2013. május 29., szerda

Bizsu haul


Ezeket az egyik munkatársamtól vettem, egy nagy kosárból turizhattuk a bizsukat, nagyon jó volt válogatni, gondolkodni, milyen szetteket tudnék készíteni velük.
A nyakláncok 200, a karkötők, fülbevalók 100 Ft-ba kerültek.
Lássuk, mik kerültek hozzám:
A nagy összevisszaságot kibogózom a tovább után!

2013. május 28., kedd

Nekem megfelelési kényszerem? Ugyan, dehogy!


Hajnali 5:00, csörög a vekker, illetve a telefonom, hogy keljek már, hát a világ nem fog ám rám várni. Így volt ez a múlt héten is, de a jövő héten már délutános vagyok, juhúúú, majd 9kor kelek (francokat, akkor semmire sem lenne időm).
Tusolás, fogmosás, fésülködés, még a smink is férjen bele...jézusom, a hajam hogy áll? Így nem mehetek emberek közé! Ó, hát naná,hogy már 5:40...megint el fogok késni, cuccok bepakol, táska a vállra, cipő felhúz, jajj, hát az ebédem? Gyorsan nézek valamit a hűtőben... 5:45,még szerencse, hogy nincs messze. Ajtó kinyit, ajtó bezár, a mesekönyv/aznapi foglalozási anyag/előre kivágott kétszázhúsz kifestenivaló pillangó/stb bentmaradt. Ajtó nyit, felszalad, leszalad, ajtó zár, munkába szalad.
5:54, jólvan... ideértem, még van 6 percem, akkor még el tudok menni pisilni, mert hát az elmaradt, és (bár ezt sokan el sem hiszik), az óvónénik is pisilnek. Na jó, ma mégsem, mert már az ajtóban toporog az egyik gyerkőc az anyukájával. Hatkor nyitunk. Sebaj. Kikapcsolom a riasztót, illetve kikapcsolnám, mert már szaladnak be utánam.
-Még ne gyertek, még riasztok!
Megvárják. Hátramegyek lecserélni a papucsom, másra már úgysincs idő, mert jönnek utánam az öltözőbe, én meg szégyellem magam erősen, amiért 5:57-kor nem tudom a csoportban, nyugiban átvenni a gyereket.
Jönnek  a gyerekek, mindenkinek jár egy-egy mosoly, köszöntés, bekísérés, ez el is várható, nyugodtan. De amikor a mese közben toppan be a gyerek, és nem ül le a szőnyegre és Anyuka az ajtóból szól be mert szeretne valamit, megint én érzem rosszul magam, és rágódom napokig, amiért nem válaszoltam, hanem befejeztem a mesét, és csak utána mentem oda. Nem szeretem ha olyankor zavarnak minket. Megteremtek egy légkört a Meseországba való utazással, kapunyitással, ők meg fél pillanat alatt lerombolják. Én meg rosszul érzem magam, hogy a gyerek is ki lett zökkentve, a szülőnek is várnia kellett.
Aztán ránkcsukódik az ajtó, és ebéd utánig senki sem zavar, végzem a munkám, és elmúlik a megfelelni akarás is. Mert ők úgy szeretnek, ahogy vagyok.
Ebéd után hazamennek a hazajárósok, megiszom a kávém és nekiállok "esztétikusan elrendezni a gyerekmunkákat", hogy ne csak kiakasszuk egymás mellé a faliújságra. A festett halaknak akváriumot gyártok dobozból, kavicsból, homokból, növényekből. Persze le is kell fóliázni, ha kész. Kiteszem a folyosóra, és remélem, hogy sokaknak tetszik majd. Ekkor már 14:00, és 14:30 között van az idő, nekem meg 13:00-ig volt a munkaidőm...szaladok haza, mert a Barátom, és a Szüleim is rajtam röhögnek, hogy folyton túlórázok.
Otthon megírom a jegyzőkönyvet a tegnapi nevelési értekezletről, megszerkesztem, hogy jól nézzen ki.
Készülök a másnapi foglalkozásra, előkészítem  a következő kétszázhúsz pillangót. Közben kesergek egy megjegyzésen, ami rólam szólt, és rosszul esett.
Elkezdek blogokat olvasni, vagy éppen bejegyzést írni, igyekszem úgy fogalmazni, hogy tetsszen az olvasóknak. Persze sosem sikerül.
Ráállok a mérlegre. Már megint nem fogytam. Nem csinálom elég keményen. Közben kapok egy "kedves" kommentet. Inkább ki sem rakom, csak vitát generálna...
Elmegyek fürdeni, és a tusfürdő illata valami isteni, beszélgetek skype-on a barátommal, aki szuper, találok egy könyvet, ami nagyon klassz.
Elgondolkodom, hogy holnap milyen mini-hadjárat vár rám. Meg tudom oldani!
Akkor mi is a baj?

