2013. július 31., szerda

Vanish tisztítószerek, tesztelési lehetőség

Szaisztok!

Képzeljétek, nemrég kaptam egy lehetőséget, részt vehetek a Vanish folteltávolító szerek tesztelésében a trnd-n keresztül.
Nagyon örültem a lehetőségnek, használtam szorgosan a termékeket, illetve osztogattam a mintákat:)
A Vanish termékekkel nem most kerültem először kapcsolatba, régebben is használtam már őket.
Mindig is nagyon hatékonynak tartottam őket, emellé az illatuk is szuper.
A folyadékot az új adagoló segítségével sokkal könnyebb egyenesen a foltra felvinni, ezt nagyon szeretem benne.
Örülök, hogy kipróbálhattam ezeket az új termékeket is, és most a tesztelési lehetőséget szeretném, ha Ti is igénybe vehetnétek, ha ide kattintotok, könnyen regisztrálhattok az oldalra, ahol sokféle dolgot lehet tesztelni, volt már ezen kívül tészták, sör, Dove termékek, mindenféle jóság, szóval ha regisztrálni szeretnétek, kattintsatok:




Ti mit gondoltok a vanish termékekről? És a trnd-ről? Regisztráltatok már? Vagy fogok?

2013. július 28., vasárnap

A netes társkeresés


Manapság egyre több minden zajlik az interneten, többek között a társkeresés is. A minap írt nekem ask.fm-en egy lány, akinek így volt randija, ez indította el a gondolatot a fejemben, hogy nagyon megérné erről összehozni egy bejegyzést, és meghallgatni a véleményeteket.

Nem tudom, tudjátok-e, de én is az interneten ismertem meg a barátom. Pedig véletlenül keveredtem oda, mert jött egy e-mail, hogy ez-meg az az ismerősöd üzenetet küldött neked. Persze, hogy megnézzem, regisztrálni kellett. Így indult el a lavina, jöttek borzalmak, jöttek mindenféle trágárságok, ha nem válaszoltam, és jött Ő.

Hogyan töltsd ki az adatlapod?
Lehetőleg minél alaposabban. Ha van rá mód, írd be azt is, mit keresel. Tölts fel fotókat, amiken egyedül vagy, nem ezer évesek, és ha lehet külön arcfotót, és egész alakosat is. Az egész alakos se legyen becsapós, mutassa azt, amilyen vagy. Ezzel magadat is megkíméled a csalódástól, mert ahogy te kizársz másokat, amiért túl kövérek, túl soványak, túl izmosak, túl magasak, túl alacsonyak, úgy ezt más is megteszi Veled.
Ne szívd mellre, legalább hamar kiderül, ha esélytelen a dolog.

Hogyan kezdeményezz ismerkedést?
Teljesen mindegy, hogy barátokat, tartós kapcsolatot, vagy szexpartnert keresel, jó ha tudod, hogy itt a lány is ugyanannyira kezdeményező, mint a pasi. Gondolj bele, lehet, hogy vele nem jött még szembe az adatlapod, így elszalaszthatod az igazit, mert nem kezdeményeztél.
Ha van olyan része a keresőnek, ahol bejelölheted, hogy tetszik-e vagy sem, tedd meg! Ilyenkor általában Ő csak azokat látja, akiket Ő is bejelölt, vagy akkor láthatja,hogy megnézett X adatlapot. És ha többet bejelölsz, aki tetszik, több közül választhatsz ;)

Mire érdemes figyelni?
Ha valaki plusz képet kér Tőled, NE küldj. Legyen elég az, amit feltöltöttél.
Ha valaki a nemi szervéről küldözget képeket, jelentsd,tiltsd.
Ha valaki túl erőszakosan közeledik feléd, tiltsd le. Nálam volt, hogy egy nagypapám korabeli BÁCSI írogatott ilyen " sziacicavangazdád?" dolgokat. Amikor közöltem, hogy bocsi, nem Őt keresem, voltam én mindenféle szemét ribi. Azonnal tiltottam, jelentettem.
Ha lehet, a regisztrcióhoz hozz létre egy külön e-mail fiókot, amiben semmiféle személyes adatot nem adsz meg. Ez nem átverés, ez védekezés.
Ehhez hasonlóan a beszélgetésekben se adj meg személyes adatokat.Még a telefonszámodat se, max annak, akit annyira szimpatikusnak találsz, hogy találkozz Vele.

