2013. június 24., hétfő

Nehéz napok


Minden ember életében vannak nehéz napok... egy lány életében ez havonta bekövetkezik.
Ilyenkor bizony sokunknak mindene fáj, hisztizünk a semmin, és mindenünket odadobnánk egy kis édességért. Nyugi, nem szégyen, mind ezt csináljuk. Legalábbis sokan. Természetesen vannak, akiknek nem fáj a derekuk, nem szakad le a petefészkük (tuti nem városi legenda, mert az egyik ismerősömnek sincs semmi baja), de azért valljuk be, többen vannak a fájósok, és olyanok is léteznek, akik hánynak, és egyéb kínokat is kiállnak ilyenkor.
A lényeg, mindannyiunknak van valami stiklije ilyenkor. (Jelentkezzen, akinek nincs!)
Ebben a bejegyzésben picit összefoglalnám a dolog lényegét (nyugi, én is tudom, hogy a spanyol viasz már létezik).

1, Ez NEM egy betegség
A halálom, amikor valaki azt mondja, "Beteg vagy?" Nem! Csak menstruálok! Akkor lennék beteg, ha nem tenném. (Ha nem teszed (és már elértél egy bizonyos kort), vagy folyton kimarad, fordulj orvoshoz). Szóval ne kezeld ezt betegségnek. Ez egy állapot, ami jobb esetben 3-4nap, rosszabban 7-8 nap alatt múlik el. De mindenképpen azt jelzi, hogy egészséges Nő vagy!
Erről jut eszembe egy eset:
Egy időben nagyon sokszor voltam rosszul, elmentem hát orvoshoz, ahol az asszisztensNŐ megkérdezte: "És mikor voltál utoljára beteg?" Mire én rávágtam, hogy "Tavaly decemberben", erre ő elkerekedett szemekkel nézett rám, é elkezdte magyarázni, hogy dehát nem úgy, hanem olyan menstruálósan:D


2,  Mit használjak?
Ezt természetesen csak Te, és a Te igényeid befolyásolhatják. Mindegy, hogy a tampon, vagy a betét mellett döntesz, a lényeg, hogy Neked kényelmes legyen, és ne okozzon gondot sem a viselése, se a cseréje. A rendszeres csere természetesen fontos, ne okozzatok magatoknak feleslegesen fertőzésveszélyt.

3, Mit csináljak a hisztivel?
Semmit... miért, tudsz bármit is?
Van, akinek durvábban jön elő, van akinek kevésbé. Én a magam részéről sárkány vagyok, és komolyan, amikor megvan, el kellene tiltani a blogger elől is, de persze senki sem teszi meg. Mindenesetre ha van valakinek hisztimentesítője, küldjön nekem is, szívesen fogadom. Addig pedig nem tudok mit csinálni, a közvetlen környezetem úgyis észreveszi, ha jobb rám hagyni a dolgokat (még ha próbálom is visszafogni magam).

4, Mit viseljek ilyenkor?
Bármit, csak ne fehér nadrágot, vagy szoknyát:D
Viccen kívül, ami éppen jól esik, én általában ilyenkor mindenféle tudatosság nélkül is a szoknyák, ruhák felé nyúlok, a legjobban a mell alatt bővülő szoknyákat szeretem ilyenkor, ami a puffadás miatt különösen kényelmes. De természetesen ha Te inkább nadrágot hordanál ilyenkor is, tedd azt. De azért ne járj egy hétig mackóban, ha lehet:)

5, Na és az a bizonyos tabutéma?
Nálunk a koleszban sokszor volt téma, hogy szabad-e menstruáció alatt a szex, de ez megint egy olyan dolog...jajj, bárcsak hallottátok volna:D Mindenki mást gondolt természetesen, volt aki elítélte, volt aki undorítónak tartotta, volt, aki imádta, és volt akia  világ legtermészetesebb dolgának tartotta. Természetesen senki sem mondhatja meg Nektek, mit tegyetek, meg kell beszélnetek, és eldönteni, Ti mit gondoltok róla!

