2013. július 16., kedd

Szőrteleníts!- I.


Sziasztok!

Nemrég kaptam a Veet- től egy csomagot, amiben mindenféle szőrtelenítő jóság volt, hideggyanta csíkok lábra, és arcra való is, gyantázó készülék, és egy szuper szőrtelenítő krém, amiről ma szó lesz:)
Bár a termékeket kaptam, ez a véleményemet nem befolyásolja.

Már próbáltam régebben hasonló krémeket, de nem ezt a fajtát. Örülök, hogy ezt is kipróbálhattam, lássuk a tapasztalatokat:


Állag: ez egy nehezebb, keményebb krém. Könnyen kenhető, jól eloszlatható, fehér színű, így biztosan láthatod, mindenhova került-e.

Használat: fel kell kenni a szivacs rózsaszín felével (ez a puhábbik), és hagyni hatni 1 percig. Ezután be lehet állni a zuhany alá, nyugodtan zuhanyozni, az sem gond, ha ráfolyik a víz. További két perc után elkezdhetjük a szivacs durvábbik felével ledörzsölni, körkörös mozdulatokkal. Ha leszedtük, mossuk át a szőrtelenített felületet.

Tapasztalat: tökéletesen leszedi a szőrt, és selymessé is teszi a lábakat (még az én száraz bőrömet is), az esetleges sebekre vigyázzatok, nem tesz jót nekik, és nagyon tudja csípni is. FONTOS! rövid szőrszálahoz ajánlják, a pár millis szálakkal könnyedén, és tökéletesen elbánik, a hosszabbakhoz inkább mást használjatok.
Anyukámnak egyébként nem vált be, foltosan szedte le a szőrt, és irritálta a bőrét. Nálam teljesen jól bevált:)
Összességében azt gondolom, nyárra tökéletes ez a módszer, de télre, amikor nincs a lábam mindig közszemlén, meg fogok maradni a gyantánál. Az sokkal tovább tart.
Éppen ezért, mert nem túl tartós, de minden más szempontból tökéletes, nálam 5, -t kap:)

Ti használtatok már ilyen terméket? Vagy másik márkától hasonlót? Mi vált be, mivel szőrtelenítetek?



10 megjegyzés:

  1. Szia,
    én használtam már ilyet tényleg jó csak ha hosszabb ideig nem szedem le, már nem szedi le és amúgy nagyon drága is.
    Kitty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kitty
      Rá is van írva, hogy rövid szőrnél válik csak be, így igazad van: hosszabbra tényleg nem való.
      Egy ilyen krém 1500-2000Ft körül van. 135ml-es, ami elég sok, és tényleg kevés kell belőle. Szerintem 5 szőrtelenítésre simán elég egy tubus. Az 3-400Ft alkalmanként... szerintem ez még egy olcsóbb formája a szőrtelenítésnek, ennél a borotva olcsóbb, és az epilátor, ha már van epilátorod:)

      Törlés
  2. Èn annó 100 évvel ezelött is egy veet szörtelenítővel kezdtem,én szerettem,most az avon arcra való szörtelenítőjét használom, de az egy kalap kaki :(

    VálaszTörlés
  3. Én eddig csak szemeztem ezzel, de ezután kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szkeptikus voltam, mert volt már dolgom olyan szőrtelenítő krémmel, ami SEMMIT nem csinált:D
      Ez hatott szerencsére:)

      Törlés
  4. 1-2 éve próbáltam ennek a krémnek a testvérét, érzékeny bőrre való volt (zöld). Nekem nem jött be, nekem is foltokban szedte csak a szőrt, ahol meg "leszedte", ott csak tőből letörte. Oké, hogy a borotva is hasonló elven működik, de nem mindegy az ár, meg akkor már a borotva nekem gyorsabb. :)

    VálaszTörlés
  5. Nyárra tényleg jobbak ezek (ha működnek :D ), egyébként egy ezer éves epilátort használok, a Philips nem hajlandó megadni magát szerencsére :D Régen egyébként gyantáztam én is, de az epilátor egyszerűbb és olcsóbb is, évekig jó :) Meghoztad a kedvem ehhez, nyaralásra jól jönne, lehet kipróbálom, köszi a posztot! :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem ezer éve volt tapasztalatom ehhez hasonló szőrtelenítő krémmel (azt hiszem az is Veet volt, csak régi típus), de az nekem nem vált be. Szúrós maradt utána a lábam, és az illata is kellemetlen volt. Most ugyancsak a Veet-től használok habot borotválkozáshoz, de a gyantára kíváncsi leszek, hátha kedvet kapok tőle a váltáshoz :)

    VálaszTörlés
  7. Én kozmetikusként nagyon ellene vagyok az ilyen vegyi szörtelenítő krémeknek.Eléggé károsak hosszabb távon a bőrnek és senkinek nem ajánlom sosem.Akkor inkább a gyanták.Bár a Veet pofátlanul drágán ad mindent miközben egy sima fodrászkellékesben megkapod a sima görgős gyantát 350 körül.Ez is ugyanolyan mint a drága kollégája.Most a cukorpaszta a sláger, mint bio gyanta.Ez nem árt a bőrnek, nem pattog ki tőle az ember csak a gond vele, hogy nem elég erős.

    VálaszTörlés