Mi a következő lépés, ha találtál valakit?
Ha van már olyan, aki szimpatikus számodra, beszélgess vele skype-on, és minél hamarabb beszéljetek meg egy személyes találkozót. Nem érdemes hetekig húzni a neten beszélgetést, mert nagyot lehet csalódni.
A találkozót mindenképpen forgalmas helyre beszéld meg, tájékoztass róla valakit, hogy hol leszel, és mindenképp írj neki még az elején, hogy minden rendben van, ne aggódjanak érted, a randid sem tömeggyilkos, sem emberrabló.
Ha élőben nem tetszik az illető, akkor se fordulj sarkon, pár órát igazán eltölthetsz Vele, de a végén mindenképp tudasd, hogy nem Őt keresed.
Ha pedig Őt keresed? Akkor sok sikert! :)

A végére egy vicces sztori: 
Alig kezdtem el kitölteni az adatlapom, már villogott az üzenetet jelző ikon, valaki nagyon gyors volt. A valaki édesapámmal közel egyidős alacsony, kopaszodó, ápolatlan férfi volt. Én meg 21éves...
Idióta dolgokat írogatott, én "tisztelettudóan" Jónapottal köszöntem.:D
Gondoltam csak leesik neki. Nem esett le. Követelte a képeket, mondtam nem küldök, van fent elég. Azt mondta kicsi, nem látszik, mireén,hogy kattintson rá. Ja igen, így már jó. Akkor jó.
Na de mégis, küldjek képet, ő is küld. Nem kérek,köszönöm. Már landolt is a nemiszervfotó a postafiókomban. Megköszöntem,hogy tiltásra adott okot, elmagyaráztam,hogy szégyellheti magát, mert a lánya lehetnék, és kiléptem. Még mielőtt megtaláltam volna, hogyan kell tiltani, várt rám egy -előre is elnézést- "büdösku***anyád" üzenet. Akkor ment el a kedvem mindentől. Kiléptem, de másnapra meggyőztem magam, hogy nem áll az egész világ állatkerti szökevényekből.

Ti mit gondoltok a netes társkeresésről? Próbálkoztatok már? Van vicces sztoritok? Sikersztorit is szívesen hallanék:) Meséljetek!
Szerintetek mire érdemes még odafigyelni?


2013. július 27., szombat

DIY Adventures


Sziasztok!

Az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehetek a DIY Adventures-ben, mint vendégblogger. Köszönöm szépen:)
A mai részben házi kencéket fogunk mutatni Nektek.

Gondolkodtam rajta nagyon sokat, hogy mit készítsek. Eszembe jutottak különböző krémek, arcpakolások, radírok, végül mégis úgy döntöttem, a hajamra készítek valamit. Nem szerettem volna olyat, amit el lehet tenni későbbre, mert nem voltam benne biztos, hogy milyen lesz a hatása, és nem akartam pazarolni. Meg aztán a nyári melegben a tartósítószer nélküli kencékkel nem szívesen kísérleteznék.
Ezért egy egyszerű hajpakolást készítettem, az én töredezett hajamra pont megfelelőt.

Mi kell hozzá?


  • 2 dl sör
  • 1 kanál méz

A hozzávalókat jól össze kell keverni, majd a hajunkba masszírozni, és legalább 5-10 percig rajta hagyni. Ezután alaposan leöblíteni. Az öblítéshez használhattok (alma)ecetes öblítőt is, ha nagyon DIY hajápolást szeretnétek.

Lássuk mire mentem vele:

A pakolást könnyű felvinni, a sör könnyít az állagán. Felvitel után nem árt fóliába/törölközőbe csomagolni a fejünket, különben sajnos folyik. A kimosásnál alaposnak kell lenni, nálam teljesen csak a sampon hozta ki a hajból. A mézet alapjáraton nem szeretem, a sörrel meg nincs bajom, de azért a hajamon nembírom a sörszagot.:D
És a hatása?
A hajam puha, és fényes(ebb) lett. A nehéz kimosás és a kellemetlen illat miatt csak ritkán fogom használni (mondjuk havi 1x), de akit ez nem zavar: megér egy próbát. Ja, és még egy áldásos hatása: elbánik a korpával. Azt nem tudom, hogy a makaccsal mennyire, de az enyhe korpásodást gond nélkül kiiktatja:)