Amint ebből a kis szösszenetből is kiderülhetett számotokra, a mentruáció nem katasztrófa, nem világvége, és bármily' furcsa is, nincs rá bevált recept, mindenkinek megvan a sajátja, amit hatékonyan használhat, és ami neki bevált. Remélem mindenki vette, hogy ez nem egy olyan bejegyzés, amit véresen komolyan kell venni (haha...)

+1: Mi az én receptem?
Némi rágcsa, melegítőpárna, összegömbölyödve alvás, szoknyák, ruhák, és megígérem, ha egyszer végre sikerül nem megnyitni alatta a bloggert, beszámolok róla.

És a Ti receptetek mi?



51 megjegyzés:

  1. Engem lehet utálni, nekem soha nem fáj. :D
    A menstruáció alatti szexhez egy kis infó. Nincs azzal semmi gond, ha valakinek ilyenkor is van kedve.
    Viszont mióta tanultam rendesen anatómiát meg nőgyógyászatot inkább kerülöm, elmondom miért. A női szervezet eléggé érdekes anatómiájú. A petevezeték közvetlenül nem csatlakozik a petefészekre, csak felé tekint, emiatt tulajdonképpen a hüvelyünkön keresztül közvetlen összeköttetésben van a hasüregünk a külvilággal. Ennek köszönhetően nagy külső nyomással a hüvelyen keresztül sokminden a hasüregbe kerülhet.
    Van egy olyan betegség, aminek endometriosis a neve. Ilyenkor a problémát az okozza, hogy a rendeltetésszerű mellett máshol is megtalálható méhnyálkahártya a szervezetben. Lehet ez a petefészek fala, de akár a máj is, vagy a belek, hashártya. Na most arról fogalmuk sincs az orvosoknak, hogy ez a méhnyálkahártya hogy a viharba kerül oda, de ötleteik vannak. Az egyik ilyen ötlet, hogy menstruáció alatt él nemi életet a nő, melynek köszönhetően a menstruációs váladék (ami leszakadt méhnyálkahártya darabokat is tartalmaz) nem mind ürül a külvilágba, hanem a folyamatos pumpálásnak köszönhetően visszamászik a méhbe, majd onnan végig a petevezetőbe, majd végül a hasüregbe. Itt valahol letapad, majd elkezd önálló életet élni.
    A probléma az, hogy ez a méhnyálkahártya darab hormonok hatására minden hónapban ugyanúgy beindul, menstruációkor őrülten tud fájni, sokszor meddőséget is okoz. Szóval az endometriosis egy nagyon mocsok betegség. Nem teljesen tisztázott mitől alakul ki, bizonyos dolgok növelik a kockázatát (pl abortusz, császármetszés), de vannak ilyen elméletek is, mint amit leírtam.
    Én azt mondom inkább kerülöm ilyenkor pár napig a dolgot, de akit meg nem ijeszt meg ennyire amit én tanultam akkor meg nyugodt szívvel, semmi eretnekséget nem csinál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, te jó ég.
      Köszi, hogy ezt leírtad, ilyen részletesen még senki sem mondta el ezt nekem:)
      Igen, ezt is érdemes átgondolni, mielőtt valaki eldönti, belevág-e:)

      Törlés
  2. szeretem a blogodat, de erről bejegyzést írni...hát kár volt:( ne haragudj

    VálaszTörlés
  3. Melegítőpárna híján én egy fedőt melegítek, és teszek rá a hasamra, ha már nagyon nem bírom. - Jó, most ez lehet, hogy nem ide tartozik, de mondjuk nekem nehézkes eljutni az első napig. Olyankor meleg fürdő és kis rövid alkohol. Ez bevált dolog.

