2012. április 29., vasárnap

Sietős lila smink

A minap szokás szerint reggeli rohanásban voltam... amikor dolgozni megyek, szinte mindig kihagyom az alapozót, korrektort. Szerintem senki sem szeretné, hogy a gyerekével egy full szétvakolt óvónéni foglalkozzon. Én legalábbis tuti nem...
Ilyenkor -pont ezért- csak a szemem és olykor-olykor a szám festem ki. És hogy ez hogy is néz ki?
Jelenleg így:
Még annyit megjegyeznék, hogy nyilván az oviba ez éppen elég, sőt...
Lehet kritizálni, hogy miért tettem fel ezt, erre az a válaszom, hogy:
nem azért, hogy megmondjam a frankót! Én nem alapozok munkába, és ennyi. Aki megteheti, és csinálhatja máshogy annak tök jó, de nekem ezt követeli a hivatásom. Kész.
Az még belefér, hogy a ruhámhoz sminkelek, de a teljes arcsmink már nem.
Egyébként meg annyira vicces, hogy amint felteszem a szemüveget nem tűnik karikásnak a szemem :D Valaki hozzáértő magyarázza már meg nekem! Miért?

Ti készítetek teljes sminket suliba, munkába? A mindennapokban mit szoktatok az arcotokon viselni?

További képekért és terméklistáért kattints


elkezdtek előjönni a szeplőim:/
Catrice Enter Wonderland - Lavenderlicious
AVON Super Enchant szempillaspirál
Essence Blossoms etc Multi colour powder ( a szemöldökcsontra)
barna noname szemöldökszett
Labello Angel Star

23 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett szerintem, a hajszíned is most a legszebb :)

    VálaszTörlés
  2. szerintem teljesen érthető, hogy nem sminkeled magad erősre.. sőt én még talán csak egy szemceruzára is lecserélném a szemhéjpúdert..
    és igen, a hajad most elég tuti, nagyon megy a szemedhez. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem bántásként mondom, nem "névtelenkötekedőshozzászólást" akarok írni, csak azt akarom kérdezni hogy miért gázabb az, ha egységes az arcod ergo van rajta alapozó, mint az ha lilára van kifestve a szemed vagy műkörmöd van? Én csak annyit raknék, hogy: alapozó, púder, szemceruza, szempillaspirál. Ennyi. Szerintem nem szükséges mindenféle színeket magadra kenni, a gyerekek elvégre úgyse nézik. :) De az alapozóval legalább az arcbőröd hibátlan, szép, egységes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor a mi gyerekeink ebben sem átlagos gyerekek, mint sok minden másban sem:) mindig megnézik milyen színt vittem fel:)

      Törlés
  4. Azért nem látszik szemüveggel a karika, mert pont ott van a keret széle ahol a karika éle, és így takarja és olyan, mintha nem is lenne.
    Én kórházban vagyok most gyakorlaton, én is minimálban nyomom, de én nem az arcot hagyom ki.
    BB krémet teszek az arcom középső részére (homlok-orr-áll), és onnan kifelé eldolgozom, majd korrektor a szemem alá, aztán púder. Egy kis természetes pirosítót teszek még fel, és vízálló szempillaspirált. Ennyi az egész, így nem vagyok túlsminkelt a kórházi megjelenéshez sem, viszont ad egyfajta magabiztosságot, hogy mégsem vagyok smink nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óóóóóóó, köszi a magyarázatot:)
      a bb krémet lehet én is kipróbálom,azeredetit:)
      nem folyik le?

      Törlés
    2. Nekem még sosem folyt le, pedig izzadtam is benne rendesen. Én a Skinfood mushroomot használom egyébként. :)

      Törlés
    3. óóó, dejó.:)
      a garnier nekem bevált, egészen addig amíg nem használtam rendszeresen, és nem lett melegebb:D
      ezért csak ki kéne próbálni az eredetit:D

      Törlés
  5. Én mostanában színezett hidratálót, korrektort, púdert, szemhéjpúderalapozót, tust és szempillaspirált használok jah és még szájfényt. Általában így néz ki a napi sminkem. A körömlakkokkal szoktam varriálni. :)

    Amúgy szerintem nincs semmi baj az alapozóval, ha úgy mész dolgozni. Egy normális alapozó nem tűnik vakolatnak. Ellenkezőleg, inkább egy szép arcbőr az oviba, mint színes szemhéj.

