2013. június 18., kedd

Nyári költségkímélő programötletek


Nyáron általában az embernek több szabadideje van. Ilyenkor nyári szünet van, vagy kiveheti azt a szabadságot, amit év közben bent kellett hagynia. Nyáron minden sokkal szabadabb. Viszont az embernek nyáron sincsenek vég nélküli pénzkészletei (akinek vannak, megdobhatna vele engem is:D), mert ilyenkor is kell költeni ételre, italra, számlákra, na és ha még a nyaralásra is félre szeretnénk tenni, akkor naná, hogy spórolni kell, nem kell szórni a pénzt.
Most szeretnék megosztani Veletek pár költségkímélő, de annál élvezetesebb nyári elfoglaltságot, pihenési ötletet, aktív és passzív formát egyaránt.

1, Olvasás a kertben/parkban/teraszon

Ehhez aztán végképp nem kell pénz. Könyve mindenkinek van, akár e-book olvasója is, aki pedig új könyveket szeretne, az még akár INGYEN is beszerezheti őket Rukkolán.
A kertbe kiülni szintén nem kerül pénzbe, ahogy a parkokba kifeküdni sem. Mindenesetre előtte kenjétek be magatokat naptejjel, és akkor még a leégéstől sem kell félnetek.

2, Utcazene Fesztivál, illetve egyéb ingyenes fesztiválok

Komolyan mondom, a kedvenc fesztiválom. És ingyenes. Veszprémben rendezik meg, általában a nyár közepén, most éppen július 24-27-ig.
Szuper zenék, tökéletes helyszínen, mert azért valljuk be, Veszprém csodálatos város. Még akár minimál-költséges nyaralásnak is elmegy.
Mi sátrazni szoktunk, de nem kempingben,mert az majdnem annyiba kerül, mint egy olcsóbb szálláshely. A vad-kemping meg klassz dolog is:)
A rendőrök nagyon jófejek egyébként, ha eltévedsz, stb, nyugodtan kérj Tőlük segítséget.

3, Kerti parti barátokkal
A helyért nem kell fizetni, ha valamelyikőtöknél rendezitek, csak a kajáért, azt pedig nyugodtan össze lehet dobni, csak megbeszélés kérdése. Lehet akár szalonnát is sütni, vagy bográcsban gulyást, halászlevet főzni. A lényeg a társaság, a beszélgetés, a jókedv.

4, Strandolás
Hol lehetne jobban elviselni a kánikulát, mint a vízparton, a legtöbb vízparti településen nem csak fizetős, de szabadstrand is van, és persze vannak olcsóbb fizetős strandok is (400ft-os belépő). Természetesen azért ide sem szabad elindulni pénz nélkül, mert a mosdóhasználat szinte mindig pénzbe kerül. Könyvet ide is vihetsz magaddal, és ha hűtőtáskában visztek magatokkal egész napi élelmet, akkor nagyon jól el lehet tölteni egy napot a strandon, olcsón. Estére persze készüljetek rá, hogy nagyon fáradtak lesztek.

5,Mozimaraton
Ez azért pénzbe kerül, de nyilván kevesebbe, mint egyébként.
Mi most voltunk pénteken mozimaratonon. 2600Ft-ba került a karszalag, amivel kiválthattunk 5filmre jegyet, ill. kaptunk egy büfében levásárolható 600Ft-os kupont. Szóval 400Ft/film áron moziztunk egy egész estéset. Mi az "Óz a hatalmas"-t, a "Gengszerosztagot", a "Feledést", a "Vasember 3"-at néztük meg. Vasembert és az Ózt 3D-ben. Kiváltottuk még a jegyet a Spring Breakers-re, de az hajnalban 5.30kor kezdődött volna, és az előző 4film-es éjszaka annyira lefárasztott minket, hogy inkább hazamentünk. Hazafelé vettünk kakaót, és friss kiflit, szóval tényleg szuperjó nap volt:)

Ti milyen költségkímélő nyári programokat tudtok ajánlani? Ezek közül szoktatok valamin részt venni?