...nem tudom,  inkább lefekszem aludni.

Ezzel a bejegyzéssel senkit sem szerettem volna megbántani, csak jött egy kis agymenés (ha nem szeretitek ezt a szót, bocsi, én imádom). Remélem tetszett Nektek, és remélem megosztjátok velem a véleményeteket erről a bejegyzésről. Remélem Ti nem várjátok el magatoktól, hogy mindenben 1100%-ot nyújtsatok, vagy ha mégis, akkor tudjátok, mennyire jók is vagytok. Egyébként én ezt így még szerintem nem írtam le, és most is csak nagyon húzódozva, hátha ellenérzést vált ki belőletek, de Szeretlek Titeket!
-véletlenül se bőgtem el magam a végén.-


Rami

2013. május 22., szerda

Hajnövekedést serkentő olaj TESZT


Sziasztok!
-a kép a saját instagramomról származik-

Ezt az olajat körülbelül ezer éve(igazából január-februárban) nyertem Jutától egy kontytű és egy hajcsat társaságában. Elég régóta használom már, hogy a hatásairól írjak. Hajnövekedést serkentő, regeneráló olaj.
Az összetevői:
ricinus olaj, argán olaj, bhringraj olaj, amla olaj, kókusz olaj, brahmi olaj

Használata: 
felkell kenni a hajra, és legalább 15 percig rajta hagyni,majd alaposan kiöblíteni.

Az első használator nagyon izgultam, hogy milyen lesz ez az olaj, óvatosan bontottam ki az üveget, és azonnal megszerettem az illatát.
Nekem enyhén citrusos, de a barátomnak pl. meghatározhatatlan volt:D
Az ilyesmi olajakkal, pakolásokkal mindig többet szoktam várni, mint az előírt, ez az olaj is fentvolt 2 órán keresztül, aztán szilikonmentes samponnal szépen lemostam. 
Már az első hajmosás után könnyebben fésültem ki az egyébként borzasztóan gubancolódó hajamat, aztán minden hajmosással egyre jobb lett. Gyorsabban is nő, bár ezt Ti inkább a frufrumon láthatjátok, a frissítő vágások miatt.
A töredezettségen is javított, természetesen azok eltűnésében inkább a vágás a mérvadó, nyilván a már széttöredezett hajamat nem fogja újraépíteni semmi.
A hajam azóta egészséges, gyorsabban nő, kellemes tapintású.
Egyáltalán nem zsírosodik tőle jobban,mint eddig, de úgy jártam már, hogy rosszul mostam meg a reggeli kapkodásban, és maradt a hajamban.
Sajnos a tarkónál a gubancolódás megmaradt, de ahogy olvastam a kallos tejproteines pakolása sem jobb,mint a szilikonos dolgok, így nem használom, pedig az ezt a gondomat megszüntette.
Egyébként a hajlenövesztéssel is egészen jól állok, már a fülemig ér:)
Sajnos az olajból már alig maradt, még talán 3 használatra lesz elegendő, pedig nagyon vigyázok, nem pazarlom.
Nagyon sjanálom, hogy Juta nem árusít natúrkozmetikumokat, ha ilyen minőségűeket árulna, az Ő termékeivel lenne tele a fürdőszobám.
Ez az olaj nálam 5*, és írjunk petíciót, hogy Juta hozzon létre webshopot!:)
Ti használtok olajakat a hajatokra? Mi a véleményetek róluk? Ti vásárolnátok bloggerek által készített kozmetikumokat? Azt hiszem, ha a hajával reklámozná, sokan vennék őket!:)


2013. május 21., kedd

Kérdezz - felelek!