    VálaszTörlés
  6. Én se bántásképpen, de pont fordítva gondolkodnék. Egy minimál sminknél szerintem is inkább a szép, egységes, egészséges(nek tűnő) arcbőrre fektetném a hangsúlyt egy alapozóval, pirosítóval. Az arc többi részén meg rendezett szemöldök, spirál, ajakápoló/szájfény/rúzs. A te szavaiddal "full szétvakolt"-nak meg csak akkor tűnsz ha rossz (állagú, minőségű) alapozót választottál, vagy ha rosszul vitted fel.

    VálaszTörlés
  7. énis csatlakoznéka többiekhez..
    szerintem is sokkal jobb benyomást kelt egy szép egészséges, karikátlan szeplőtlen természetes pirospozsgás arc.
    inkább tűnik nekem "vakolatnak" egy lila szem, mert laikus azt veszi észre, az alapozást pedig ha jól van elkészítve akkor észre sem veszik..
    vagyis jó minőségű natúr fedésű alapozó, spirál, barna vagy bézs szemhéjsmink, nude szájfény/rúzs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát nem tudom, szinte biztos, hogy nem fogok alapozni, mert munkából kifolyólag órákat vagyok a napon, és nem szívesen izzadok le mindent.

      Törlés
  8. Óó azt hiszem ilyen sminkkel nem tennék jó benyomást az áltsuliban gyakorlaton :S Általában csak spirált teszek fel,és egy barna natúr színt a szemhéjamra :) plusz ajakápoló :) Viszont tetszik a sminked! :) Imádom ezt a szemhéjpúder duo-t <3 :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nálunk elég rugalmasan kezelik az öltözködés-sminkelés dolgot:)

      Törlés
  9. Na látod Rami! Érted már, hogy mit próbálok magyarázni neked? Az előttem szólókhoz csatlakozom én is! Inkább egységes bőrszín! :) És szerintem nem csak úgy lehet vonzó tekintetet varázsolni ha színt tesz rá az ember. Bár tudom itt nem az volt a célod, vagy nem tudom, de szerintem a karikás szem nem igazán előnyös senkinél, még ha szemüveget hord akkor sem. Hiszen mit mondanak? Ha szemüveged van az csak jobban felhívja a figyelmet a problémás területre és nem igaz az hogy a karikát eltakarja egy egyenes csík mikor nem csak ott látszik maga a karika... Azért tűnhet szétvakoltnak az arcod mert nem megfelelő az alapozó és/vagy nincs megfelelően hidratálva az arcod, ha ezzel a kettő megvan onnantól kezdve kenheted az alapozót kézzel, szivaccsal, ecsettel a végeredmény szép lesz! :) Mint már mondtam próbáld ki az Oriflame oxigénes alapozóját pont ilyen rohanós reggelekre való és még az sem jelent gondot ha egy picit ki van száradva a bőröd mert hidratálja, ha a kezeddel viszed fel kb. 2 perc és már kész is. Amit a legelső képen észre veszek ha egyből ránézek az arcbőröd ami nagyon sápadt utána a szemed alatti terület, ami megvan puffadva kicsit, mert gondolom nem sokat alszol de a mai világban (sajnos) ez természetes dolog de erre is megvannak a technikák... a harmadik ami szembetűnik az a szemhéjpúder, de gondolom, hogy ezt a képet akkor csináltad amikor haza értél az oviból, kicsit kopott. Megint csak az előttem szólóhoz csatlakoznék, ha jól el van dolgozva az alapozó akkor nem tűnik szétvakoltnak az arcod, sőt! Többet ártasz vele a bőrödnek, ha nem vagy kisminkelve! A mai alapozók és nem a 200-300 ft-osak megvédik a bőrödet ahelyett hogy károsítanák. Gondolok itt a fényvédős alapozókra vagy azokra amikben sok fontos ásványi anyag van, illetve megvédik a bőröd a szennyeződések ellen... ha van egy jó alapozód azzal egész napon át nem kell foglalkoznod, max. a púderrel amit fél perc alatt felvihetsz akár napközben is... Még egyszer szerintem az nem igaz, hogy a szemüveg eltakarja a karikáidat, a normális alapozás nem szétvakolás, a kevesebb több, a sugárzó tekintet nem a szemhéjszín miatt van, és a lila pont egy olyan szín ami jobban erősíti a karikákat, ahogy a zöld és a kék is. Remélem végigolvasod ezt és reagálsz rá, hogy te ezt hogyan látod. Tudom reggel nehéz felkelni, de csak megszokás kérdése az egész én min. másfél órával hamarabb keltem fel suliba mindig, így volt időm bőven mindenre... Remélem érthetően írtam a dolgokat. Kíváncsi lennék a véleményedre ovónéni! :)

    VálaszTörlés
  10. képzeld, azért vagyok sápadt, mert vérszegény vagyok, és azért karikás a szemem, mert vashiányos. hooooooppá.
    És hogy én ezt hogy látom, mint óvónéni? Így: "iiiigen életkém, igazad van, de most már menjél homokozni!"
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi hoppá nincsen mert hoppá én is ugyan ilyen sápadt vagyok meg minden ami csak lehet, nem részletezem, de teszek ellene! Ne haragudj meg de te kezdtél bele ilyen blog írásába és baj,
      -hogy nem tudsz alapozni,
      -hogy nem tudsz színt úgy felvinni, hogy ne legyen foltos,
      -hogy pont egy ilyen blogger nem próbál ki olyan termékeket amiket "nem izzad le",
      -hogy abszolút nem kísérletezel otthon semmivel,
      -hogy nem gyakorolsz
      -hogy nem ápolod a bőröd( ha így lenne látni lehetne és nem vélekednél így az alapozásról)
      Még tudnám sorolni, de nem értem, hogy miért nem teszel ezek ellen?
      :( Én is elfoglalt vagyok de van időm ilyenekre... Mindent támadásnak veszel holott szerintem az előző hozzászólásom nem volt támadó jellegű! És ez sem az bár elküldesz "homokozni". Hmm...

      Törlés
  11. akkor majd legközelebb nem úgy fogalmazol, hogy mint óvónéni,mi a véleményem, és nem ilyen lesz a válasz...

    én azért még szeretlek:D

    VálaszTörlés
  12. Elvileg Küldtem egy e-mail-t erre a címedre: stilusesegyeb@freemail.hu

    VálaszTörlés
  13. Én is vashiányos anaemiában szenvedek, de teszek azellen is, és azellen is, hogy ne legyek annyira sápadt és karikás szemű.

    Nagyon gyerekesen és nevetségesen viseled a kritikát, senki nem rosszindulatból mondta, hogy inkább alapozz+pirosíts+spirálozz minthogy szemhéjpúderezz. Mellesleg én is egyet értek velük, nagyon sok olyan alapozó van, ami nem folyik le, ami nem tűnik "vakolatnak", csak egyenletes színt ad a bőrödnek. És ha mindenképpen szemhéjpúderezni akarsz, valami nude szín (halványabb barnás, sötétebb bézs,bármi ami közel áll a bőrszínedhez) is nagyon sokat dob az összhangon, de nem lesz kirívó.

    A vassal kapcsolatba pedig: nekem a legnagyobb változást az étrendemben tett óriási lépés hozta meg, nagyon sok zöld dolgot (spenót, sóska, spárga...) céklát, májat, vasban gazdag ételt kezdtem enni, naponta rendszeresen étkeztem, emellett pedig vastablettát szedtem (megjegyzem, több évig a vastabletta magában semmit nem segített)

    Kíváncsian várom én melyik sarokba leszek elzavarva játszani.

    VálaszTörlés
  14. De jóóó, imádom a lilát :) A hajszíned is tetszik, milyen festék?

    VálaszTörlés