    Amúgy jó poszt lett. Jó, hogy mertél hozzányúlni a témához!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűű, ez milyen jó ötlet!
      Hogyhogy nehézkes? Annyira fáj előtte?
      Köszönöm:)

      Törlés
    2. Volt már, hogy az utcán letérdeltem a fájdalomtól (nekem egy fájdalomcsillapító vagy görcsoldó sem használ). A nehézkest úgy értettem, hogy sokáig húzódik a "csak görcsös" előszele a dolgoknak. Egy héttel a konkrét vérzés előtt már nagyon fáj. :(

      Törlés
    3. Huuuu, hát nem itigyellek :s

      Törlés
  4. Nagyon tisztelem azt a magyar beauty blogok világában,ha valaki mer erről a témáról írni, és nem csak egy haul posztban annyit említ ..meg vettem "azt".. . :)
    Nők vagyunk, mindannyian okosak (bár vannak kivételek) és szépek,legyünk büszkék magunkra.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek, egy is hozzá tartozik a nőiséghez, nőiességhez:)

      Törlés
  5. Jézus, kedves Névtelen, nem a középkorban vagyunk, hogy jáj, ne legyen úrinőhöz illő ilyen témákról beszélgetni.
    Az én receptem: kényelmes, nem világos nadrág (mindig félek attól, hogy átázom, mert az enyém elég nagy vérveszteséggel) és No-Spa :D. Sajnos az utóbbi muszáj, mert kb. kéthavonta brutálisan fáj. De érdekes módon én nem vagyok hisztisebb vagy ingerlékenyebb :).
    Ja, ha már a becézgetéseinél tartunk, én azt nem értem elsőre meg, ha vki Mikulásnak nevezi. Komolyan visszakérdeztem egyszer, hogy nem értem, a Mikulás miért jött volna meg nyáron :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óóóó, nekem a no-spa nem válik be, sosem vált be, de tudom, hogy ez az én nyomiságom, mert más válik be.
      Igen...Mikulás,meg Piroska. Néha csak nézek, hogy mi van:D

      Törlés
    2. Sztem mindenkinek meg kell találnia a szervezetéhez legjobban működő fájdalomcsillapítót. Egyik ismerősöm pl. az Algoflex M-re esküszik, de az nálam semmit nem ér kb.

      Törlés
  6. 'Tabu' témát a nagyobb fertőzésveszély miatt kell inkább hanyagolni ilyenkor. Én úgy tudom könnyebben felszállnak ilyenkor a fertőzések.Az én orvosom akár meddőséggel is kapcsolatba hozza.Amikor még csak nagyon picit van meg,vagy nagyon elmúlóban van,én azért szoktam véteni a szabály ellen,de a törölközőről magunk alatt akkor sem kell megfeledkezni,mert még visszatérhet jobban a vérzés.Amikor nagyon megvan,én nem is vágyom rá,meg nem is túl higiénikus.Akkor egy tamponnal meg némi fantáziával és kreativitással lehet szeretni egymást.De ilyenkor is óvatosnak kell lenni,az események hevében nem biztos hogy a párunk betartja a határokat,és vacak egy zsinór eltűnés miatt eltűnt tamponnal nőgyógyászati ügyeletre menni... Ha valakinek túl naturális volt a leírás,akkor elnézést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is így tudom, de nekem azt is mondta már orvos (másik), hogy nincs semmi gond, lehet olyankor is.
      Ezért mondom, hogy szerintem ez mindenkinek saját döntés, van aki elutasítja, van, aki nem.:)

      Törlés
  7. Nagyon szimpatikus, hogy ilyen nyíltan írsz a témáról, hiszen hosszú évtizedekig hozzátartozik az életünkhöz, nem is értem, miért számít még mindig ekkora tabunak manapság is az említése.

