2013. július 18., csütörtök

A REHAB és a hajam


Bizony...rehabra ítéltem a hajam. Bezártam szegényt az elvonóra, mert teljesen leamortizálódott. Tönkrevágta a festés, vasalás, szilikon, formázás.
Ez a bejegyzés körülbelül másfél éve érik. Akkor kezdtem el Ani hatására szilikonmentes termékeket használni. Letettem a szőkítésről...pedig a szőke haj volt az én drogom. Imádtam, és még mindig azt mondom, az állt nekem a legjobban, bármikor vissza tudnék rá szokni, bár tudom, hogy tilos. Természetesen a gondok még sokkal előbb kezdődtek, amikor a fekete festéktől a hajam hullani kezdett. Amikor már kevés maradt észbekaptam, áttértem  a szőkére. Amitől meg töredezett. Ördögi kör ez. Így pár év után letettem a festéket. Egy utolsó barnára festést még engedélyeztem, hogy kevésbé gáz módon nőjön le a hajam, de természetesen máraez is kikopott.

A hajam gyorsabban nő, szebb, sűrűbb, fényesebb, EGÉSZSÉGESEBB.
És hogy mit csinálok vele?
Szilikonmentes sampon, és balzsam. Pakolás(leginkább természetes olajokkal). Vasalás nagyon ritkán, kb havi 1-2x, semmi hajformázó termék.
És hogy  milyen most a hajam állapota?




Szerintetek milyen?

21 megjegyzés:

  1. Szia Rami!
    Szerintem nagyon szép. Én is szőke függő vagyok :-) Az én hajam most pont olyan, mint Neked az első képen, de a szilikonmentesség nagyon birizgálja a fantáziámat. Te most is az Alterrás termékeket használod?
    Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Edit!
      Igen, azokat,amiket linkeltem, bár lehet váltanom kellene lassan,mert pl a hajtöveimre már nem használhatom a balzsamot,mert elzsírosodik tőle, a hajvégeimnek viszont kell.
      Próbáltam yves rocher sampont is,nagyon jó volt, de annyira nem,hogy duplaannyit pénzt adjak ki,mint az alterráért.

      Törlés
  2. A vasalás igencsak tönkre tudja tenni a hajat. Jobb, hogy abbahagyja az ember lánya, tényleg.
    Kiengedve, pedig sokkal szebb az összkép! :) Nem akarod ilyen hajjal az outfiteket is fotózni? Sokkal másabb keretet ad az arcodnak, mintha felfognád. Persze, ez csak egy javaslat volt, nem akarok belekontárkodni, tudom a melegben nem könnyű.
    Amúgy, nem tudom melyik bunkó az, amelyik lepontozza a posztjaidat, de már nagyon unom...Akárhányszor meglátom az új bejegyzéseid, mindig látom hogy 1 ember mindig rányom a nem tetszikre. Tök olyan, mintha valaki csak erre várna. Elszomorító.Elég nagy bunkóság szerintem. Ha nem tetszik, ne nézze, de csak erre várni nap mint nap elég sokat elmond az illetőről...:S Nem lenne jobb leszedni ezt az értékelősdit? Szerintem néhány ember rossz irányba elfogult veled szemben és inkább a gonoszkodását így éli ki, ha már másba nem tud belekötni.
    Bocsi, hogy kifakadtam, csak szerintem ez igazságtalanság Veled szemben is, ilyen módon, ahogy ezt más csinálja... Nem is értem. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szívesen fotóznám így, de ez ki van vasalva,azt meg nem rendszeresíteném:D
      Majd megmutatom milyen a hajam nem kivasalva... hát,nem túl szép:D
      Őszintén szólva én nem is figyelem a pontozósdit, így ezt sem vettem észre:D Néha,ha olyanom van végignézem visszamenőleg, és ennyi:D
      Ha sokatokat zavarja, leszedem. Csak azt hittem, ez jó dolog:D
      Ó,ha tudnád,milyen igazságtalan dolgokat tudnak írni:)

      Törlés
    2. Látom, sajnos tudom. :( Valakinek ki kell élnie magát, otthon nem lehet, csak a neten nagy a szájuk.. Kár, hogy nem IQ-hoz meg az EQ-hoz kötik az internethasználatot..:/

      Törlés
    3. Én most nyomtam egy tetsziket :) Soha nem szoktam posztok alatt szavazgatni. Úgy érzem most muszáj volt. Ramival úgy látom sok ember kegyetlen. Nem értem miért... Hajrá Rami! :) Jó amit csinálsz és egy tündéri lány vagy! :) Haj témához hozzászólva. Enyém is rehabon van. Ma fogok tojásos hajpakolást feltenni. Sokat dob a hajamon.
      -v-

      Törlés
  3. bazzdmeg, kopaszodsz! :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem meséltem már arról a foltról:)
      Csecsemőkoromban leestem az ágyról,és egy foltban azóta nemnő hajam.
      Sajnos.
      :/

      Törlés
    2. De ugye ezt Te most nem bunkóságból írtad?