A többiek bejegyzéseit itt nézhetitek meg:

Hogy tetszik Nektek ez a pakolás? Próbáltátok már?:)

2013. július 26., péntek

Álmaim háza II. - A nappali


A sorozat első részében megmutattam Nektek, milyen az álomkonyhám. Most jöjjön a nappali.:)
Remélem vele tartotok:)

2013. július 25., csütörtök

MUA BB krém - TESZT


Sziasztok!
Ma a MUA BB krémről hoztam tesztet Nektek, elsőként a csomagból. Igazából erre a termékre voltam a legkíváncsibb.
A termék fekete csomagolásban érkezik, arany felirattal, és 30ml-es. Annyira könnyű a kis tubus, hogy komolyan megijedtem, hogy üreset kaptam, de nem. 
A tubus szépen lezárva érkezett, ezt nagyon szeretem, jó, hogy figyelnek az ilyesmire, egyébként ebben az összes termékük kifogástalan.
Az 1-es árnyalatot választottam, picit féltem, hogy a lebarnult bőrömre túl világos leszmajd, de végül tökéletes lett.
A termék egy ici-pici lyukon jön ki a csomagolásból, ez adagolás szempontjából nagyon praktikus, de annyira nehéz kinyomni a krémet, hogy biztos vagyok benne: nincs tele. Persze a 30ml nyilván megvan, csak akkor kisebb tubust kellett volna tervezni. Tényleg nehéz kinyomni.
A krémet könnyű eloszlatni a bőrön, olyan, mint egy közepesen szilárd krém. Szépen terül, mindenképpen kézzel ajánlom az oszlatást, ecsettel csíkos lesz, szivaccsal nem próbáltam.
Először picit zsíros érzetet ad, de pár percen belül szinte láthatatlanná válik, kellemes viselni.
Viszont sehol sem találtam arra utaló jelet, hogy lenne benne fényvédő. Ez rossz.
A fedése nem túl erős, szépen kiegyenlíti a bőrt, és az én brutál karikáimnak is jót tett, ezen teszteltem azt is, hogy szépen építhető, azonban akinek erős fedésre van szüksége, annak nem fog megfelelni.
Egyébként most félráon kapható, sok más termékkel egyetemben, így csak 2 font. Én sajnos még 4fontos áron vettem meg, ha várok egy hetet, már fut a féláras akció. Most pórul jártam:D

Nektek mi a véleményetek? Ismeritek a terméket? Kihasználjátok a MUA aciót?



Hétköznapi smink MUA termékekkel


Sziasztok!
Ezt a sminket azért készítettem, hogy kipróbáljam az új MUA termékeimet, és arra gondoltam, akkor már készítek egy sminket csak az ő termékeikből. Vannak köztük nem mostani szerzemények is:)
Glitter ball paletta (fehér,rózsaszín,és barack szín), Extreme volume szempillaspirál, szemhéjalapozó, BB krém(shade1), filces tus, power pout (broken hearted)




Láthatjátok, hogy a BB-nek nincs túl erős fedése, ami szerintem nem gond. A tussal annyira nem volt jó dolgozni, de ez az én bénaságomnak tudható be. A glitter ball palettát  nem most vettem, nagyon szeretem a színeit, de csak a saját szemhéjalapjukkal működi. Ezt a spirált nem ajánlanám senkinek egyébként, de csak ez az egy MUA spirálom volt, így ezt használtam. Számomra nem elég látványos. A lip tint viszont egy álom.

Ti mit gondoltok? Megvan valamelyik termék Nektek?

2013. július 22., hétfő

DIY Ékszertartó



Ezt az ékszertartót nagyon egyszerű elészíteni. Száradással együtt is megvan pillanatok alatt, és mégis látványos eredményt kaphattok...


Na, mit gondoltok?