    Egyszer még a gimiben osztályfőnöki órán az volt a feladat, hogy mindenki írjon fel a táblára egy olyan dolgot, amit szeretne, ha megszűnne a világban. Mikor a többiek már lefedték a szokásos 'háború, betegség, szomorúság, stb.' dolgokat, én hozzátettem a menstruációt is, mire a lányok hevesen bólogattak, a fiúk viszont majdnem hisztirohamot kaptak, hogy fúj, ezt a témát inkább hanyagoljuk.-_- Igaz, akkor még csak tizenévesek voltunk, de ritkán érzem úgy, hogy bármi is változott volna azóta.:/ Nem is értem, olyan kevés tabutéma van manapság, pont ez miért maradt az.:S És nem arról beszélek, hogy vegyük fel az időjárás mellé kötelező beszélgetési témának, de ne is csináljunk úgy, mintha nem létezne a jelenség. Lehet, hogy engem azért is érint érzékenyen a téma, mert engem sajnos alaposan megvisel minden hónapban (rosszabb esetben hányás, összeesés, munkából vőlegény általi hazacipelés, mert saját lábon nem megy...stb.). És igen, ilyenkor nem esik jól, amikor másnap még nők is azt kérdezik, hogy gyomorrontásom volt-e, holott nyilván tudják, hogy nem, csak arról nem illik beszélni.

    Na, ez hosszú lett, de nagyon beletaláltál az egyik problémámba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fuuuuu, régen ugyanígy voltam. Mióta fogamzásgátlót szedek, legalább a hányás megszűnt, és a görcsök is mérséklődtek.
      Egébként vicces, de nekem semmilyen görcsöldő nem használ(no-spa,meristin,stb), viszont az advil olyan szépen helyretesz:D
      Fogalmam sincs,hogy csinálom:D

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek mindenben. Az nekem elég fura, hogy a fiúk mennyire nem hajlandóak erről tudomást szerezni és beszélni róla, ha arra kerül sor, hiszen ez velejárója az életnek (főleg, hogy arról a nagy többségük tiniként simán elröhögcsél, ki mekkorát fingott meg stb., pedig az sem kevésbé gusztustalan)... de sokan még csak tisztában sincsenek vele, mi az és milyen hatásai vannak a nőkre, mert jaj, undorító, ne is foglalkozzunk vele, a szülők sem mondanak neki semmit. Aztán a végén egy csomó azt hiszi, hogy egyes nők túloznak a fájdalommal kapcsolatban, mert az biztos nem lehet olyan fájdalmas -.-.

      Törlés
  8. Én mindig is görcsölős voltam, de a házisárkányság elkerült. Ám amióta megszületett a lányom, nagyon összeborult az addig megszokott ritmus, görcs nincs, üvöltözés mindenért van. Ami nálam bevált a pms-re: magnézium. Nagyon jól feltölti a raktáraimat, és nem kapom fel a vizet minden hülyeségért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt én is szedem:)
      Nekem amilyen hatalmas mázlim van, görcsölök is, sárkány is vagyok, és minden egyéb. Mielőtt elkezdtem volna a fogamzásgátlót, még hánytam is ilyenkor:S

      Törlés
  9. Kedves Rami!
    Én a betét-tampon kérdésben a mai napig sem tudok dűlőre jutni. Tamponnal jobban el tudom viselni azt a pár rémes napot, de a nőgyógyász szerint jobb lenne betétet használni. Ne haragudj, ha ez túl személyes kérdésnek sikeredett, de én úgy szeretném tudni, hogy Neked mi vált be és Te mit gondolsz erről. Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm.
    Veronika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Veronika!
      Szerintem ez nagyon nehéz kérdés. Én általában tampont használok, de volt már, hogy egyszerűen nem bírtam elviselni, kényelmetlen volt (nem rossz felhelyezés miatt). Szóval olyankor marad a betét, de egyébként tampon:)

      Törlés
  10. nekem borzalmas fájdalmaim voltak és akár 8 napig is eltartott a mentsruációm, ráadásul még csak rendszeres sem volt. aztán elmentünk nőgyógyászhoz fogamzásgátlót feliratni és azóta minden megszűnt. pontosan jön meg, nem görcsölök, nem vagyok idegbeteg és csak 4 napig tart. nálam a fogamzásgátló mellékhatása, hogy ilyenkor székszorulásom van és rettentően fáj ha mégis ki kell mennem wc-re, de ez is csak az 1-2. napon. szóval a többi jótékony hatás miatt, ezt bőven ki lehet bírni :) én a szex témával kapcsolatban csak az undorra tudok gondolni, és most, hogy olvastam mit is okozna ha mégis élnék ilyenkor is nemi életet..hát köszi nem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértünk:)

      Törlés
    2. Nekem is a foggátló rakta rendbe a ciklusomat, azóta naptári pontossággal jön meg. Előtte nem tudtam tervezni, mert 21-33 napig bármikor megjöhetett, és 3-tól 9 napig bármeddig tarthatott...

      Törlés
  11. Szerintem tök jó lenne, ha sokkal többet esne szó ilyen, vagy hasonló témákról. Igény szerintem lenne rá. Amúgy majdnem minden ponthoz tudnék kiegészítést írni, de nem teszem mert kisregény lenne. :) Egyébként a fogamzásgátló nekem is sokat segített anno a hányingeremen és a görcsökön, de mióta nem szedem azóta amúgy azon az véleményen vagyok, hogy bárcsak ne kezdtem volna el. Pedig évekig hogy áldottam, hogy van, és de jó. Most ha fizetnének sem kéne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg szabad kérdezni,miért?

      Törlés
    2. Persze, elmesélem röviden, de nem elrettentésképpen, csak mint tanulság :)
      1,5 éve hagytam abba a gyógyszert, mert hetente voltak elég erős migrénes rohamaim. Fel sem bírtam kelni. úgy döntöttem megpróbálom mi lesz ha elhagyom a fgátlót. Azóta nem volt migrénem. Viszont más tüneteket is jöttek a gyógyszer elhagyásával. A bőröm teljesen megváltozott, az arcom tele lett pattanásokkal, kis dudoros-pirosak. Soha nem voltam pattanásos, még gimiben sem. Most meg :( a hajam is elkezdett hullani (azóta persze ez már megállt, de visszatérő probléma lett) és elég rövid idő alatt felszaladt több mint 10 kg, pedig az életmódom, étrendem nem változott. Erre mindig figyeltem, ahogy most is. A menstruációm is megváltozott, sokkal kevesebb és rövidebb ideig tart mint gyógyszer alatt és előtt. Ha ez nem lett volna még elég, akkor a petefészkemen nőtt egy cysta. Utolsó vizsgálat szerint nem rosszindulatú, de ott van és nyomja a hólyagomat. Úgyhogy ha már menzesz volt a téma, akkor én szívből javasolnám a lányoknak, hogy figyeljenek oda minden jelre, ha valami megváltozik, ha fáj a tampon felhelyezése, ha a tamponhasználóknak visszatérő gyakori felfázásuk és egyéb bakteriális eredetű problémájuk van vagy ha fájdalmassá válik a szex, vagy megváltozik a menzesz milyensége :) Ezeket komolyan kell venni és időben tenni azért, hogy jobb legyen :)

      Törlés
    3. én is támogatom a fogamzásgátló-mentességet. Nekem elnyomta a pcos-tüneteit, és egy félrekezelt cisztás esetből könnyen meddőség lehet... Épp ezért tartom magam szerencsésnek, hogy összvissz 7 hónapot szedtem csak a fogamzásgátlót, és sokkal-sokkal később összejött a kislányom. Ciki-nem ciki, nekem semmi nem vált be úgy, hogy egészséges is maradjak mellette, csak az óvszer. Így, házasként is...

