2016. december 11., vasárnap

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Így élem túl a karácsonyi bevásárlást


Sziasztok,
Újra egy VKP bejegyzés, és újra karácsonyi téma, amivel jelentkezem. mi mást is hoznék így december közepén? :)

Amikor megláttam a mai témát, nagyon nevettem. Azonnal beugrott a hatalmas tömeg, ami ilyenkor hömpölyög a plázákban, az ideges emberek, a kapkodás, lökdösődés.
Szerencsére én ebből már néhány éve tudatosan vonom ki magam. Hogy hogyan csinálom?

1, Már jó előre elkezdem átgondolni, kinek mit fogunk ajándékba adni. Ha olyan, akkor még novemberben beszerzem, mielőtt az emberek észbe kapnának, hogy jön a karácsony.

2, Amiket decemberben veszek meg, azokat pedig igyekszem online rendelni. Így csak a futárt kell várnom, és szépen, nyugodtan itthon becsomagolni az ajándékokat.


3, Ételt is már jó ideje (legalább 2 éve) online rendelünk a Tesco bevásárló felületéről. Ezzel a nagy bevásárlásokat letudjuk, amennyiben valami elmarad, és be kell szerezni, azt célirányosan vesszük meg a boltban. December 23-24-én már nem igazán megyünk üzletek közelébe, ezzel egy hatalmas stressz faktort zárunk ki az életünkből.

Szóval mi nem a három napi hideg élelemmel és több liter vízzel aranyvasárnapon útra indulók táborát erősítjük, inkább minden elintézünk előre, így nem kell ideges, "jajjjmégsemmitsemvettem" emberekkel konfliktusba keverednünk.

Azt, hogy a többiek hogyan élik túl a bevásárlást, itt megtaláljátok, de szívesen venném, ha kommentbe leírnátok, Nektek mi a módszeretek. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése