2011. december 6., kedd

Sziasztok!
Először is elnézést szeretnék kérni, amiért alig jelentkeztem mostanában, de az oviban a december nagyon húzós időszak és a hétvégék, amik eddig bejegyzésírásra tökéletesek voltak, most egy új, és igazán szeretnivaló emberrel töltött időt jelentenek:)
De megígérem próbálok jobban előredolgozni és hozni Nektek a sok-sok bejegyzést:)
A mai éppen egy olyan, amit már nagyon rég szeretnék megírni, és a Ti véleményeteket is meghallgatni róla, mert számomra nagyon érdekes téma.
A műnők kontra természetes nők lenne a téma.
Ha érdekel az álláspontom, kattints tovább!

Tehát, először is nézzük, ki az aki számomra a műnőt jelenti.
A jellemzők(haladjunk fentről lefelé)  :
-extra hosszú láthatóan PÓThaj: a haj, amiről már több km-ről süt, hogy mű...

-túlzott smink: minden áldott nap műszempillák, egyszerre hangsúlyos szem és száj, egy kilo alapozó, és mindez kellőképp ápolatlan bőrön, aminek inkább hidratálásra, ápolásra lenne szüksége, mint vakolatra.
-plasztika: nem, nem arra gondolok, ha valakinek annyira problémája van magán valamivel, hogy nem bírja elfogadni, és ez önértékelési problémákhoz vezet, emiatt korrekcióhoz nyúl.
Arról beszélek, amikor valaki megcsináltatja a melleit, aztán a száját, orrát, zsírleszivat, botoxol, és végül semmi sem marad az eredeti karakteréből, hanem élő katalógussá válik a plasztikai sebész rendelőjében.
Vegyük példának Kat von D-t. Imádtam, ahogy kinéz... és ahogy elcsúfította magát...hát szégyen...
és még egy elrettentő példa:

-műköröm: félreértés ne essék, itt sem az ízléses verzióról van szó. De a méteres, hegyesre élezett karmok szerintem taszítóak.
-öltözködés:
vannak még, akik élő Barbie babának képzelik magukat, és ennek megfelelően öltözködnek is, az egész imidzsüket erre építik.
 És hogy mitől lesz valaki természetesen gyönyörű? Ha a külső összhangban van a belsővel, ha elégedett önmagával, ha szereti magát. Innentől kezdve lehet annak a lánynak festett haja, póthaja, babaarca, nem fogja elcsúnyítani magát, mert nem lesz rá szüksége.
És hogy erre is hozzunk képes példákat, a teljesség igénye nélkül:

De ez természetesen csak az én véleményem, az én álláspontom amit elmondtam. Most Ti jöttök! Mit gondoltok erről?

16 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy leírtad :) Mintha én írtam volna :) Nekem is kb ez a véleményem és totál egyet értek a természetes szépség alatt hozott képekkel és személyekkel :)))

    VálaszTörlés
  2. Természetes, hogy a TERMÉSZETES SZÉPSÉG mindig, mindenkor a legszebb :)

    Jó kis szójáték volt, nem a blogom akartam futtatni :DDD

    VálaszTörlés
  3. Basszuuuuuuuuuus Kat Von D-ről most láttam először ilyen képet, kiakadtam.... Annyira jól nézett ki anno, annyira tetszett, volt egy képe ami hátterem is volt, de ez...kegyetlen. Elcsúfította magát. Cosmoban volt múltkor 1 nagyon jó ilyen cikk, amiben férfiak dumáltak arról, hogy egy nő nem attól csajos, ha méteres műkarmai, vakolat sminkje van és nyavajog + picsog, hanem a hibáival együtt. Remélem érthető a lényeg. Nem igazán értem mi zajlik le egy nőben, aki ilyen módon "elműiesíti" magát, de azt hiszem nem szeretném tudni :D

    VálaszTörlés
  4. Már hiányoztál Rami!! :) Kat von D-n én is iszonyatosan meglepődtem, mint Biu. Jó kis összeállítás, egyetértek az álláspontoddal. :)

    VálaszTörlés
  5. Kat baromi rusnya lett, pedig szerintem bombázó volt.

    VálaszTörlés
  6. Kat von D -OMG!!! Borzalom, komolyan meg sem ismertem, amíg el nem olvastam a cikket. Nincs a környezetében 1 stylist sem? Ő tipikusan nem a szőke típus, erre ez???? Meg az a szááááj.....hát nem térek magamhoz....

    VálaszTörlés
  7. Hát ne haragudjatok de meg kell védjem Kat von D-t szerintem ő nagyon rossz példa ebbe a természetes szép és mű dologba. Szerintem teljesen más, lehet póthaja van de azon a képen a szája nincs feltöltve, látszik hogy kontúrozva van, másabb szine van a rúzsnak is, ezzel csak dúsabb hatást akart elérni hogy így sminkelte magát sőtt kerestem és nem találtam sehol olyan bejegyzést hogy ő feltötltette volna az ajkait, szóval ahogyan ő kinéz az teljesen őt tükrözi, egyszerre vagyány, stílusos, lázadó és még sorolhatnám. Tipikusan az akit nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla és egy nagyon jó lelkű nő én nagyon becsülöm őt! Szóval nézzétek meg jobban abban a két képben semmi extra nincsen ha ismered Kat-et ő ilyen és kész. Sőtt még azzal sincsen baj, hogy a szem és a száj is hangsúlyos mert egyensúlyban vannak még is. Úgy gondolom ízlésesen csinálja amit csinál, szóval ne tessék bántani, sok mindent elért egymaga... Nekem ez a véleményem...

    VálaszTörlés
  8. kedves Névtelen!
    én meg ponthogy azt olvastam, hogy több műtéten is átesett, szóóóóval...nomindegy, a szőke képe akkoris orzalmas, és bárminek lehet nevezni csak stílusosnak, és önmagával összhangban lévőnek nem.

    VálaszTörlés
  9. Robin, köszönöm:)
    nekem is hiányzott a blog is és Ti is:)

    VálaszTörlés
  10. Kisugárzás dönt el mindent.. egy "mű" nő is lehet gyönyörű.. ízlések és pofonok. Épp attól létezik a szépség, hogy különbözőek vagyunk. Mondjuk személy szerint én is a természetességre szavazok, és a mértékletességre. A kevesebb néha több :))
    Nagyon tetszett ez az írásod, Rami. :)

    VálaszTörlés
  11. Az tény, hogy nem áll neki jól a szőke haj mert azt hiszem alapból sötét az ő hajszíne de szerintem mindenki titkon szeretné kipróbálni azt ha éppen sötét a hajszíne akkor milyen lenne egy világossal és fordítva... Ő ezt felválalta, és ahogy elnézem a régebbi képei és a mostani képei között nem látok különbséget, max öregebb lett több smink kell, nem tudom, mindenki felett eljár az idő, sajnos... Bár amerikában nagy divat a plasztikai műtét és nem csak a mell plasztika hanem az egyéb dolgok mint például az orr, fül plasztika. De ide olyan férfi embereket is fel lehetett volna hozni akik a hasukba tetetnek implantátumot hogy az kockás legyen vagy a vádlijukba hogy izmosabbnak hasson... Vagy nem rég járt magyarországon Gabriela Spanic neki állítólag még a fenekébe is implantátum van hogy kerekebb legyen... Na ez az ami már szerintem túlzás...

    VálaszTörlés
  12. Fú, hát nekem jobban tetszett feketén, kicsit olyan tribalosan nézett ki (ATS tribal bellydance) :-)
    Mostanában, mióta plázában dolgozok, sokkal több műnőt látok, pedig próbáltam azt hinni, hogy a plázacica csak legenda.

    VálaszTörlés
  13. Névtelen, a pasikat szerintem ésszerű mellőzni egy műNŐkről szóló bejegyzésben Gabriela Spanicra meg ha szégyenha nemrákeleltt keresnemhogy néz ki.:D
    PErszeezeréleképpen meglehetett volna írni ezt a bejegyzést, de ez az én szemszögem. Ha más máshogy vélekedik,szívesen olvasok erről másik blogokban, vagy persze itt kommentekben is. Ezek a reakciók természetesen nem elutasítások, csak próbállak arra sarkallni, hogy jobban fejtsd ki a véleményed, mert tényleg érdekel!

    VálaszTörlés
  14. Rami, szerintem meg már a világban arra a szintre fogunk eljutni, hogy nem csak műnö hanem műférfi vagy műpasi, mindegy... Én csak mai fejjel gondolkodom illetve figyelembe vettem ezt is mert el fog terjedni a pasik körében is a plasztikai műtét és akkor lesz rossz világ, bele se merek gondolni hogyan fog kinézni egy plasztikpasi... :D Na mindegy tényleg csak azt próbáltam vele magyarázni hogy az ilyenekből lassan már a férfiak is kiveszik a részüket... sajnos... Megbolondul mindenki... :S

    VálaszTörlés
  15. jahát igen, ebben telejsen igazad van:/
    persze én azt a részét télem csakel,mikor valakit elkap a gépszíj,és mindentátszabat már magán. De azokat, akik ecsak egy-egy testrészen végeztetnek korrekciót(mellplasztika,fül,orr,akármi), el tudom fogadni és meg tudom érteni. Inkább,minthogy depressziós legyen az önutálattól. Persze, jobb lenne, ha elfogadná magát, de mindenkinek joga van a boldogsághoz.

    VálaszTörlés
  16. De jó,hogy írtál! :)
    Teljesen egyet értek veled.
    Kat pedig gyönyörű volt :(

    VálaszTörlés