      Törlés
    4. Úgy megijedek, mikor ilyen példákat olvasok. :s

      Törlés
  12. Érdekes azt olvasni,hogy ez még most is tabutéma.Én már a harmincasok táborához tartozom és azt gondoltam,a mai tizen- és huszonévesek,akik a szexualitás témában összességében sokkal nyíltabbak és kísérletezőbbek,erről is könnyedebben cserélnek tapasztalatot.Viszont ami nekem is mindig aggasztó volt,hogy a párom hogy áll a nőiségnek ezzel a jellemzőjével.Hogy hogy reagálja le adott esetben...
    Alix

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hāt igen. Sajnos a szexuális nyíltság sem mindig jófelé mozdul el. Én nagyon sajnálom, amikor valaki csinálja, de az egészségügyi részével alap szinten sincs tisztában, sőt, önmagával sincs tisztában.

      Törlés
  13. Ezzel a bejegyzéssel kapcsolatosan az volt az első benyomásom, hogy nagyon jó, hogy írtál róla. :) Sok helyen lehet olvasni ilyesmikről, de valahogy mégis másabbnak érzem a kommenteket, mint más oldalakon, viszont itt is megoszlanak a gondok. Igaz, hogy én még nem töltöttem be a 20at se, de tizenéves korban is van elég gondja az embernek vele. Megfigyeltem, hogy ha kb 1 héttel mielőtt megjön, csokit eszem, jobban görcsölök, mialatt megvan. A másik, hogy nekem szokott a torna segíteni 1-2 nappal a megjövetele előtt, meg az 1-2. napon is, mivel a mozgás miatt gyorsabban tud távozni a vér. :) Anno a tesitanárom is említette, hogy ha megvan, akkor könnyített órán, de részt kéne vennünk, amúgy is segít a torna (a persze nem az ugrálás). Nekem még a pár perces kocogás is hasznos szokott lenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem pl sokkal erősebb volt tizenévesen, a görcseim is durvábbak voltak. A tesitanár nekünk is mindig ezt mondta, és amíg ki nem próbáltuk, erősen szidtuk érte:D

      Törlés
    2. Az ugrálós változat ilyenkor kegyetlen... :D vannak külön gyakorlatok rá, amik elvileg jók, mert nem megerőltetőek, de elősegítik a vér keringését. :) tiszta sor, hogy így "hamarabb" túl tudunk lenni a fájós részen, mivel a fájás is azért van, mert "pang" a vér, "nyomást gyakorol", talán így lehetne körülírni. :D

      Törlés
  14. Én ezzel kapcsolatban annyit mondhatok, hogy isten áldja a fogamzásgátlóm, vele szinte észre se veszem, csak a térdem fáj és nem tudok aludni annyit. De előtte...halál, hányinger, görcsök. Állítólag az első szülés után jobb, de én nem hiszek a pletykáknak. Az én mit használjak dilemmám megoldása, hogy napközben tampon, éjszaka betét, nekem így a kényelmes. De Bogca kommentje miatt szívrohamot kaptam és soha többet nem szexelek mensi alatt :D
    Nekem bejött a bejegyzés, éljen a 21. század :D ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is sokat segített, de még most sem az igazi. A derekam fáj rettenetresen, olyan vagyok, mint aki lenyeltnegy lufit, és a hasam fáj.

      Törlés
  15. Nekem elég sok gondom volt ezzel kamaszkoromban ,hányás,elàjulás, migrének , de aztán ahogy idősebb lettem egyre kevèsbé. Most csak nagyon fáj és nagyon morcos leszek :)
    Van egy ilyen epres magnézium tabi,az pl jó a pms re , meg a morcosságra is :)
    Nospa meg ezek nekem sem használnak de az algoflex pl igen.

