2013. június 22., szombat

Házi Gyümölcsfagyi (fagyigép nélkül)


Ezt a fagyit Fontossal együtt készítettük, mert valami finomságra vágytunk. Amellett, hogy finom, még egészséges is. Nagyon nagyon gyorsan megvan, és szerencsére minden volt hozzá itthon. Természetesen akinek nincs kertje, az is el tudja készíteni, mindenféle idénygyümölccsel finom, és ha a piacon veszitek, nem is lesz drága:)


Mi kellett hozzá?

  • 2-3 marék málna (ennek sajnos nagyon borsos a bolti ára)
  • 1 marék meggy (a piacon már 200Ft/kg ártól kapható, nekünk maximum 25dkg kell)
  • pár szem eper (a piaci ára általában 900-1200Ft/kg)
  • 2 banán (kb. 400Ft/Kg)
  • 1 alma 
  • botmixer/turmixgép/villa és fáradhatatlan kezek
  • édesítőszer/cukor/nyírfacukor


Hogyan készült?
Jó alaposan megmostuk a gyümölcsöket, a meggyet kimagoztuk, az epret, banánt, almát összedaraboltuk. Hozzáadtunk egy kis édesítőszert, és botmixerrel összeturmixoltuk. Ezután kis tálkákba/kelyhekbe/poharakba/jégkrémformákba töltjük, és lefagyasztjuk.


Amint láthatjátok, a gyümölcsökön kívül csak egy kis édesítés kell bele, ezért ezerszer egészségesebb, mint bármilyen boltban kapható jégkrém. Fagyigép sem kell hozzá, persze ha van, az nem hátrány:)
A banán nyugodtan elhagyható, de isteni illatot ad neki, és szuperül érezhető az íze. Természetesen bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nekünk ezek teremnek a kertben.

Ti szoktatok ilyesmit készíteni otthon? Vagy van fagyigépetek és azt használjátok? Szeretitek a gyümölcsös jégkrémeket? Mennyire fontos számotokra, hogy egészségesek legyenek az édességek, amiket esztek?


U.I. Remélem tetszenek a képek



7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik ki is próbálom!:D. En reggebben ribizli meggy fagyit csinaltam ezzel a technikaval isteni volt cukrot nem igazan adtam hozza ez annak jo aki szereti a savanykas izt en nagyon :D tovabbi szep napot puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűűű, az is nagyon finom lehet:)
      Igen,édesítés nélkül ez is savanykás picit.

      Törlés
  2. Hallod, itt fekszem fagyikómában a kanapén és ilyenkor jön velem szembe ez a poszt??? :))))))
    Nasiknál - ha az nem jégkrém -, szeretem az olajos magvak-aszalt gyümölcsök kombóját, mert ugyan tele van kalóriával, vitaminnal és értékes olajokkal is nomeg folsavval, mellette imádom a jól behűtött smoothie-t, főként amikor dögrováson vagyok, akkor szokott adni egy jó nagy fenékberúgást a bacijaimnak.
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Életmentő volt ez a bejegyzés, már napok óta fagyira áthítozom, holnap készítek is egy szép nagy adagot :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszti! *.* Mi összeturmixolt almából, citromból szoktunk (szintén lefagyasztva) fagyit készíteni! :)

    VálaszTörlés