Remélem tetszett ez a videó, ha bármilyen kérdésed van felteheted kommentben, formspringen, vagy a stilusesegyeb@freemail.hu e-mail címen! :)

2013. május 18., szombat

Lejátszási lista I. - utazáshoz


Sziasztok!
Ez egy új rovat lesz a blogon, remélem tetszeni fog Nektek!
Elég sokszínű a zenei érdeklődésem, ezért indítom el, hogy bemutassak pár dolgot, amit szeretek.
A "Lejátszási listán" mindig egy bizonyos cselekvés köré próbálom majd csoportosítani a zenéket, amiket szeretek, és minden lista 10 számot fog tartalmazni.
Kezdjünk bele!


2013. május 13., hétfő

Életképek I.


Már nagyon régen volt ilyen bejegyzés, igazából instagramolok, azóta nem hoztam ilyet, de többen is mondtátok, hogy hiányoljátok, hát megérkezett:)
Ha még szeretnétek látni tőlem hasonló képeket, ITT találtok:)

Hajtogattunk:)

2013. május 10., péntek

Napi outfit


Sziasztok!
Ma, bár JOY napok is vannak, mi nem amiatt voltunk vásárolni. Fontosnak szerettünk volna venni egy-két dolgot, de hát... elég silány volt a felhozatal, azt kell mondjam.
Sajnos csak egy pólót találtunk neki, az viszont szuperjó:)
De ha már kint voltunk a szép időben, pár képet is lőttünk:)




Felső: esprit (Hádából)
Nadrág: F&F
Cipő: H&M
Táska, napszemüveg: ebay
Nyaklánc: Pankától
Fülbevaló: six

Hogy tetszik Nektek ez az outfit? Úgy szeretem a felső hímzett ujját, és a színét:)
Kicsit egyébként melegem volt benne, de azt mondták az időjósok, hogyma esni fog, én meg hittem nekik:D


2013. május 9., csütörtök

Ebayes szerzemények





Sziasztok!
Mostanában sok bloggernél láthatunk kérdés-válasz videókat. Én is szeretnék ilyet készíteni, ezért kíváncsian várom a kérdéseiteket:)
Bármit kérdezhettek, mindenre válaszolok:)
Ha összejön elég kérdés, elkészítem a videót:)

A videóban bemutatott dolgok elérhetősége:

napszemüveg

körmös ecsetek

körömdíszítő kövek

fehérnemű tárolók:
ITT
és itt is

körömdíszítő szalagok

sminkecset:

öv:

szemtakaró:

csíkos táska:

RÓKÁS táska:

Hogy tetszett Nektek ez a videó? Megvan Nektek ezek közül valami? Szoktatok ebayen vásárolni? Ti is függők lettetek? Fogtok megvenni ezek közül valamit? Tegyetek fel nekem olyan kérdést, amire kíváncsiak vagytok:)

2013. május 7., kedd

50 random dolog a szobámból


Nagyon sok bloggernél láthatunk hasonló videókat, és  annyira megtetszett a folog, hogy én is szerettem volna készíteni egyet...
Hát én már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy tetszik Nektek ez a videó?

2013. május 5., vasárnap

DIY Ékszertartó


Néha vannak ilyen kattanásaim, hogy én mostazonnalvalamijótszeretnék. Aztán vagy tényleg jól sikerül, vagy botrányosan. EZ a jelenlegi szerintem jól sikerült, még most, hogy írom a bejegyzést, is odanézegetek a komódra, ahol pihen, és megmosolygom...mintha kb. a gyerekem lenne :D

Szóval ez egy kattanás volt.
Merthogy alapjáraton szerelmes vagyok a tortatálakba, és ez hasonló...
Ti hogy álltok vele? Tetszik? Nem tetszik?