    VálaszTörlés
  16. Nekem az első reakcióm az volt h "Tejóég, ez a téma meg mit keres itt?" - nem mondom h szívesen látom viszont egy ilyen felületen, de hát legyen. :)

    Én évekig szedtem fogamzásgátlót, és most h nem teszem, visszasírom az összes kényelmét. :/ Szinte alig volt valami mensim, semmi görcs, nekem a hajam sem hullott és a bőröm is csak az első 1,5-2 hónapban volt botrányos állapotban, vagy amikor gyógyszert váltottam. A "tabutéma" nálam abszolút működött a legutóbbi kapcsolatomban, a barátomnak nem volt vele problémája, én meg valahogy jobban is élvezem a dolgot azokon a napokon. :D (nem ciki, én le merem írni) De volt olyan barátom is aki kvázi megsértődött és tönkre tudtam tenni vele a napját h most "olyan" vagyok... Na ez már nem normális. Ok, nem kell ha nem akarjuk, de legalább beszéljük meg normálisan, nem?

    Egyébként én sem hallottam még arról amit Bogca írt, de érdekes lehet elgondolkodni rajta, főleg h ő szakember. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azta. Szencsére ilyen pasit nem fújt még elém a szél:D

      Törlés
  17. Nekem az a legnagyobb halálom, amikor azt mondja egy nő, hogy "megjött a bajom". Miért lenne ez baj? Oké, hogy kellemetlen, kényelmetlen, sokszor fájdalmas (nekem majd' leszakad a derekam és időnként napokig húzódó migrénem is van), de ettől vagyunk nők, ez tesz minket képessé az anyaságra is. Sokan elég szűk látókörűek, nem fogják fel, hogy ez egy természetes állapot, nem betegség, nem baj, nem undorító, és nem szégyellnivaló. A hasfájásból szerencsére kimaradok, a derekamra ilyenkor akár nyáron is felhúzom itthon a derékmelegítőt, a migrénnel sajnos sokszor nem tudok mit kezdeni, a kedélyingadozások miatt pedig már a menzesz előtt pár nappal szoktam inni egy kis feszültségoldó teát, így nagyjából normálisan átvészelem (és a környezetem is). Viszonylag szerencsés vagyok, 2-3 napig tart csak, az első nap azért elég durva, de ez van, el kell fogadni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. milyen teát használsz feszültségoldásra?
      nekem is jól jönne néha:)

      Törlés
  18. Szerintem 99,9% ban ezt a blogot nők olvassák és nem hinném vagy legalább is én úgy gondolom hogy kik között lehetne ezt leginkább megbeszélni ha nem egymás között. És igen a szex is egy ilyen téma. Nem tabu sőt fontos róla beszélni. Nekem tetszett a bejegyzés Rami.

    VálaszTörlés
  19. SophiEl ciki lenne leírni?? Én kívánósabb vagyok akkor mint előtte valaha. Szerencsére a párom nagyon oda adó és nem volt belőle gond soha. Ha nem jó ha az nem tudok parancsolni magamnak. Nekem ez a hisztim olyankor, elmulassza a görcsöket.

    VálaszTörlés
  20. Az én legjobb bevált módszerem a fájdalomra a folyamatos melegen tartás. Még nyáron is derékmelegítő, hosszabb felső esetleg valami kisebb pokróc mikor itthon vagyok és ha tehetem a hasamra fekszem. Nem szeretek gyógyszereket bevenni, az már a végső eset ha be is veszek azt is éjszakára. Meggyőződés egyébként, hogy a tampon bőven közrejátszik a hasfájással. A folyamatos méhszájnyomás nem tesz jót neki. Ettől függetlenül én is tamponpárti vagyok, azt higiénikusabbnak tartom, mint a betétet. No meg kényelmesebb olyan szempontból, hogy nem mozdul el stb, aki használta már tudja, miről beszélek. Nálam a fogamzásgátló sem segített a fájdalmon, összesen 9 hónapig szedtem, de már egy jó ideje nem szedem, félek, hogy később ha kisbabát szeretnék hatással lenne rá. Így még van bőven ideje kiürülni a szervezetemből.
    Rami, szerintem jó lett ez a bejegyzés! Csak így tovább!
    M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a tampontén is úgy érzem, mintha közrejátszana.
      Nekem azt mondta az orvos, nem lesz gond a jövőben a tabi miatt, de persze azt is megértem, aki ellene van.

