2013. június 1., szombat

A fogyásról III. - Segítség!


Az utóbbi két hétben nagyon elhanyagoltam a dolgot... semmi mozgás, viszont többszr is becsszott bűnözés. A lazulás után most újra ráállok a dologra. Természetesen nem azt mondom, hogy mértéktelen módon hanyagoltam, de ezt így nem szabad. Amilyen szerencsétlen alkat vagyok, választhatok, vagy életem végéig aszkéta módjára élek, vagy ráállok jobban a rendszeres mozgásra, és akkor néha megengedhetek magamnak dolgokat. Mindegy, nem ez a bejegyzés első számú célja, szeretném bemutatni Nektek azt, akinek nagyon sokat köszönhetek, a kezdésnél mindig mellettem állt, és nélküle nem sikerült volna.

A helyzet az, hogy az illető egy alkalmazás. Épp ezért is volt mindig velem.
Noom-nak hívják, remélem Ti is megkedvelitek.

A noom számolja a lépéseidet, beírhatod amit megettél, megtanít kalóriát számolni, mozgásnál méri, mennyit égettél el (egyébként biztos vagyok benne, hogy kevesebbet ír ki a valósnál:D).

Kapsz különböző feladatokat (pl. próbálj ki egy új mozgásformát, egyél meg aznap 5 különböző gyümölcsöt, stb.). Emeli a mozgásmennyiséget, valamint a napi lépésszámot.
Kiíja, hogy az ételet, amiket ettél, mennyire voltak egészségesek. Három szín van benne, zöld az egészséges, sárga a középút, és piros, amit el kell hagyni, keveset szabad enni belőle. Én mindig arra törekedtem, hogy zöldeket egyek. Százalékosan kiírja, melyik színből mennyit ehetsz, és összehasonlítja azzal, mennyit ettél. Egyébként célszerű is a zöldekből enni, mert úgy lehet meg a napi kalóriád, hogy jóllakott vagy, pirosnál nyilván nem.
Sokszor voltam úgy, hogy nem lett meg a napi kalóriamennyiségem, mert egyszerűen nem bírtam már annyit enni.
Sokszor köröztem az óvodában, vagy otthon, hogy még több lépésem legyen. ezzel nyilván további mozgásra motivál.

És amiért nekem a legnagyobb segítséget nyújtotta: kiszámolja, hogy mikorra érheted el a céljaid, és a rendszeres súlyméréssel, beírással grafikonon is ábrázolja azt, így láthatod, mennyi van még hátra, mennyi van már mögötted.



Ismertétek ezt az alkalmazást? Van köztetek valaki, aki használja? Nektek mi volt a segítségetek, motivációtok? Ti is úgy vagytok az életmódváltással, hogy nagyon szeretnétek, de be-becsúszik a bűnözés? Hasznos volt Nektek ez a bejegyzés? Le fogjátok tölteni az alkalmazást? Hogy álltok az életmódváltással, fogyással?

-a bejegyzés nem fizetett hirdetés, semmilyen juttatást nem kaptam érte.-

12 megjegyzés:

  1. Én nekem is volt már letöltve, hiszen régóta kerestem ilyen programot, de hiába hatékony, ha szinte a 100%-os aksit fél óra alatt lenyúzza! Nálam emiatt rögtön törölve lett...Ez így nem pálya... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem vitte le annyi idő alatt... persze zabálja rendesen, de hogy esténként töltöm, nekem ennyit megér.

      Törlés
  2. Szia!

    Szerintem is nagyon hasznosak ezek a alkalmazások.Eleinte én is buzgón használtam de aztán egyre kevesebbet.Most meg egyáltalán nem .Ezt az oldalt most találtam http://kaloriabazis.hu/ kb. olyan opciókat tud amit leírtál.
    Szerintem hasznos lehet ha írjuk egy kis füzetékbe mit ettünk aznap.Még csak pár napja csinálom de már most nagyon kiütköznek ,hogy mik azok amiket el kéne hagynom.Személy szerint én nem használok fehér lisztet és kókuszzsírt használok a főzésnél ami nagyon bevált.Nem diétázok.Az életmódváltás a lényeg ami nem megy egyik napról a másikra.Nálam is nagyon sokszor becsúszik a nasi meg a péksüti pedig ez van a tiltólistám elején:)Ezek rossz beidegződések amiket a legnehezebb elhagyni.De szerintem az is hatalmas dolog ,hogy törekszünk rá és változtatni akarunk!És sok erőt kívánok neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is hasonlóan próbálkozom, bár kókuszzsírt még nem próbáltam.
      Én is sűrűbben használtam régebben, mint most, mert idővel megtanultam mi mennyi kalória, mi mekkora távolság, éreztem a lépések mennyiségét, és a mozgást is tudtam növelni.:)

      Törlés
  3. Szerintem ezek az alkalmazások csak pótcselekvések, megnyugtatják a lelket, hogy tettünk valamit az egészségért, de valójában nem..Attól, hogy bepötyögsz két adatot óránként, nem fogsz változni..Egyszerű a megoldás: testmozgás + diéta + akaraterő...minden mellékes dolog nélkül..Én 30 kilót fogytam le, szóval lehetséges..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez kellett,hogy elkezdjek változni. Nem pótcselekvés, nem nyugitabletta, SEGÍTSÉG.
      Van akinek erre is szüksége van eleinte. Ha neked nem, az jó.
      Én nem csak a szám jártatom. Januárban kezdtem, azóta sokat fogytam.
      Van blogod? Szívesen olvasnék az életmódodról, pláne ha képek is vannak. Biztosan lehetne belőle tanulni:)

      Törlés
  4. Múltkor ugye ezt mondtad nekem, de valahogy én nem tudtam beállítani a dolgokat, pedig tényleg szuper lehet. Szerintem énis megtudnám szokni, de egy kicsit nekem bonyolultnak tűnik, de azért kipróbálnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt mondtam:)
      áá, csak elsőre bonyolult, amúgy nagyon egyszerű:)

      Törlés
  5. Használtam már ezt az alkalmazást, többször is letöltöttem, aztán mindig letöröltem mert nekem ez sok. Mivel nem akarok fogyni, ezért elég ha csak trackelem hogy mit eszek, "instant edzőre" és lépéssszámlálóra nincs szükségem. Most "My Fitness Pal - Calorie Counter"-t használok, azzal jobban kijövök. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a kevés mozgás miatt volt szükségem lépésszámlálóra, és a többire is ebből.
      Mindig fenékenbillent, ha lazsálsz.
      Ha majd eljutok egy olyan szintre lehet nekem is elég lesz a Tiéd. Sajnos most még nem elég:D

      Törlés
  6. Ilyen alkalmazásom nincs. Inkább füzetes vagyok. Felírom, melyik nap, mit csináltam, mikor, mit és mennyit ettem. Én jojós típus vagyok, nem tagadom. Már egy ideje próbálkozom az életmódváltással. Most tartok ott, hogy reggelire királyként (szendvics, turmix, műzli – ilyenkor próbálok szénhidrátozni), elrágcsálok valami gyümölcsöt tízóraira, majd ebéd (ezen nem változtattam, csak az adagon, illetve, sült húshoz inkább salátát eszem, kicsit szétválasztós), majd megeszem valami könnyűt (műzli szelet, túrórudi), aztán vacsira saláta-hús. A lényeg, hogy mindig menjen az anyagcsere, mert amikor leáll, azzal lesznek a gondok. Néha kihagyom persze a tízórai-uzsit, és becsúszik, hogy bűnözök. Nem tornázok, viszont nem tudok ellenállni. Olyankor nem esem kétségbe, hanem egy hétre meghatározott rutin szerint folytatom.
    A motivációm az egészség, de ha fogyok mellé, akkor még szélesebb a vigyor. :)

    További kellemes hétvégét!
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, nálam is az anyagcsere lessúsága a legnagyobb gondom:/
      Neked is kellemes hétvégét:)

      Törlés