MUA haul


Biztos Ti is értesültetek a MUA ingyenes szállítás akciójáról:) Az ilyen alkalmakat érdemes kihasználni, én is így tettem:) Egy barátnőmmel közösen rendeltünk, mert most egyikőnknek sem volt szüksége 20font értékben dolgokra.
A tovább után kicsit részletesebben is megmutatom a dolgokat:)

2013. július 18., csütörtök

A REHAB és a hajam


Bizony...rehabra ítéltem a hajam. Bezártam szegényt az elvonóra, mert teljesen leamortizálódott. Tönkrevágta a festés, vasalás, szilikon, formázás.
Ez a bejegyzés körülbelül másfél éve érik. Akkor kezdtem el Ani hatására szilikonmentes termékeket használni. Letettem a szőkítésről...pedig a szőke haj volt az én drogom. Imádtam, és még mindig azt mondom, az állt nekem a legjobban, bármikor vissza tudnék rá szokni, bár tudom, hogy tilos. Természetesen a gondok még sokkal előbb kezdődtek, amikor a fekete festéktől a hajam hullani kezdett. Amikor már kevés maradt észbekaptam, áttértem  a szőkére. Amitől meg töredezett. Ördögi kör ez. Így pár év után letettem a festéket. Egy utolsó barnára festést még engedélyeztem, hogy kevésbé gáz módon nőjön le a hajam, de természetesen máraez is kikopott.

A hajam gyorsabban nő, szebb, sűrűbb, fényesebb, EGÉSZSÉGESEBB.
És hogy mit csinálok vele?
Szilikonmentes sampon, és balzsam. Pakolás(leginkább természetes olajokkal). Vasalás nagyon ritkán, kb havi 1-2x, semmi hajformázó termék.
És hogy  milyen most a hajam állapota?




Szerintetek milyen?

2013. július 17., szerda

Outfit - nyári slágerek az Ázsia Centerből


Sziasztok!
A mai outfit bejegyzést az Ázsia Centeres darabjaimnak szentelem, ugyanis a papucs, és a maxiruha is onnan származik. Én úgy vagyok vele, igenis ott is lehet megfelelő darabokat találni, csak nyitott szemmel kell járni. Ezen kívül vettünk ott nemrég egy mentaszínű maxiruhát is, és Fontosnak olyan klassz nadrágokat, hogy csak na!
A táskát még tavaly kaptam az Oasaptól, a nyaklánc az Yves Rocher egyik akciójával került hozzám.




Ti szoktatok kutakodni az Ázsiában? Vagy egyéb hasonló boltban? Esetleg aluljáróban?
Miket szoktatok venni? Hogy tetszik az outfit? És a ruha? A papucs?


2013. július 16., kedd

Szőrteleníts!- I.


Sziasztok!

Nemrég kaptam a Veet- től egy csomagot, amiben mindenféle szőrtelenítő jóság volt, hideggyanta csíkok lábra, és arcra való is, gyantázó készülék, és egy szuper szőrtelenítő krém, amiről ma szó lesz:)
Bár a termékeket kaptam, ez a véleményemet nem befolyásolja.

Már próbáltam régebben hasonló krémeket, de nem ezt a fajtát. Örülök, hogy ezt is kipróbálhattam, lássuk a tapasztalatokat:


Állag: ez egy nehezebb, keményebb krém. Könnyen kenhető, jól eloszlatható, fehér színű, így biztosan láthatod, mindenhova került-e.

Használat: fel kell kenni a szivacs rózsaszín felével (ez a puhábbik), és hagyni hatni 1 percig. Ezután be lehet állni a zuhany alá, nyugodtan zuhanyozni, az sem gond, ha ráfolyik a víz. További két perc után elkezdhetjük a szivacs durvábbik felével ledörzsölni, körkörös mozdulatokkal. Ha leszedtük, mossuk át a szőrtelenített felületet.

Tapasztalat: tökéletesen leszedi a szőrt, és selymessé is teszi a lábakat (még az én száraz bőrömet is), az esetleges sebekre vigyázzatok, nem tesz jót nekik, és nagyon tudja csípni is. FONTOS! rövid szőrszálahoz ajánlják, a pár millis szálakkal könnyedén, és tökéletesen elbánik, a hosszabbakhoz inkább mást használjatok.
Anyukámnak egyébként nem vált be, foltosan szedte le a szőrt, és irritálta a bőrét. Nálam teljesen jól bevált:)
Összességében azt gondolom, nyárra tökéletes ez a módszer, de télre, amikor nincs a lábam mindig közszemlén, meg fogok maradni a gyantánál. Az sokkal tovább tart.
Éppen ezért, mert nem túl tartós, de minden más szempontból tökéletes, nálam 5, -t kap:)

Ti használtatok már ilyen terméket? Vagy másik márkától hasonlót? Mi vált be, mivel szőrtelenítetek?