8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett ez a bejegyzés! :)
    Balcsi déli partot emiatt is imádom, mert díjmentes a belépő a strandra, az északi parton Almádiban ha jól emlékszem 700 forinttól kezdődött a belépő/fő, ha pedig kijárós jegyet akartál mert haza merészeltél menni ebédelni vagy csak venni 1 üveg ásványvizet a szupermarketben, akkor még drágább volt a jegy :(
    Nyári lazulós, ruhapróbálós napnak isteni itt Pesten végigjárni a Váci utcát, a Bazilikánál egy rózsafagyival indul az út, aztán a csodás kirakatok mentén kijutni a Vörösmarty térre, végig lehet lazázni a napot a többszintes inditex boltok légkondis helyiségeiben. A Dunaparton a kilátás isteni, mehet a fényképezés blogra vagy mobilos kép fb-re/instára :D
    És nem kötelező az összes felpróbált ruhát vagy napszemüveget megvenni, sőt semmit sem :)

    A kertben lazulós, baráti csevegős összejöveteleket nagyon szeretem, mert nálunk tarthatjuk őket és Sandy kutyám kiélvezheti, hogy mindenki vele törődik és dögönyözi. Meg persze 1-1 falat mindig akad neki a husiból :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj, de jó, hogy írtál pesti programokat is:)
      Köszi!:)

      Törlés
  2. Bár nekem még nem kell a pénzen aggódnom, személy szerint sokkal jobban szeretem a sátorozós-kirándulós-szalonnasütős "nyaralásokat", mint a szállodás pihenéseket. :)
    Utcazenére én is megyek! :D


    VálaszTörlés
  3. Épp tegnap este olvasgattam vagy két órát az erkélyen a verőfényes napsütésben :-) Szerintem tökéletes kikapcsolódás ha az ember nem vágyik sehova, csak egyedül lene picit.
    Az Utcazene nálam sem maradhat el, bár nekem könnyű a dolgom, nem kell vadkempingezni, csak besétálok a városba :-D
    Ami aktív kikapcsolódás nekem és semmibe nem kerül az a biciklizés (persze bicikli kell azért hozzá), ráadásul sportolok ahelyett hogy költekeznék pl egy cipőüzletben vagy drogériában :-)

    VálaszTörlés
  4. Nem cseszegetésből, de az 5. tippet kivéve a többi nem túl kreatív, vagy különösebben extrém ötlet, kicsit mást vártam. Aranyos bejegyzés lett, de azért valljuk be elég életképtelennek kell lenni ahhoz, hogy ne jusson valakinek magától eszébe hogy nézd csak nyáron lehet strandolni! Sőt olvasni a kertben!... :) Elárulom lehet fagyizni és sétálni is :D Viszont a mozimaratonról szuper, hogy írtál, eddig még nem is hallottam róla, de nagyon tetszik, köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
  5. Utcazene <3 Naná, hogy ott a helyem :) Főleg, hogy idén páromék is indulnak a fődíjért :)

    VálaszTörlés
  6. 1, 3, 4 mindent visz nálam. :) Ez lesz az első olyan nyaram, hogy "rendes, felnőtt" munkahelyem van, és alig van valami szabim, kíváncsi leszek hogy fogom tölteni azt a pár napot. Kár h a Balcsi olyan messze van Pesttől... :D

    VálaszTörlés
  7. Ami nálam a felsoroltakon kívül megy:
    -mániákusan bújom a netet az ingyen programokért (koncerttől kezdve a plázákban kirakott minikiállításokig bármi jöhet :D)
    -ha vki lent van a Balatonon, érdemes beülni egy kertmoziba, jóval olcsóbbak a jegyek, mint a nagyvárosok mozitermeiben, és még a hangulat is sokkal jobb, lazább :D
    -bolhapiac - az egy kérdés, hogy az ember mennyi pénzt hagy ott, de az tény, hogy megvan a hangulata a portékák közötti turkálásnak, és ált. jóval olcsóbban ki lehet fogni dolgokat, mint amennyiért boltban venné az ember
    -múzeumok - vannak ingyenes kiállítások, és sok helyen diákok bemehetnek ingyen mondjuk a hónap utolsó vasárnapján (vagy egyéb kijelölt napokon)

    VálaszTörlés