2014. július 12., szombat

Pupusas - RECEPT


Sziasztok, ma egy receptes bejegyzést hoztam Nektek, mert a múltkor pupusast sütöttem Ádámnak. Magáról a dologról már többször hallottam, de a végső lökést Ilus adta meg, aki szintén elkészítette ezt a finomságot.
Az alap recept innen származik, de én nem pont így készítettem. Ez egyébként nem túl időigényes étel, fél óra alatt összedobható :)
Hozzávalók:
Tészta:
30dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. só
50 ml olaj
120 ml  víz (én több vizet használtam, mert ennyivel nekem nem állt össze a tészta).

Az összes hozzávalót összegyúrom (én a mixer dagasztófejét használtam), és pihentetem a tésztát, amíg összeállítom a tölteléket.

A tölteléket aztán teljesen máshogy csináltam, mint amit leírtak a receptben. Ha az érdekel, kattintsatok a fenti linkre, az én töltelékem viszont (egyébként huuuu de finom lett :D )ez volt:
2 ek. főzőtejszín
10 dkg trappista sajt apró kockákra vágva (az elején reszeltem, de meguntam)
10 dkg csirkemell sonka apróra kockázva
1 paradicsom apróra kockázva
2 gerezd fokhagyma


Mindent összekevertem (elég neki egy müzlistál).
A tésztát 6 egyenlő részre vágtam, kinyújtottam, beletettem kb 1 evőkanálnyi tölteléket a közepére, a végit összecsippentettem és jól összenyomtam, hogy ne nyíljon majd szét.
Serpenyőben, olaj nélkül, NAGYON alacsony lángon sütöttem meg mindkét oldalát, mikor már láttam, hogy nagyjából renden van, feljebb vettem a lángot, hogy kicsit megpiruljon.
A receptben azt írják, hogy az oldalát nem kell megsütni... hát én inkább megsütöttem, mert olyan kis ducik lettek így a pupusasok, hogy nem hiszem hogy enélkül átsült volna az oldala. Szóval az oldalára állítottam (megállt rajta) és ugyanúgy sütöttem, mint az eddigiekben.
Aztán melegen megettük. Nyami. A sajt szépen megolvad benne, szóval óvatosan, meg ne égessétek magatokat :)
Ha elkészítitek, természetesen erről is várom a képeiteket :)

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy belinkeltél! :D Mi is annyira imádtuk ezt Tamással, hogy nem is igaz :D Viszont az én töltelékem totál más, szóval majd én is megírom a receptet már :D Mindenesetre a tiéd is istenien néz ki *.*

    VálaszTörlés
  2. Na jó, én ezt a receptet már annyi helyen láttam, hogy most tényleg muszáj lesz elkészítenem :P

    VálaszTörlés