2011. február 26., szombat

Hajpakolások házilag

Gondolom mindannyian kísérleteztünk már, hogy mi is lenne igazán jó a hajunknak. Most néhány ötletet szeretnék leírni, ami nekem bevált. Egy kis időráfordítással, és  a konyhában összeszedett hozzávalókkal bárki megcsinálhatja.
És milyen jó a pakolással a fejünkön ücsörögni, miközben blogokat, vagy divatlapokat böngészünk:)
Szóval vágjunk is bele!

1, Ricinus olaj: Egy kevés ricinus olajat (patikákban beszerezhető, csak ha nagyobb mennyiséget vesztek, tegyétk hozzá, hogy a hajatokra lesz, különben furcsán fognak nézni, ugyanis hashajtó hatású:) ) melegítsetek fel, majd kenjétek a hajatokra. Tekerjétek be folpackkal, csavarjatok rá egy törölközőt, és igy dunsztoljátok amennyit csak bírjátok! Nekem van, hogy 2-3 órákat van fenn, és akkor igazán hatásos:) Ezután mossátok le jól, és máris érezhetitek, hogy a hajatok puhább. Ez állítólag a növekedést is serkenti:)

2, Eper pakolás: 8szem epret keverj el egy evőkanál majonézzel, ha a hajadra kented, ugyanúgy járj el, mint a ricinus olajnál, hagyd fél órát hatni, amjd jól mosd ki. Ez akkor jó, ha nagyon száraz a hajad. Na meg persze nyáron a legjobb elkészíteni, eperszezonban, az mégiscsak jobban hat, mint a hatalmasra felfújt bolti eprek:)

3, Ha korpás a hajad, és gyenge, akkor neked sörrel kell kezelni! Két deci sört keverj el egy tojás sárgájával, és masszírozd a hajadba, majd 10 perc után öblítsd le jól.

4, Olivaolaj: ha száraz a hajad, 5evőkanál olivaolajat, 2 tojást és 1kanál mézet keverj össze, kend a hajra, ismét folpack és törölköző, hagyd hatni fél órát, és mosd ki belőle a pakolást.

Sajnos zsíros hajra nem nagyon tudok tippeket adni, de ezek a száraz, töredezett, gyenge hajra való pakolások nekem mind beváltak, jó próbálkozást, és sok sikert!

2 megjegyzés: