2012. szeptember 18., kedd

Szájápolás


Tudom, nem pont a megszokott témák egyike, de ez is a szépségápoláshoz tartozik.
Azén fogínyem nagyon érzékeny, különösen akkor, amikor a bölcsességfogam úgy dönt, még egy kicsit megindul. Ezért kellett többféle szájápolási terméket is kipróbálnom. Lássuk a tapasztalatokat.
Róluk lesz szó.

Elsőként leszögezném hogy ez a signal a kedvenc fogkrémem, szép kék színű, kellemesen mentolos, jól habzik, és icipicit talán fehérít is. Szeretem, na.

Az elmex csak minta. Jónak tűnik, de nem annyira, hogy lecseréljem a signalt.
A parodontax? Állítólag szuper hatásos, nekem klassz lenne a problémás ínyemre, de egyszerűen nem bírom használni. A színe vöröses-barnás-iszapos, az íze...borzasztó. A honlapjukon is bevállalják ezt, de én nem bírok 15napig szenvedni a hányingertől, mire megszokom.

A Sensodyne és a Listerine ízben színte ugyanaz. A Sensodyne átlátszó, csak az üvege kék.Mindkettő hatásos, jól fertőtlenít, kellemes érzést hagy maga után. A Listerine-t talán egy hangyányival jobbnak érzem, ahogy a családunk is, nyilván emiatt fogy az jobban.

Nektek milyenek a szájápolási szokásaitok? Használtok szájvizet? Van kedvenc fogkrémetek?


10 megjegyzés:

  1. Én szerettem a Parodontax-ot. Az íze először iszonyat szokatlan volt, mert sósnak hatott, de tényleg meg lehet szokni. És nem kell 2 hét hozzá (sztem). Az a véleményem, h ez a fogkrém tisztít legjobban, ezt éreztem ilyen szempontból leghatékonyabbnak.

    VálaszTörlés
  2. párommal egyetemben ezer meg egy fajta szájvizet kipróbáltunk már... ugye kedvező ár, vagy kiszerelés volt ránk vonzó hatással, de aztán mégis mindig a Listerine-nél kötöttünk ki :) Nem olcsó, de ez a legjobb

    VálaszTörlés
  3. Egyet értek materialgirl-lel, én is szeretem a paradontax fogkrémet, és nekem sem kellett 15 nap a megszokásához. Hihetetlen, hogy mióta hozzászoktam, teljes jó ízűnek érzem, pedig először én is öklendeztem az ízétől, olyan fura volt.

    Listerine-t használtam, de nagyon égette a nyelvem, így leszoktam róla. :(
    Nincs valami enyhébb verziója esetleg? Nem tudod véletlen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én még csak ezt használtam, de nem tudom, a többi milyen.
      http://www.listerine-szajviz.hu/termekek

      Törlés
  4. A Paradontax nekem is jó barátom lett. Akkor hozta apa mikor a bölcsifogam begyulladt és az egész ínyem vörös volt és érzékeny, mentolos fogkrémre gondolni se tudtam. Előszös én se bírtam az ízét, aztán meg lehet szokni, kb 1 hét alatt. Sokkal tisztábbnak éreztem a számat, és frissebbnek, mint a mezei fogkrémek után. Mostmár egyébként a mentolos fogkrémek fura ízűek számomra :D

    VálaszTörlés
  5. Én csak olyan fogkrémet tudok használni, ami gyengén mentolos, mert bármi ami erősen mentolos, csípi a nyelvem. :D
    Egyszer tudatlanul bekaptam egy fekete airwavest, és után úgy sipítozta mintha csípős paprikát ettem volna. :D

    VálaszTörlés
  6. Elmexet én is használok, de annyira nem vagyok megelégedve vele. Listerine-t használtam régebben, de most lecseréltem Aquafresh-es szájvízre, ami mellesleg fele annyiba kerül és nekem nagyon bevált! :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem valaki vagy szereti a paradontaxot vagy nem. A családom odáig van érte,én úúúútálom. Van a fehérítős verziója,szerintem az egy fokkal jobb,azt el használgatom. Nekem nagyon kis beteges az ínyem, sokszor van begyulladva, mert sajnos veseproblémáim vannak,és fura dolog, de hatással van rá. Próbáld ki a sensodyne rapidot vagy a sima sensodyne-t, azoknak nem olyan rossz az ízük,de hatásosak!:) És van az elmexnek is szájvize, az a legjobb az érzékeny ínyre.

    VálaszTörlés
  8. Nekem az Elmex is bevált, annak is fura volt először az íze. De ha ennyien mondják, kipróbálom a Paradontaxot is :-)

    VálaszTörlés
  9. fura dolog ez a paradontax, én a színétől is irtózom:D

    VálaszTörlés