2016. január 13., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc tinikori regényem


Sziasztok, annyira jó, hogy végre én is a részese lettem a VKP-nak. az első téma amiben részt veszek, meg aztán különösen tetszik.
Tudni kell rólam, hogy már kiskoromban hatalmas könyvmoly voltam. Volt, hogy tanulásidőben otthon a tankönyvekbe rejtettem az ifjúsági regényeket, úgy olvastam, és körülbelül naponta-kétnaponta új könyveket faltam. Sajnos volt, hogy a buszon hazafelé emiatt be is szóltak, nagyjából velem egyidősek csúfolódtak rajtam, hogy folyton olvasok. Szerencsére ez sem vette el a kedvem.


Persze rengeteg gondolkoztam, hogy mit hozzak, mert semmiképp se akartam megint a Harry Pottert ellőni, hiába az a kedvenc, meg aztán a könyvvel együtt nőttem fel, 10 éves voltam, mikor az elsőt olvastam.
Szóval most inkább a második kedvencemet hoztam, amiről méltánytalanul keveset beszélek, pedig szerintem szuper, az olvasás megkedveltetésére meg aztán tényleg kiváló könyv.
Csajos, vicces, és a kiskamasz korosztálytól kezdődően lehet olvasni, ráadásul elég része van ahhoz, hogy sokáig ellegyünk vele.
Ez  könyv A neveletlen hercegnő naplója. 



 

Bizonyára ismerős a történet, ha más nem, a belőle készült filmből láttatok pár kockát. Mia Thermopolis nem számít menőnek a suliban, a legjobb barátnője Lily, és Kövér Lulu a macska (akit nem értem, miért kellett a filmben Dagi Louis-nak hívni). Átlagos lány, átlagos problémákkal, mint például, hogy ne bukjon meg matekból. Csakhogy egyik nap beállít az apja (nem, a könyvben nem halott),  és felfedi előttük a is családi titkot, ami teljesen megváltoztatja Mia életét. A filmeket is szeretem, de valljuk be, a könyvben ezerszer szerethetőbb karakterek vannak, és úgy az egész sokkal-sokkal jobb. Tudjátok, csak a szokásos.
 Hát ez lenne az én második kedvenc tinikori könyvem, amihez most annyira kedvet kaptam, hogy szerintem újra is olvasom. Remélem felnőtt fejjel is ennyire tetszeni fog.
És ez lenne a VKP-ban való bemutatkozó posztom is, kíváncsian várom a többiek kedvenc könyveit, merítsetek belőle ti is ötletet a követező olvasásokhoz :)

Rami

6 megjegyzés:

  1. Nekem is nagy kedvencem volt, ráadásul nemrég jelent meg a 11. kötet, az is nagyon jó, nem okozott egyáltalán csalódást! Nyolc évvel a 10. kötet után kezdődik a cselekménye, klassz volt így 'felnőttebb' fejjel visszatérni Mia világába, aki szintén felnőtt időközben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, olvastam, hogy megjelent, de semmi egyebet róla, így még jobban érdekel :)

      Törlés
  2. Meg láttam a bejegyzést és egyből a Harry Potter ugrott be. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen :D
      Már nem akarlak mindig ezzel fárasztani titeket :D

      Törlés
  3. Én is a Harry Potter könyvekkel együtt nőttem fel, és azoknak köszönhetem, hogy megszerettem az olvasást. :)
    A neveletlen hercegnő naplója sorozatot én is nagyon szerettem, most én is kedvet kaptam az újraolvasásához. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, szuper!
      Örülök, hogy hasonlóakat szerettél te is :)

      Törlés