2016. január 17., vasárnap

Arclemosó párbaj: La Roche Posay vs. Babylove


Sziasztok, 
Már elég sokat áradoztam szerintem a Babylove arclemosójáról, ami valójában egy babafürdető, és még Andi ajánlotta nekem, ezer évvel ezelőtt. Aztán alkalmam adódott kipróbálni a La Roche Posay hasonló termékét, a Lipikar Syndet nevűt, ami tulajdonképpen egy tusfürdő.

Csomagolás:
Csomagolás tekintetében mindenképpen a LRP a jobb, a Babylove sajnos ebből a puha, gumisabb műanyagból készült, és ha még félig is van, össze-vissza kell hajlítgatni a tubust, hogy kinyerjük a terméket. Mindkettő jól záródik egyébként, a LRP 100 ml (viszont ez egy utazó méretű termék, a teljes kiszerelés 400 ml-t tartalmaz),  a Babylove 200 ml. 

Ár: 
Természetesen a Babylove az olcsóbb termék, 499 Ft-ba kerül, míg a LRP ilyen utazó méretben 790 Ft-ért volt kapható (most sajnos csak a teljes kiszerelés érhető el, ami 3654 Ft). Tulajdonképpen mindkettőből elég lenne kevés is egy használathoz (kb. borsónyi), azonban  a Babylove hajlamos megborulni, így nagyjából ugyanolyan ütemben fogy, mint a LRP. Ennek ellenére természetesen még így is kedvezőbb áron tudjuk beszerezni.

Összetevők: 
Mindkét termék összetevői szépek, azonban -számomra meglepő módon- a Babylove kicsivel azért jobb alkotóelemekből épül fel, mint a LRP.



Állag, textúra:
A képen a bal oldali termék a LRP. Kellemesen géles állagú, fehérebb színű, kicsit csillogó termék. A jobb oldali a Babylove, ami nagyon folyós, áttetszőbb, nem csillog. Mindkét terméket kellemes használni, nem habzanak, könnyen oszlanak el az arcon. Sokkal jobb lenne, ha a Babylove kevésbé folyna, így ebben a tekintetben a LRP a jobb. 

Hatékonyság:
E tekintetben azt kell mondjam, semmi különbség nincs a két termék között, mindkettő ugyanolyan hatékonyan tisztít, leszedi a sminket, a vízállót is.
Nem szárítanak, nem okoznak semmilyen bőrproblémát, még szembe jutva sem irritálnak.


Összegzés:
Egészében véve azt gondolom, hogy jobban megéri beszerezni a Babylove lemosót, akár arclemosásra, akár babafürdetésre szeretnénk használni. Amennyiben azonban nem vagyunk kibékülve az állagával, mindenképpen érdemes mintát kérni a LRP termékből egy patikában, vagy akár beszerezni az utazó verziót, ha éppen elérhető. Az erzekenybor.hu-ról lehet beszerezni a terméket. Ők megbízhatók, és gyorsak, én a hidratálómat is tőlük rendeltem. 


Ti milyen arclemosót használtok? 

6 megjegyzés:

  1. Én ezzel a Babylove-al szoktam sokszor, valami szuper termék. Nagyon féltem először, hogy mit fog művelni, de messze legjobb arctisztító. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is a Babylove-ot használom, most végzem ki az első tubusomat. :D Előtte a Müller sajármárkás CV (nem tom pontosan mi volt már a neve) termékét használtam, azzal sem vol semmi problémám eleinte, de később azt kezdtem észrevenni hogy az erősebb alapozóimat bár leszedte de 3 mosást igényelt az arcom, valamint kívül esett a Müller a mindennapi útvonalamon, így nem volt életerőm elrángatni magam egy újabb tubusért. Ezért is tökéletes ez a termék számomra, DM közel van és 1 mosással is szépen leszedi a sminket. :D

    VálaszTörlés
  3. Én a te ajánlásodra vettem meg a Babylove lemosót, 1 hete használom, eddig imádom, egyedül a szagával van egy kis problémám, számomra elég kellemetlen, de a többi jó tulajdonsága miatt elnézem neki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, hogy bevált :)
      Ez esetben sajnos a LRP-t nem tudom ajánlani, szerintem kellemetlenebb az illata.

      Törlés