2014. szeptember 29., hétfő

YankeeCandle mintagyertyák


Sziasztok,
vettem még a múltkor két mintagyertyát is a Sweetlandshopban, persze naívan elkezdtem kis gyertyatálban égetni. Szólt a Sweetlandshop is, hogy inkább valami gyertyatartóba kellene tenni, és Djkaty is, ekkor áttettem őket egy csészébe, hogy az majd milyen szép lesz.
Na, végzetes hiba volt. Sajnos a gyertyám fele kárba ment, mert nem tudott rendesen égni, szétfolyott a viasz. Szóval a saját hibámon tanultam meg, hogy ezt így nem lehet :D
A második mintagyertyát már egy másik mécsestartóban kezdtem égetni. Ezt a tartót az F&F kínálatában találhatjátok meg (tehát a tescoban),és tökéletesen illenek bele a mintagyerták. Természetesen lehet venni a YC kínálatából is a mintagyertyákhoz való tartót, de azok sokkal drágábbak. Ez a mécsestartó,ami nekem van alapjáraton 699 Ft-ba kerül, de sokszor van akcióban is.


Szóval ezentúl minden mintagyertyát ebben a tartóban fogok égetni, nagyon klasszul olvad benne, mivel pont akkora mint a gyertya, emiatt nem folyik szét, meg semmi. Imádom :) Teljesen el lehet benne használni a gyertyákat :)
És akkor most egy kicsit a két mintagyertyáról:


Az egyik mintagyertya a "Home sweet home" egy nagyon szép rózsaszín gyertya, pont illik a tartóhoz :D Én a címkéjéért is oda vagyok, bár nyilván nem ez benne a legfontosabb, de nekem ez is számít. Az illata egy szegfűszeges, fahéjas illat. állítólag frissen főzött teát is kellene benne érezni, de én nem érzem :)
Égési időnek 15 órát írnak, ezt viszont CSAK AKKOR tudod vele elérni, ha tényleg megfelelő tartóban tartod, különben sajnos nagyon hamar elfogy :( Szerencsére ezt a gyertyát én már megfelelő módon égettem :)
Az illata nagyon-nagyon intenzív, hamar betölti az egész szobát, és nagyon kellemes. Számomra karácsonyi illat, de ősszel is szuperül megállja a helyét.


Ezt a gyertyát rontottam el sajnos a rossz égetési módszerrel. pedig annyira kellemes illata volt, finom almás-fahéjas, és ebben is van természetesen olyan illatjegy, amit én nem érzek ki, ez pedig a dió, és a juhar :)
Ha egyetlen illatot kellene kiemelni, amit a legjobban érzek, akkor az almát mondanám :)
Ennek is csodálatos szerintem a címkéje, és olyan szép piros, emiatt nekem karácsonyi, de egyébként, illat alapján teljesen őszi illat :)
Egyébként a mintagyertyák csak 200Ft-tal drágábbak a tartoknál, viszont az égési idejük majdnem a duplája, szóval nagyon tudom ajánlani őket. Biztosan fogok azért tartokat is venni, de ennek az égési időn kívül még az is az előnye, hogy nem kell hozzá teamécsest venni, hogy tudjuk használni.
Illetve ez elég, nem kell kidobni az illatanyag elpárolgása után, szóval nem annyira macerás a használata.

Összegezve a mintagyertyák használatánál a legfontosabb, hogy megtaláljátok a megfelelő tartót, mert ettől függ, meddig tudjátok égetni. Ha nem annyira fontos Nektek az ár, az illatgyertya.hu-n találtok nagyon szépeket :) ITT!
Az F&F gyertyatartók pedig 5 színben vásárolhatóak meg, ezt ITT tudjátok megnézni. 

11 megjegyzés:

  1. Már megbocsáss, de miattad fogom a héten elveszteni a Yankee candle szüzességemet. :D Pénteken visszamenőleg nézegettem a videóidat és az egyik haul videóban ahogy szimatoltad és olvadoztál rajta, kedvet kaptam felnézni, hogy milyen illatok elérhetőek. :D És hát 3 db landolt nálam... xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szörnyű dolog ez :D
      régebben azt hittem, ez egy hülyeség, ezek csak illatgyertyák. De ezek az illatok. Sehol máshol nincsenek :D
      Függővé tesz, szóval vigyázz :D

      Törlés
    2. Még meg se érkezett de már úgy be vagyok tőle zsongva, hogy rám kellet kiabálni otthon hogy nyughassak. :D Csak kár hogy nem volt készleten 2 db amit akartam, de amint lesz... hahaj :D

      Törlés
  2. Eddig nem hatottak meg ezek a gyertyák. Mióta a mostani lakásunkba költöztünk, elkezdtem illatgyertyázni...na ennek az lett a vége,hogy van egy gyönyörű kívánságlistám és a napokban kocogok majd a Yankee Candle kicsikékért :D Ez a kettő is listás :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem beválnak majd Neked is :)
      mik vannak még a listádon? :)

      Törlés
  3. Ez a bejegyzés nagyon nagyon jól jött most! Épp úton van hozzám egy kisebb YC csomag és van közte mintagyertya is. Mindenképpen beszerzek hozzá egy ilyen (vagy hasonló) tartót. Köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :)
      A lényeg, hogy illeszkedjen a tartóba a gyertya, ne tudjon nagyon szétfolyni :)

      Törlés
  4. Én eddig csak tartokat próbáltam, mert ismerkedem az illatokkal, de néhány már annyira megtetszett, hogy tervezem megvenni belőlük a nagyobb kiadásokat is - persze csak akkor, ha megnyerem a lottót, vagy ha nagyon szépen nézek a zuramra :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel én is így vagyok :D
      Milliárdosnak kellene lenni, hogy mindegyik illat az enyém lehessen, ami tetszik :D

      Törlés
  5. Én az utóbbi egy évben csak tartokat vettem, előtte egy darabig illatgyertyáztam, amikor pedig még itthon nem lehetett kapni, akkor üveggyertyáim voltak.
    A Home Sweet Home nagy kedvencem, nálam most a Ginger Dusk illatotik. A karácsonyi kollekció most nagyon megdobogtatta a szívemet, de előtte még biztosan beszerzek majd pár kedvenc őszi illatot és néhány olyat amit még nem próbáltam (ebből azért elég kevés van :D). Ja és a Candy Corn illatot, mert az imádom. :D

    VálaszTörlés
  6. Red Apple Wreath!!! A legjobb illat a világon! Ilyen tartót pedig venni fogok, mert tényleg zseniálisan jó ezekhez a gyertyákhoz :-)

    VálaszTörlés