2014. augusztus 26., kedd

Gift SWAP ajándékozási sorrend


Sziasztok, ezt a bejegyzést, konkrétan nem gondoltam, hogy meg fogom írni, mert e-mailben szerettem volna bonyolítani a dolgot, de aztán egyikőtök írt, hogy nagyon várja már az ajándékozási sorrendet, pedig nem is vesz részt a Gift SWAP-ben. Ezért azt gondoltam, közzéteszem itt is, hátha még van, aki kíváncsi rá.
A szabályokat megtaláljátok ITT, de a résztvevőknek küldöm az e-mailt.
Köszönöm szépen, hogy ennyien játszotok, nagyon örülök, hogy jelentkeztetek! :)
Bármi kérdésetek, vagy kérésetek van, írjatok. Megpróbálom megválaszolni, megpróbáljuk megoldani :)
A kapcsolatfelvételhez az e-mail címeket is mellékelem az e-mailben.

De ne is húzzuk tovább az időt, az ajándékozási sorrend a következő:

Rita ->
BeautyManiac Dóri ->
Azrail ->
Turcsek Gabi ->
Megaera ->
Zitu ->
Szilvia A. ->
Snow Drop ->
Petra világa ->
Hajnoca3 ->
Réka Szanyi ->
Dorca ->
Szilvia Botos ->
Panni ->
PAncsi ->
Nera ->
Nóra ->
plaura99 ->
Manna ->
T. Andi ->
Noémi Somogyi ->
Fruzsina Bertók ->
Asuke ->
Nóra Korán ->
I MADE IT I LOVE IT! ->
Negiluy ->
Papp Mimi ->
Rami ->

Tehát értelemszerűen mindenki a sorban utána következőnek vesz. Ritát én fogom megajándékozni.
Lányok, figyeljétek az e-mail fiókotokat, hamarosan menni fog az e-mail!
Jó ajándékozást mindenkinek :)

2014. augusztus 24., vasárnap

Zöldséges-tejfölös csirkemell


Sziasztok,
ma egy teljesen új formában hozom Nektek a receptes bejegyzést, ugyanis step-by-step fotókat készítettem főzés közben :P
Természetesen ezt azért tudtam csak megtenni, mert egy nagyon egyszerű ételről van szó, de emellé nagyon finomról is. Mi holnap ezt visszük a munkába (legalábbis Ádám, én meg holnap állásinterjúra megyek...), szóval ha érdekel, hogy hogyan készül, vagy csak kíváncsiak vagytok a fázisfotókra, akkor tartsatok velem!:)

2014. augusztus 16., szombat

Mit főzzek ma? - szezámmagos csirke


Sziasztok, arra gondoltam, megosztom Veletek, hogy mit főztem. Nagyon szeretjük a különböző nemzetek ételeit, és a szezámmagos csirke az egyik kedvencem, persze Ádám is szereti :)
Nem nagy dolog az elkészítése, szóval bárki meg tudja csinálni, még azok is, akik a konyhában eddig alig jártak :)
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell, filézve
A bundához:
6 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1 tojás
csipetnyi só
1,5 kávéskanál sütőpor
víz
A mázhoz:
ketchup (kb. negyed müzlistálnyi)
chili (ízlés szerint)
méz (kicsit kevesebb, mint a ketchup)
szezámmag (3-4 evőkanál)

A bundához a hozzávalókat jól elkeverjük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Beleforgatjuk a kockára vágott csirkemellet, és aranybarnára sütjük.
Kikeverjük a mázhoz a hozzávalókat. Én erre egy müzlistálat használtam. A mennyiségek irányadóak, nekem ez pont elég volt ennyi húshoz, ha több mázzal szeretnéd, készíts többet :) Ha a hús megsült, rögtön beleforgatjuk ebbe a mázba, és már ehetjük is :)

Remélem tetszett Nektek ez a recept. Ha esetleg kipróbálnátok, mindenképpen küldjetek róla képet :)

2014. augusztus 14., csütörtök

Gwdihw ajakápoló - TESZT


Sziasztok!
Ebben a mai bejegyzésben a Gwdihw ananászos ajakápolójáról szeretnék Nektek írni egy kicsit. A terméket tesztelésre kaptam, de ez semmiben sem befolyásolja a véleményemet :)
 Picit a márkáról, mert gondolom sokatoknak teljesen újdonság :)
A márkát Észak-Walesben alapították, és csupa természetes anyagból készítik a termékeket, amiket ott helyben termesztenek. Védjegyükké vált a baglyos csomagolás (ami szerintem nagyon cuki). Természetesen nem csak ajakápolókat készítenek, hanem mindenféle ápoló balzsamokat, kézkrémeket. Amit én szeretnék még beszerezni tőlük, az a First Aid balzsam. Ez egy "elsősegély" balzsam horzsolásra, égésre, ilyesmi balesetekre.

A képen is láthatjátok, hogy csupa természetes összetevőből készült.
Kókusz-, és olivaolajból, méhviaszból, körömvirágból, és természetes ananász aromából.

A használati utasítás szerint keveset kell belőle használni, gyakran, és akkor puha lesz a szád.
Azzal egyet értek, hogy keveset, mert ha sokat használsz, akkor zsíros érzetű, illetve kevés is elég, hogy puhává tegye az ajkakat. Viszont szerintem egyáltalán nem kell gyakran használni. Már kevés használattal is sokkal puhább lesz tőle a szád :)

A csomagolása (amiről sokan közületek utálnak olvasni :D ) egy nagyon klassz alumíniumdoboz, amiket én nagyon szeretek, mert szép. Pláne a kis baglyos motívummal :)
Viszont annak ellenére, hogy szép, nem a legpraktikusabb csomagolás, mert menet közben nem nagyon tuod használni. Elvégre ki az, aki a tömegközlekedős kezével nyugodt szívvel kenegeti a száját. Szóval út közbeni használathoz mindenképp tartsatok magatoknál kézfertőtlenítőt, vagy ecsetet. Otthoni használathoz, vagy a kevésbé bacifélőseknek viszont szuper. A tégely megfelelően zár, én szeretem.

Az illata szerencsére nem túl intenzív, csak ha direkt szagolgatod, akkor érzed, de az ajkakon nem érezhető. Finom, gyümölcsös illat. Nem az a tömény ananász, de nagyon finom gyümölcsillat. Íze csak akkor van, ha direktben lenyalod, amúgy íztelen.

Az ára kicsit borsos, mert normál áron 2000 Ft körül mozog, de olyan irdatlan mennyiség ez a 25g, hogy szerintem rengeteg ideig tudjátok használni. Most pedig akciósan kapható a pixishopban (én legalábbis itt találtam meg), 995 Ft-ért. 

Az állaga hidegben kemény, a nagy melegben pedig olvad. Amikor olyan 40°C-ok voltak, énbetettem a hűtőbe, mert nagyon lötyögött már a tégelyben. 

Összegezve én meg vagyok vele elégedve, ha elfogy, szerintem újra fogom vásárolni, de az még nagyon soká lesz :D

2014. augusztus 13., szerda

Gift Swap iiinduuul :)


Sziasztok!
Bizonyára emlékeztek még Iluss ötletére, a blogkarácsonyra. Én nagyon-nagyon élveztem, de sajnos nem lehet mindig karácsony...így az ötletén felbuzdulva (és természetesen őt is megkérdezve) most útjára indítom a GIFT SWAP-et, ami hasonló elven működik, mint az ő karácsonyozása. Jelentkeztek, a határidő lejárta után közzéteszem a sorrendet, hogy ki-kit ajándékoz meg.
Ezután felkeresitek a címzettet, és címcsere után elkülditek Neki az ajándékot :)

És hogy mik a szabályok?
1, Határidők:
   Jelentkezés: augusztus 13- augusztus 25-ig
   Sorrend sorsolás:  augusztus 26.
   Postázási határidő:  Szeptember 8.
   A megérkezett csomagról az írásos posztot/videót mindenki ugyanazon a napon teszi ki: Szeptember 15.
2, Az elküldött csomag értéke 1500-2000Ft. Ez az értékhatár. Azzal, hogy ezt megszabjuk, elkerülhetjük a kellemetlenségeket, mert mindenki nagyjából azonos értékű csomagot kap majd.
3,  A csomagocskákat ajánlottan kell feladni, a feladóvevényről  a címzettnek fényképet kell küldeni.
4, A jelentkezés itt történik kommentben, elég annyit írnod, hogy szeretnél jelentkezni, illetve az e-mail címedet.
5, A játékban az vehet részt, aki rendelkezik bloggal, vagy youtube csatornával. Ezeken a felületeken kell majd bemutatnod a kapott ajándékokat.
6, Kérlek, rendelkezz magyar postacímmel (nem muszáj itt laknod, az is jó, ha van egy magyar cím, ahol átveszik Neked a csomagot), így nem verjük egymást plusz költségekbe.

Pár jó tanács:
- ha már megvan, kit fogsz megajándékozni, nézd át a blogját/csatornáját, így könnyebb megfelelő ajándékot választanod neki! :)
- akkor jelentkezz, ha biztosan be tudod a határidőket tartani (ne okozz azzal rossz érzést a megajándékozottadnak, hogy nem kapja meg időben a csomagot)
- élvezd, mert ajándékot adni, és kapni is jó :)
- ha gondolod, oszd meg ezt a bejegyzést, legyünk minél többen! :)

Remélem élvezni fogjuk a dolgot, bármi kérdésetek van, írjatok nyugodtan!

2014. augusztus 5., kedd

Bolognais "rakott" tészta

Sziasztok!
Ma ezt főztem, a rakott azért van idézőjelben, mert semm rétegezés nincs a dologban.
Ettől függetlenül szerintem finom, és tényleg nagyon egyszerű, szóval ha érdekel Titeket, milyen, főzzétek meg valamelyik nap :)
Mi kell hozzá?
(4 főre)
500 g penne tészta
500g darált hús
0,5 l paradicsomlé
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 3 gerezd fokhagyma (ízléstől függ)
bazsalikom
oregánó
bors
15-20 dkg sajt a szóráshoz

A hagymát egy kis olajon megpirítom, ha üveges, ráborítom a darált húst, és kicsit átsütöm (amíg fehér nem lesz). Rányomom a zúzottfokhagymát, jól összekeverem, majd ráöntöm a paradicsomlevet, jól elkeverem. A fűzereket hozzáadva még egy kis ideig főzöm - megvárom, míg bugyog :D
Amíg fő a szósz, félig megfőzöm a tésztát is. A félig főtt tésztát a szószhoz keverem, majd a keveréket beleöntöm egy tepsibe, hőálló tálba, bármibe. A tetejére reszelem a sajtot, és sütőben pirosra sütöm.
Ugye milyen egyszerű? :)

Jó étvágyat!