2013. július 15., hétfő

2013. július 14., vasárnap

Outfit - forró nyár


Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ilyen melegben nem bírom elviselni, ha nincs valahogy összefogva, feltűzve a hajam, utálom, ha lóg, ha fújja a szél, ha melegít. Ezért általában nyáron fel van fogva, igyekszem azért ezt is változatosabban csinálni, nem mindig megrekedni a sima lófaroknál:)



felső: turi
szoknya: f&f
saru: deichmann
nyaklánc, táska: ebay
karperecek: rossmann, és turi

Mi a véleményetek?

2013. július 8., hétfő

Játékra jelentkeztem - smink


Barbi szuper blogszülinapi játékot indított, amire én is jelentkeztem. Rengeteg szebbnél-szebb smink érkezett, szavazzatok, akire szeretnétek.
Én egy Kat von D inspirálta sminkkel készültem, ami -az én arcomhoz igazodva- picit világosabb lett, mint amit ő szokott viselni.
Remélem tetszik Nektek, és ha érdemesnek tartotok rá, kérlek, szavazzatok ITT egy lájkkal!
Íme a smink:

2013. július 7., vasárnap

Díjat kaptam!


Ezt a díjat Renitől kaptam, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! :)

A díjazottak:
Mindenkinek küldeném, akinek követem a blogját, felsorolni nagyon-nagyon sok lenne, de senkit sem tudnék külön kiemelni:)

És a válaszok:
1. Melyik évszázadban születnél újra és miért?
Én nem cserélnék, ugyanekkor születnék meg, és ugyanígy.
2. Iskolásként a nyári szünet hány százalékát fordítottad a kötelező olvasmányok elolvasására?
Körülbelül 20%-át... a maradék 80-ban más könyveket olvastam, persze az egyéb teendők mellett. Most sincs máshogy, végigolvasom az évet:)
3. Van olyan csínytevésed, amit a mai napig nem mondtál el a szüleidnek?
Van ám! :)
4. Szeretnél hypervándor lenni?
Csak ha emiatt nem vadásznának rám, és senki sem tudna a képességemről:)
5. Melyik az a tőled jelenleg legtávolabb álló szakma, amit viszont szívesen megismernél és eltöltenél egy munkanapot/hetet?
Hűűűű, ez nagyon nehéz kérdés. Azt hiszem, orvosként egyetlen napot szívesen eltöltenék.
6. Milyen stílusú/berendezésű házat választanál magadnak és melyik ország területén?
Erről vannak posztok a blogon, remélem egyszer enyém lesz az álomotthon:)
7. Ha 5.000 forintból kellene megoldani egy komplett hétvégi bevásárlást, milyen menü lenne a vasárnapi asztalon?
De ez az 5000Ft akkor nem csak a vasárnapi ebédre lenne, hanem egész hétvégére? Borsóleves, és palacsinta:)
8. Kutya vagy macska párti vagy?
Kisebb testű kutya, és macska párti vagyok:D
9. Melyikbe tartozol: rendszerező típus, vagy zseni aki átlátja a káoszt?
Zseni, aki átlátja a káoszt, de amikor megunja, mindent rendszerez
10. Melyik az a 3 fő szín, amely uralja a ruhatáradat?
Kék, kék,kék:D
11. Íróként milyen regényt írnál? Ki lenne a főszereplője és kiről mintáznád?
Biztosan ifjúsági regényt, egy tök átlagos gyerekről:)

2013. július 3., szerda

Fogamzásgátlás... de hogyan?


Sziasztok!
Mivel úgy láttam a menstruációs poszt tetszett Nektek, úgy gondoltam, folytathatnánk az eszmecserét a női témákról. Örülnék, ha megint annyira aktívak lennétek, sok újdonságot tudtam meg a kommentjeitekből, ebben a mostani témában pedig biztosan még több újdonsággal találkozhatunk.
Először is leszögezném, hogy szerintem ez egy nagyon fontos téma, és igenis beszélni kell róla. Szerintem rossz, hogy az iskolákban sem beszélünk erről. Manapság már nem azokat az időket éljük, hogy "A szex az rossz, ne csináljátok!"... Igenis a fiatalok is élnek szexuális életet, ezen tovább kell lépni, és inkább segíteni kell őket a fontos döntések meghozatalában.
Jön majd egyébként erről is egy poszt, szüzesség elvesztése, ilyesmi, de most beszéljünk arról, mi van, ha már megtörtént?
Ami szerintem a LEGESLEGFONTOSABB:
Aki elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen, annak elég érettnek kell ahhoz is lennie, hogy a védekezésről  gondoskodjon.
A  védekezés NEM CSAK a nő dolga.

