2013. január 27., vasárnap

A fogyásról I. - Miért?


Mint bizonyára tudjátok, én vagyok az a lány, aki nem akart fogyózni, nem akart koplalni, szeretett enni, és teljesen jól elvolt a duci/kövér/dagi (kinek mi tetszik) testalkattal is.
Nem is igen akartam azt sem elhinni, hogy ettől bajom lehet. Bizonyára egyik kövér ember sem akarja ezt elhinni. Aztán elkezdődnek a gondok...
Először csak fáradékonyság, állandó kimerültség, levertség. Aztán már hányás, ájulások, magas vércukorszint is becsúszik. Az emésztésed sincs már rendben és az egész életed kezd ramattyá válni, az egészséged miatt.
Először még nem hiszed, hogy a kaja miatt van, aztán az orvosnál a kezedbe nyomnak egy diabéteszeseknek íródott füzetkét. Megelőzés...
Én nem akartam lefogyni, és nem akartam ezzel foglalkozni. De kellett. És kell. És mindenkinek kell.
Mert nem játék...
Amióta csinálom, nem ájultam el, csak egy vírusbetegség elkapásakor hánytam, és úgy fest, a tejre is visszaszokhatok. Talán.
Én nem arra bíztatom a dagi embereket, hogy fogyjanak le, mert nem szépek. Nem a kilótól függ a szépségünk. De az egészségünk függhet tőle.
Sajnálom, hogy pont nekem kell leírnom, és sajnálom, hogy azért mert nekem is függött tőle.
De sosem késő elkezdeni... lehet, hogy 10 kiló felesleg még nem veszélyes, és csinos vagy vele, és oké minden... de 20-30 kiló már nem frankó.

Ez egy mini sorozat lesz, mert annál az outfit bejegyzésnél többen kértétek. Az első rész ilyen kis nyúlfarknyi, csak a miértekről szól, de talán ez is fontos. Remélem, hogy tanultok a hibámból, és ha vacakul vagytok, időben mentek orvoshoz, és változtattok. Mert egy pár kiló minusz is rengeteget számít!
Én 7,5 kilónál járok és tényleg... hatalmas a különbség.
A sorozat következő részében elárulom, hogyan étkezem. Ez akkor fog jönni, ha lefogytam 15 kg-ot, tehát félidőnél.
Remélem velem tartotok majd!
Puszi

34 megjegyzés:

  1. ez a sorozat nagyon tetszik. én is elkezdtem fogyózni, de nem mérem magam, inkább az észrevételek és a ruhák méretére / tükörre hivatkozok :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem az eddig még sosem vált be. olyankor mindig abbahagytam:D

      Törlés
  2. sok sikert és kitartást kívánok! erős vagy, menni fog:)

    én nemrég jöttem rá, hogy mennyire fontos a mozgás. gép előtt dolgozom egész nap, és utána is a gép előtt vagyok sokat. pár hónapja rendszeresen mozgok, egyre többet. és előtte rengetegszer görcsölt be a nyakam vagy akármelyik testrészem, most meg nagyon jól érzem magam. örülök, hogy összekaptam magam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj de jó, pedig én azt hittem, te mozogsz, olyan csinos vagy:)
      egyébként én is jól érzem magam, meg mozgás után mindig büszke vagyok, hogy mgcsináltam:)

      Törlés
  3. Nagyon fontos, és sajnos sehol nem említik ezt. Oly sok helyen dícsérik a ducibb embereket, hogy milyen jó, hogy így elfogadják magukat, meg nem is olyan ducik, miközben nem gondolnak az egészségi állapotra, hogy a szervezetnek igenis nem jó a túlsúly, az életmód/táplálkozás ami miatt ez kialakult.
    Rajtam csak 3-5kg felesleg van, de most én is küzdök, hogy ne legyen több, inkább ez is eltűnjön - cukorbetegség fenyegető réme miatt.
    Kíváncsian várom a sorozat következő részét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. moondjuk szerintem az klassz, ha valaki elfogadja magát, és nincs is ezzel gond, ha nem káros rájuk.
      sajnos ha fel is hívják rá az ember figyelmét, nem hiszi el,amíg vele nem történik meg.
      én is így vagyok.

      Törlés
  4. Én sose senkit nem szoktam piszkálni az alkata miatt, mindenki el tudja dönteni, hogy milyen formában érzi jól magát...nade az egészség teljesen más tészta! Azzal szoktam piszkálódni, magyarázni, mesélni az én példámat stb., hátha magukra veszik és legalább egy vérvételre hajlandóak elmenni. Főleg azokat az ismerőseimet "figyelem meg", akik tudom, hogy nem esznek sokat, mégsem tudnak fogyni...persze ez nem véletlen, én ennek a tünetnek köszönhetem, hogy kiderült a pajzsmirigy problémám. Szóval oda kell figyelni, mindenki halandó!
    Neked sok erőt és kitartást!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm.
      az embereket szerintem rögtön a pajzsmiriggyel vizsgálják, ha ez van.nálam is megnézték. nem volt gond, onnantól az orvos elkönyvelte,hogy semmi gond nincs.
      na, ez is gond!

