2016. január 22., péntek

Könyvklub: Legyél Te is párizsi nő!


Sziasztok,
ma egy olyan könyvről fogunk beszélni kicsit, amit rengeteg helyen láttam. Úgy tűnik, sokan olvassák mostanában.
Ez a "Legyél te is párizsi nő!"


Anne Berest - Audrey Diwan - Caroline de Maigret - Sophie Mas: Legyél te is párizsi nő
140x205 mm, 264 oldal, ára: 3.699,- Ft

Alexandra Kiadó, 2015.


"Sokan töprengenek azon, hogyan lehetséges, hogy a párizsi nők látszólag a legkisebb erőfeszítés nélkül mindig sikkesek. Ez a kötet négy káprázatos és művelt francia nő üdítő és bátor beszámolója arról, mit is jelent igazából párizsi nőnek lenni: hogyan öltözködnek, szórakoznak, és hogyan kísérelnek meg jól viselkedni. A szerzők rövid, vidám szemelvényekben, eredeti látásmóddal mutatják be, mit gondolnak divatról, kultúráról, hozzáállásról és persze a férfiakról.
Elkísérhetjük őket az első randira, bulizni, néhány kedvenc párizsi törzshelyükre, vidékre, és azon vacsorák egyikére, ahol néhány főzési trükkel elhitetik a vendégekkel, hogy mindez számukra semmiség. Elmondják, hogyan legyünk titokzatosak és érzékiek, hogyan tűnjünk természetesnek, hogyan tegyük féltékennyé a pasinkat, de megtudhatjuk azt is, mit gondolnak a gyereknevelésről, az esküvőről és az edzésről. Párizs legjobb helyeire visznek el bennünket, legyen szó az első csókról, születésnapról, rögtönzött vacsoráról, vintage hétvégéről és még sok minden másról.

A Legyél te is párizsi nő segítségével könnyedén a bőrükbe bújhatunk, és felfedezhetjük magunkban a vagányságot."


A könyv külsőre nagyon megnyerő, kemény kötésű, és a lapok is vastagok, minőségiek. Rengeteg szuper kép látható benne.
Négy párizsi nő írta, azonban ez a szuper szerkesztés miatt egyáltalán nem zavaró, szinte észrevehetetlen, nem tudnám elválasztani író szerint a különböző részeket. Humoros, szarkasztikus írások találhatóak benne, különböző élethelyzetekről, könnyen emészthető nyelvezettel. nem érdemes komolyan hozzáállni, így aki valóban párizsi nő szeretne lenne, vagy legalábbis hasonlítani, azt nem ezt a könyvet keresi. (Itt azért megjegyezném, hogy remélem egyikőtök sem akar más lenni, mint aki valójában.)
A könyvben találhatóak receptek is, ezek közül nem készítettem még el egyiket sem, de ha fogok, akkor mindenképp beszámolok majd róla.

Rengeteg szuper idézetet is tartalmaz a könyv, így ha kedvelitek ezeket, akkor szintén érdemes fellapozni, hátha találtok Nektek tetszőt közte.

Összességében akkor ajánlom ezt a könyvet Nektek, ha vevők vagytok egy kis sznobizmussal kevert iróniára, szarkazmusra, humorra. Ha nem kifejezetten a párizsi nőre vagytok kíváncsiak, hanem A nőre. Mert szerintem lakóhelyre való tekintet nélkül, bármelyikünk magára ismerhet a könyv egy-egy sorában, momentumában. 
A könyv most akciós az alexandra.hu-n. 3699 Ft helyett, 3144 Ft-ba kerül.


Olvastátok már a könyvet? Vagy szeretnétek? Mi a véleményetek róla? 

4 megjegyzés:

  1. Annyi helyen láttam már ezt a könyvet, hogy lassan úgy érzem, nekem is el kell olvasnom. Az ára egyelőre viszont az én lélektani határom fölött van, úgyhogy ha csak nem kapom kölcsön valakitől, valószínűsítem, hogy nem a közeljövőben fogom. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem tetszeni fog majd Neked is :)
      az árát átlagosnak mondanám, de sajnos mostanában elég drágák a könyvek. :/

      Törlés
  2. Én is szeretném majd beszerezni, bár most vagy 6 könyv vár kiolvasásra nálam. De azért ez is bekerül a legújabb kívánságlistámra, mert nagyon kíváncsi vagyok rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj az én kívánságlistám is jó hosszú :D

      Törlés