésszeű használat része. Muszáj a mosdónál használni, és utána azonnal arcot mosni.  Több próbát is tettem vele, próbáltam, hogy nem zárom vissza, hátha kicsit kiszárad. Nem jött össze. 
Nem fogom újravenni.

Ti ismeritek ezt a törlőkendőt?Mi róla a véleményetek? Használjátok?  Titeket is kiborít, ha habzik egy kendő?

2013. január 21., hétfő


Sziasztok!
Olyan régen volt már outfit bejegyzés, és nekem már úgy hiányzott. Remélem Nektek is!
Szeretem a télben a maihoz hasonló enyhe napokat, amikor felvehetem dupla harisnya nélkül is a szoknyáim.
És hogy mit viseltem ma?
A többi kép és üzletlista a tovább után!

2013. január 13., vasárnap

Sportszelet recept


Biztos voltál már úgy, hogy gyorsan ettél volna valami finomat, de nem volt otthon semmi. Na ez a mostani recept pont ilyen helyzetekre megfelelő, mert a hozzávalók sem extrák, szerintem megvannak minden háztartásban, és az elkészítés is, az előkészítéstől a szeletelésig körülbelül fél órát vesz igénybe.


Mi kell hozzá?
50 dkg darált keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 dl tej
kis rum, vagy rumaroma
a tetejére csokimáz (én 2 tábla csokit tettem rá)

Hogyan készül?
Alapa a recept mindenféle különmelegítéses módszert ír, én nem vacakoltam vele, összekevertem a száraz összevalókat, aztán megolvasztottam a margarint mikróban, és hozzáöntöttem, majd a tejet, rumot is.
Összegyúrtam.
Kibéleltem egy kisebb tepsit folpackkal, belelapogattam a masszát, majd megolvasztottam a csokit, és rákentem. Sokan ezt is gőz felett csinálják, én mikróban olvasztom.
Amikor a csoki megszilárdult a tetején, felszeletelem. Érdemes kisebb kockákra vágni, mert elég tömény.


2013. január 12., szombat

Új pénztárca


Szerettem volna venni egy új pénztárcát. Szerencsére még volt ebből egy UTOLSÓ darab, nagyon örültem neki, mert már régebben nézegettem ezt a tárcát, de nem voltam benne biztos, hogy lesz még belőle. Szerencsére az utolsó az enyém lett. az előző pénztárcáim már jó régóta bírták, de azért felettük is eljárt az idő. Nem szeretem egyébként a tárcákat cserélgetni, addig használok egy darabot, amíg csak lehet. Ő 4000Ft-ba került.
 Ha szeretnétek róla belső fotókat is látni kattintsatok a továbbra!
Ti mennyi pénzt szoktatok kiadni egy-egy pénztárcáért és mennyi ideig bírja egy darab? Szoktátok őket cserélgetni, vagy Ti is addig használjátok,ameddig lehet?

2013. január 6., vasárnap

Lehull a lepel


Emese már megkapta a karácsonyi nyereményjátékon nyert meglepetését, és ha minden igaz, tetszik is neki (legalábbis a tőle kapott SMS-ből erre következtetek), és talán használja is.
Úgyhogy most már megmutathatom, mit is kapott (a kép tőle van, én nem készítettem fényképet).
Ez egy ékszertartó, fából. A minta úgy van beleégetve. Ezért folyt a versengés.

Remélem tetszik Nektek, de főleg Emesének, és használni fogja. Remélem máskor is velem játszotok majd!

2013. január 5., szombat

Blog szülinap


A blog január 2-án volt két éves.
Eredetileg egy beauty-fashion blognak indult, amit tulajdonképpen azért indítottam, mert sok-sok blogot olvastam, és úgy gondoltam, nekem is kell ilyet írnom.
Összevásároltam egy rakás sminkcuccot, aminek a felét ma sem használom. Próbálkoztam mindenfélével, ami igazán nem is feküdt nekem (pl sminkvideók), aztán szép lassan megtaláltam magam a blogvilágban is.
Váltottam, vegyes lett a bejegyzések témája. Szerintem jól tettem. Szerintetek?
És hogy mit szeretnék a jövőben?
Sok DIY videót, sok outfitet, sok agymenést, újabb ötleteket, sok-sok kommentet és új olvasót.
Köszönöm, hogy velem tartottatok eddig, remélem ezután sem pártoltok el tőlem. 
Puszi!

2013. január 2., szerda

Mit kaptam Karácsonyra?


Ti mit kaptatok? Megvan ezek közül Nektek is valami? 

Más:
A blog ma lett két éves. Holnap majd lesz erről poszt bővebben,most már nincs rá időm:)