2011. augusztus 26., péntek

"...mert mások számára is vonzó az, aki önmagával elégedett."

Ez az idézet hozta meg a kedvem ahhoz, hogy megírjam nektek ezt a bejegyzést. Ne értsetek félre, nem sűrűn fogtok tőlem ilyet látni, nem akarom elvenni Timi és Dóri kenyerét, ők milliószor jobban írnak ilyen témákról de történt egy s más, ami miatt már úgy érzem, meg kell nyilatkoznom.

Biztosan Ti is észrevettétek már, hogy amikor indulás előtt tetszik, amit a tükörben láttok, sokkal jobb a napotok, mosolyogtok, kedvesek veletek az emberek, és még talán az a helyes srác is rátok mosolyog az egyetemről/gimiből/sarki zöldségesnél/munkahelyen/bárhol.
És mindezt magatoknak köszönhetitek. Mert azzal, hogy magatoknak tetszetek, mások számára is vonzóvá, és érdekessé váltok. Az önbizalom teszi ezt veletek.

És hogy mi is kell ehhez? Egy jókedvű ébredés, egy csinos outfit, ápoltság, és más nem is.
Most pedig kitérnék arra, ami ehhez képest szembejön velem az utcán. 
Duci lányok nyáron a rekkenő hőségben, a 40°C-ban is hosszúnadrágban, és nem éppen lenge blúzokban. Miért? takargatják magukat azt hiszik, ők nem lehetnek csinosak egy kis szoknyában, nyári ruhában, vagy sortban, pedig dehogynem! Csak meg kell találni, ami illik az alkatukhoz, és a stílusukhoz is. Én nem vagyok se magas, se vékony, tehát a modellalkathoz minden HIÁNYOSSÁGOM megvan, mégsem érzem magam rosszul nyári ruhákban. Rengeteg blog foglalkozik már ezzel, nagyon sok plus size fashion blogger van, az én oldalsávomban is találkozhattok párral, akitől érdemes ellesni dolgokat.

Emberek, akik lesütött fejjel mennek. Oké, biztos én látom hülyén a dolgokat, de hogy lehet az utcán lesütött szemmel közlekedni, lehajtott fejjel hajlott háttal? Látnátok magatokat kívülről! Ezt a pózt Quasimodo is megirigyelné, de komolyan. Ez kinek vonzó? Ja, hogy még magatoknak sem, akkor nem hiszem, hogy ti úgy gondoljátok, másnak az lenne.

Emberek, akik sosem mosolyognak. Higgyétek el, a mosoly a leggyönyörűbb outfit, és ami a legjobb benne, a legolcsóbb is, ugyanis ingyen van. Anniyra rossz látni, amikor csodaszép lányok, és irtó helyes fiúk mogorva arccal mennek az utcán. 
Próbáljátok ki, hogy rámosolyogtok az emberekre és figyelitek a reakciókat! Még ha furcsán néznek vissza, attól is csak jobb kedvetek elsz,mert elég vicces a mogorva emberekre mosolyogni:)



És végül  adnék egy tanácsot Nektek! Reggel, amikor megmossátok az arcotokat, plusz utána, amikor már útrakészen a tükörbe néztek, mondjátok el magatoknak mi a legszebb aznap rajtatok. Mindenképp legalább egy dolgot emeljetek ki, pl. "Ma nagyon jó a hajam." , "Ma nagyon szépre siekrült a sminkem." , "Ma teljesen összeillő ruhadarabokat siekrült összeválogatnom, és a kiegészítők is passzolnak." ezután tegyétek hozzá, hogy "És emiatt szuperül nézek ki, és jól érzem magam." Hatásos!

Nektek vannak trükkeitek, hogy mitől érzitek magatokat szépnek? És mitől érzitek magatokat csinosnak? 