Nézzük,milyen módszerekkel védekezhetünk:

1, Óvszer
A legelterjedtebb forma. Biztonságos, könnyen elérhető.
Pro: Sokféle óvszer kapható, nem bombázod általa a szervezeted hormonokkal, véd a nemi betegségek ellen, könnyű a használata, mindig kéznél lehet (ne tartsd a pénztárcádban, az apró pénz dörzsölése nem tesz jót neki), én személy szerint ezt ajánlom a kapcsolatok elején, és a fiatalabb korosztálynak -természetesen nem a 13-14 évesekre gondolok, ha Te ennyi idős vagy, légyszives várj még, hidd el, nem fogod megbánni.
Kontra: figyelni kell, nem sérült-e, jó-e még a szavatossága, az érzelmek hevében is oda kell figyelni,és fel kell rakni, közben is figyelni kell az épségére.

2, Fogamzásgátló tabletta
Nagyon sokféle van, nőgyógyászati vizsgálat után az orvos írja fel, általában 3 havi adagban. Az orvos általában azt is megkérdezi, mennyi pénzt tudsz rászánni, stb.
Pro: vizsgálatok után kapod meg, általában jól választ az orvos. Ha mégsem, újat kell szedni. Különböző árkategóriákban kapható, hatásos, nem kell szex közben a védekezésen agyalnod, könnyű a használata.
Gyengítheti a mentruáció erősségét, és a vele járó fájdalmakat, szebbé teheti az arcbőrödet.
Kontra: előfordulhat súlygyarapodás, napi szinten kell szedni, nem szabad elfelejteni, használatával a rendszertelen menstruáció is könnyen beállítható, "csak" 99%-osan biztonságos.

"Az egyes fogamzásgátlási módszerek megbízhatóságát az úgynevezett Pearl-index (PI) segítségével lehet meghatározni. Ez azt mutatja meg, hogy 100 nő közül, akik az adott módszert alkalmazták, egy év alatt hány esett teherbe." 

3, Hagyományos módszerek (megszakításos,naptáras,stb.):
Na, ezek azok, amikben én egyáltalán nem hiszek. Nem is írnék róluk pro-kontra érveket, mert szerintem csak hátrányaik vannak, amik közül a legnagyobb, hogy egyáltalán nem biztonságosak.

4, Fogamzásgátló injekció
Kevésbé elterjedt fogamzásgátlási forma, sok mellékhatással, én a legkevésbé sem ajánlom (de én nem vagyok orvos).
Pro: Az injekció 3hónapig véd a nem kívánt terhességtől, olcsó (1500-3000Ft), nem kell sem a szex közben, sem egyébként foglalkozni a védekezéssel 3 hónapig, csak nőgyógyász adhatja be, és az időpontokat pontosan tartani kell.
Kontra: pecséttelő, vagy állandó vérzés, szabálytalan mentruáció jelentkezhet, rengeteg mellékhatásról, és rossz tapasztalatról olvashatunk.

5, Pesszárium
Ez is elég elterjedt módszer, bár én nem sokat tudok róla, akinek vannak tapasztalatai, megoszthatja.
Pro: biztonságos, még szex előtt kell felhelyezni, az orvos megmutatja, hogyan kell felrakni, kb. kétévente kell cserélni.
Kontra: a spontán szexnek lőttek. Ha mégsem, akkor: "Várj 20 percet."

6, Spirál
Erről nem is nagyon írnék, csak olyanok használhatják, akik már szültek.
Ennek ellenére ha valakinek vannak érvei mellette, vagy ellene, az leírhatná. Kíváncsi lennék, milyen.

Ti hogyan védekeztek? A leírt módszerekkel vagy mással? Mit ajánlotok? Volt-e már bármilyen negatív tapasztalatotok valamelyik módszerrel? Próbáltátok már az injekciót?