      Törlés
    2. Oh hát az egészségügyről ne is beszéljünk...néha úgy tesznek az orvosok, mintha nem is ismernének bizonyos betegségeket, amik sok embert érintenek.
      De a szervezet magától is érdekes dolgokat tud produkálni, van egy barátnőm, aki dagi volt, de akárhogy próbálkozott, nem sikerült, fogynia, pedig semmi betegsége nincsen. Terhes lett és most szülés után magától gyönyörűen lefogyott, sosem volt ilyen vékony. Szóval a szervezete magához tért.
      De az nagyon jó, hogy a pajzsmirigyeddel semmi gond :)
      Remélem a kis gyerkőcökre is ragad valami az új életmódodból!

      Törlés
  5. Sajnálom, hogy így alakult, de erős lány vagy és máris teszel ellene, ez tetszik! Egyébként én sosem foglalkozom mások súlyával, mindenkit elfogadok úgy, ahogy van, kivétel a ronda belső tulajdonságok, ugyanis azokat magunk válasszuk, a külsőnket viszont nem...
    Csak ügyesen és remélem hamarosan megint teljesen egészséges leszel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm:)
      igen,igazad van, és sajnos a csúnya belső is egyre többször szembejön:/

      Törlés
  6. Ha lefogytál 15 kg-ot, tehát félidőnél??? Összesen 30 kg-t akarsz fogyni??? :O
    Lehet, az én szemem csal, de én nem láttam rajtad soha annyi plusz kilót. A múltkori outfit-es kép láttán se gondolnám, hogy 5, max. 10 kg-nál többet kéne fogynod. De persze nyilván Te látod jól, Te tudod, az egészséged miatt mennyit kell fogynod, én csak el akartam mondani, hogy sztem nem vagy/voltál olyan duci szerintem. :)

    Az eddig leadott kilókhoz gratulálok, a többihez meg kitartás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi:)
      ha nagyon soknak látom közben, meg fogok állni:)
      és ha végeztem, elárulom majd, hány kiló voltam. de bőven van rajtam ennyi ám!

      Törlés
  7. Szurkolok neked, és követni foglak ebben, nem csak itt a blogon, de remélem az életben is sikerül példát vennem rólad!:))

    És képzeld, nekem is pont olyan brutálzöldszínű a benti papucsom az oviban, mint a cipőd. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj de kedves vagy, köszönöm:)
      menő ez a cipő:D

      Törlés
  8. Hasonló problémával küzdöttem, és nagyon rövid idő alatt, nagyon sok ment le. Rólam anno egy embernyi. Én átestem a ló túloldalára.
    Kitartást kívánok neked, és azt, hogy ha valaki azt mondja, hogy elég, akkor mérlegeld, hogy lehet, hogy igaza van. Ne vidd túlzásba, mert az sem jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, mindenképp figyelni fogok:)
      Remélem azért minden rendben Veled!

      Törlés
  9. Hasonló problémával küzdöttem, és nagyon rövid idő alatt, nagyon sok ment le. Rólam anno egy embernyi. Én átestem a ló túloldalára.
    Kitartást kívánok neked, és azt, hogy ha valaki azt mondja, hogy elég, akkor mérlegeld, hogy lehet, hogy igaza van. Ne vidd túlzásba, mert az sem jó. :)

    VálaszTörlés
  10. Gratulálok az eddig elért mínuszokhoz Rami! :) Ügyes vagy! Kíváncsian várom a következő ilyen postodat is majd ^^

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok! Biztos vagyok benne, hogy a közérzeted sokkal jobb, már csak ezért is megéri, nem is beszélve a betegségek kockázatának csökkentéséről. Örülök, hogy időben felismerted, sok kitartást kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm:)
      igen, a közérzetem már most sokkal jobb:)

      Törlés
  12. A különbség tényleg látványos, gratulálok a kitartásodhoz, és kívánok még sokat :)

    VálaszTörlés
  13. gyönyörű lány vagy mindenhogyan, nekem picit husisan is tetszel, de persze ha az egészséged megkívánja akkor azt kell tenned

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen:)
      nekem sem volt különösebb gondom a dagiramival:D

      Törlés
  14. èn 20 kiloval vagyok kevesebb mint fèl ève :)
    az biztos hogy uj ember vagyok,ujjàszulettem!

    VálaszTörlés
  15. nagyon jo h elinditasz egy ilyen sorozatot mivel en is eppen egy fogyokura elott allok par nap mulva kezdem. Abban az outfit-es postban pedig nagyon meglatszik h fogytal! Csak igy tovabb:)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj akkor sok sikert neked:)
      és köszönöm:)

      Törlés
  16. Nagyon csinos vagy! Kitartást (és türelmet) kívánok a fogyáshoz! Olvastam valahol, hogy nem jó stratégia, ha valaki azzal motiválja magát, hogy vesz kisebb méretű ruhákat, amikbe bele szeretne férni. Szerintem pedig ez nagyon jó módszer, nálam legalábbis jól működött. Persze az egészségnél nincs jobb motiváció. :)

    VálaszTörlés
  17. Szia Rami!
    Szerintem tök jó lenne, ha nem várnál a következő posttal. Nekemis hasonló alkatom van mint neked (pontosabban nekem most olyan,mint neked a fogyásod előtt). Nekem rengeteget segítenél, ha már most megosztanád velem(velünk) a titkod, és nem várnál:)
    Előre is köszi! :) Lili

    VálaszTörlés
  18. Szerintem eddig is csinos voltál Rami, de az egészséged mindennél fontosabb. Kitartást kívánok, hogy elérd a célod. Várom a további beszámolókat. :)

    VálaszTörlés
  19. Szia! Hány kilóról indultál? Kitartást neked!

    VálaszTörlés