14 megjegyzés:

  1. De jóóó, nagyon jó poszt. :) Holnap reggel én is biztos kiemelek majd magamon valamit ami tetszik. :)
    Köszi, hogy megírtad, és jó, hogy így látod a dolgokat! :)

    VálaszTörlés
  2. nekem is tetszett:) bár én nem tudom szerintem ezt a mosolygósdit csinálni, nem vagyok egy vigyorgombóc, csak ha extra jó kedvem van. én azt próbáltam ki, hogy kedves írtam magamnak a tükrökre, de nem jött be:S

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg nagyon jó bejegyzés lett:) Nekem különösen jól jött most :)) Én reggel mikor készülődöm valahova akkor mindig beteszem a kedvenc zenéim:) Vagy csak simán valami vidám zene is növelheti a jókedvet:))

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó kis bejegyzész volt :) Mennyire igazad van! A legnehezebb dolog, hogy szeresd önmagad....pedig mennyi mindent megváltoztatna az ember életében... :)

    VálaszTörlés
  5. :) szuper bejegyzés. Ki fogom próbálni! Mosolygós napot mindenkinek!

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon vidám és aranyos bejegyzés lett :) És tényleg mennyivel jellemzőbb a lányokra hogy belenéznek a tükörbe és ahelyett hogy az előnyös dolgokat jegyeznék meg maguknak, inkább keseregnek hogy Úristen elaludtam a hajam, vagy felszedtem egy kilót vagy karikás a szemem... bevallom én elég kritikus vagyok magammal szemben és sokszor azon kapom magam hogy valamilyen hiányosságom miatt kesergek... Megpróbálom most rászoktatni magam én is hogy kiemeljem mi a legjobb aznap rajtam. Írhatnál máskor is ilyen témájú posztot, nagyon hasznos :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lett ez a bejegyzés. Amikor az ember mosolyog és kihúzza magát tényleg sokkal többen mosolyognak vissza rá és szebbnek tűnik minden. Én az alakom miatt egy éve totál depressziós voltam (egy betegségből adódóan meghíztam és ezt napi szinten hangoztatták az emberek ami nekem iszonyat rosszul esett). És amikor elkezdtem velük nem foglalkozni és arra gondolni, hogy igen is nézhetek ki jól akkor tényleg így lett. És lefogytam több kilót mégha hihetetlen is, pedig nem koplaltam meg semmi csak elfogadtam magam :)

    VálaszTörlés
  8. most lehet hülyének néztek, de én szeretem magam, és mindig nagy önbizalommal rendelkeztem, és tényleg hatásos, nem vagyok én sem egy modell alkat, oké, rendben, de kitudja szerintem mindenki hozni magából a legszebbet, a legjobbat...lehet ő 50 kg vagy 80kg....
    nekem az szokott segíteni, ha kivasalom a hajam, és a kedvenc parfümömet magamra fújom, hatásos..:D ha a hajam rendben akkor 95%-ában úgy érzem csinos vagyok a maradék 5% egységesen a smink és a ruha..:) jó poszt, tényleg

    VálaszTörlés
  9. Tök jó tippeket írtál. Tök igazad van amúgy. Nagyon fontos a mosoly, én alapból nagyon vidám ember vagyok és ettől szerintem jobb egy ember kisugárzása is. Az is tényleg nagyon fontos, hogy szeressük magunkat, különben más hogy tudna. Oké én sem vagyok nádszál alkat, de tudom mi áll jól és mi nem. És ha jól érzem magam a ruhámban, akkor csinosnak és magabiztosnak érzem magam. Máris nem járok lehajtott fejjel az utcán, hanem kihúzom magam. Ezek a dolgok mind egymásra épülnek és meghatározzák mások véleményét rólunk. Így saját magunknak is bizonyíthatunk, hogy igenis jók vagyunk.:D Muszáj mindenkinek időt szakítania magára, hogy minden nap elégedetten nézzünk a tükörbe.:)

    VálaszTörlés
  10. nagyon örülök, hogy ez a bejegyzés is tetszik nektek! lehet akkor még lesz néhány, de csak ha majd megint késztetést érzek rá:)
    Egyébként érdemes elolvasnotok a kommeneket is, azokból is sokat lehet tanulni.:)

    VálaszTörlés
  11. Rami, nyugodtan írj te is hasonló cikkeket, tudod, hogy jó egy-egy témáról mást hallani.. főleg ilyen nézőponti dolgokról. :) Szóval hajrá:) és amúgy meg úgy imádlak, hogy így gondolkodsz, teljesen egyetértek és átérzem a dolgot, szoktam én is nézni, mikor valaki pl. husi és úgy öltözik fel, mintha egy sátor lenne rajta.....

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszik nekem is , még több ilyet!!!! :)

    VálaszTörlés