      Törlés
  21. Szerintem tok jo ez a bejegyzes:)meg az is hogy sok a komment es megoszthatjuk egymassal a tapasztalatainkat.en eddig szedtem foggatlot de mivel migrenes beteg vagyok nem szedhetnek(amirol elfelejtettek tajekoztatni,en magam deritettem ki amikor mar tobbet fajt a fejem mint altalaban).elore rettegek h mi lesz ha megjon mert epp azert kaptam gyogyszert mert kb orankent jartam wcre meg megvolt legalabb 7 napig.plusz eros gorcsok persze.nem tudom most mi lesz igy velem:(sajnos en nem tudom ugy felfogni h nem betegsek mert ezek a napom megkeseritik az eletem...elvileg szervi bajom nincs de ezek a dokik mar mast nem tudnak csak a gyogyszert beled tomni-.- valaki van esetleg akinek hasonlo problemaja van mint nekem?szivesen fogadok el infot h mit tud csinalni h ne legyen olyan eros a verzese meg a gorcsei.valaki probalta mar esetleg az aviva tornat?
    Cintia

    VálaszTörlés
  22. Úhh mennyi vélemény :D akkor már én sem maradok ki :)
    Örülök neki, hogy megírtad ezt a bejegyzést, soha nem értettem, hogy miért ciki erről beszélni...ez az élet velejárója egy nőnél és ezt a pasi is tudja. Akkor hol itt a ciki rész? Na mindegy. Nekem hál'istennek eddig csak olyan párom volt, akivel lehetett erről a dologról is beszélni, sőt már volt, hogy ő jobban észben tartotta mikor jön meg mint én :DD nálam is ezek a panaszok vannak, hogy izomfájdalom,idegeskedés, erős görcsök...sőt, ha fel vagyok fázva, na akkor aztán egy igazi kínszenvedés az egész :S fél évig szedtem fogamzásgátlót, és valamilyen szinten csökkentette a fájdalmat és sokkal hamarabb elmúlt...de mint mondtam fél évig szedtem csak, ugyanis eléggé elkezdtem tőle hízni, csak úgy hipp hopp felcsúszott rám 8 kg...na ez már nem volt kellemes, úgyhogy abbahagytam, akkor már egy ideje nem volt tartós kapcsolatom, úgyhogy nem volt okom miért szedni...Nem vagyok egy nagy gyógyszerpárti, csak akkor veszek be ha már tényleg nagyon nem bírom. A legtutibb módszer számomra az ha melegsót teszek a hasamra...biztosan ismeritek ti is, ha huzatot kap a fületek azt teszitek ti is rá :) Na én ezt a hasamra teszem és kb 10 perc és elmúlt minden fájdalom. Na meg persze gondolkodás kérdése az egész :) Ha pozitívan állsz hozzá, és nem nyűgként kezeled akkor nem is olyan vészes :) Én ilyenkor szoktam kicsit meditálni, az kikapcsol és az idegeskedésem is elmúlik. Leülök/fekszek és vizualizálok...becsukom a szemem, és hangosan kimondom hogy: Én szeretem a hasam és megszűnik a fájdalom! ( Lehet hogy hülyeségnek hangzik, de aki hisz benne annak biztosan bejön :) ) Higyjétek el a pozitív gondolkodás sokat segít :)
    Huh ez de sokra sikeredett :D
    szép napot Rami! :)

    VálaszTörlés
  23. óh elfelejtettem bejelentkezni...:S bocsi :D de az előbb én írtam :)

    VálaszTörlés