      Törlés
  4. Nekem vagy is inkább a hajamnak (egyenlőre) nem számít szilikon,- és/vagy parabénmentes 'é vagy sem a hajformázó. Legalább is nem vettem észre semmilyen változást. Egyáltalán nem figyelem a boltban az összetevőit, mégis itthon rájövök hogy szilikon,-és parabénmentes terméket sikerült venni ismételten:)
    Most visszatértem a Fructis termékcsaládhoz, ez az új vonal nagyon bevált, kellemes nyári illatok, hosszan tartó "frissen mosott haj" érzés és akinek ez fontos még az előbb említett "csúnya" összetevőktől is mentes. Épp most írom róluk a tesztet, mert egy flakont már elhasználtam így van miről írni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, kíváncsi leszek erre a fructisra, szívesen kipróbálok újfajta szilikonmentes termékeket:)
      Jó Neked, hogy nem számít a szilikon:)

      Törlés
  5. nagyon szuper most a hajad, és az eredeti színe is tetszik! én is szeretnék már végre szilikonmentes sampont használni, de most head&shoulders-el mosok haja. utána mindig leöblítem almaecetes vízze (1 liter víz + 1 kanál almaecet) ami nagyon olcsó, a hajamnak és a Földnek sem káros, természetes anyag és ráadásul puhává és fényessé teszi a hajamat, és nem is lesz rossz illata tőle! nekem ez bevált módszerem, de nem mondom hogy mindenkinek ennyire jó lesz, úgyhogy csak óvatosan! ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, ez az almaecetes öblítő. Ki fogom próbálni!
      Esetleg nem világosítja a hajat? Annak nagyon örülnék:)

      Törlés
  6. Sokkal egészségesebbnek néz ki a hajad, úgyhogy ne sajnáld a szőkét. :) Én is jó pár évig szőke voltam, igaz eleinte csak melíroztam, de aztán hozzácsaptam egy dauert is, hát nem kellett volna.. :// Borzalmasan törni kezdett a hajam, egészen rövidre kellett vágatnom. Azóta én is letettem a szőkéről és igyekszem a henna vörösben kiélni magamat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked annyira jól áll a vörös, igazán illik hozzád, és mindig olyan szép a hajad:)

      Törlés
  7. Én is 3 éve, hogy letettem a hajfestéket.Azóta Alverde samponnal és balzsammal mosom, illetve pár hónapja natúr szappanal és almaecetes vízzel öblítek.Néha felrakok egy kis hajpakolást, szintén Alverdéset.Nagyon puha a hajam és nem törik, pedig vasalom is kb. 4 naponta.Amikor festve volt gusztustalanul letört mindíg és csupa szálkás volt.Szerintem szép hajad van, de még kell idő neki, hogy rendbejöjjön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg tudnád mondani, milyen szappant használsz?:)
      Igen, még a szőke részein látszik a roncsolódás, de alakul:)

      Törlés
  8. Biztos meghökkensz, de sima natúr illatmentes házi szappant.Tisza szappan a neve 100FT-os boltból veszem 200g/249FT jó régóta(kb 2 éve) ezt használom fürdésre és hajmosásra is(kb fél éve erre a célra) mivel nekem zsíros bőröm van.Vagy DM-ben is lehet venni sima 3as csomagolású natúr szappant az is jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ahhoz sajnos túl száraz a bőröm, de ha majd már a hajvégeim sem igénylik a plusz ápolást, ki fogom próbálni:)

      Törlés
  9. Szia !
    Igen,látszik,hogy szebb a hajad,de még szerintem mindig nem az igazi,olyan mint amilyen nekem volt,mielőtt nem kaptam hasznos tippeket. Tudom,hogy 1 éve írtad ezt a posztot,de elolvasva úgy éreztem,megosztom a saját tapasztalataimat. Ami nekem teljesen rendbe tette a hajam,és nem csak ránézésre,hanem szerkezetileg is,az a kevin murphy termékcsalád. Tudom,kicsit húzósabb az ára,de nagyon megéri,nem fogod megbánni. Amikor legelőször jártam a White Hairben,ott ajánlották,és a mai napig hálám nekik,festés ( !!! ) mellett is gyönyörű egészséges a hajam,nem kell letenni a szőkéről,csak megfelelő,minőségi termékeket kell használni ! :)

    VálaszTörlés