2016. május 30., hétfő

A nagy málnaverseny: melyik tusfürdő a legjobb?


Sziasztok,
Itt a nyár, még ha az időjárás nem is ezt mutatja, és hamarosan az egyik kedvenc nyári gyümölcsöm is érik, a málna. Arra gondoltam, miért ne próbálhatnék ki különböző márkáktól málnás tusfürdőket, és hasonlíthatnám össze őket. Sajnos alig van a piacon csak málna illatú termék, általában egy másik illattal párban találhatjuk meg, így az itt következő termékek nagy része is ilyen lesz. Lássuk, melyik hogyan teljesít!




Farmona Tutti Frutti Málnás-szedres hab-, és tusfürdő gél:
Ez a tusfürdő valami gyönyörűséges. Csodálatos metálosan fénylő sötétkék színe van, talán ha ránagyítotok a képre, valamennyire látszik. Az illata teljesen olyan, mint a málnás olvadós cukoré (mármint a MAOAM, tudjátok...), szóval egy élmény a vele való fürdés, nagyon klassz, krémes habot képez. Nekem a csomagolása is nagyon tetszik. Az ára is jó, 500 ml termék kerül 890 Ft-ba, szóval Ziaja áron mozog, a flakon is hasonló egyébként. Nem szárít, de nem is hidratál. 

Isana Mademoiselle Raspberry málnás krémtusfürdő: 
Vegán termékről beszélünk, akinek ez fontos, én annyira nem szoktam figyelemmel kísérni. Nagyon olcsó, a fél literes kiszerelés kerül 499 Ft-ba, nagyon krémes, és jól habzik. Nem szárít, de nem is hidratál. Az illata egy kicsit mű málna illat. Ennek ellenére kellemes. Aranyos a csomagolása, kis gömböc, klassz matricával. Meg vagyok vele elégedve, jó termék, és olcsó is, így mindenképpen tudom ajánlani. 

Oriflame Nature Secrets radírozó tusolózselé:
Amikor megláttam a katalógusban, azonnal tudtam, hogy meg kell rendelnem, annyira megtetszett a csomagolása, annyira szép a címkéje. Azt észre sem vettem, hogy radírozós tusfürdőt rendelek, azonban ez nem is mérvadó, a radírozó hatása ugyanis elhanyagolható, bátran lehet tusfürdőnek használni. Ha testradírt szeretnétek, ne ezt vegyétek. Mentás-málnás illatú egyébként a termék, és valami fantasztikus ez az illatpár. Mintha egy friss limonádét iszogatnék a nagy melegben. A menta sem a mű illat, pontosan az, mint amikor megdörzsölöd kicsit a mentalevelet. Mindkét illat érvényesül, és szuper elegyet alkot. A bőrön kevésbé tartós ez az illat. Az állaga valóban egy zselés állag, nagyon klassz használni. Nem szárít.

Original Source Vaníliás-málnás tusfürdő:
Folyósabb állagú tusfürdő, a flakonban olvadós cukorka illatú, amikor magadra kened málna, végül pedig teljesen vanília illatúként érződik. Tartósan megmarad az illata a bőrön, nagyon frissítő a használata. Vegán termék, így akinek ez opció, annak a mezőnyből biztosan ő a nyertes. A flakon 250 ml-es, és újrahasznosított műanyagból készült, ráadásul szuper a fogása, nagyon szeretem ezt a csomagolást. 100%-ban természetes illatanyagokat tartalmaz.


 Prinzessin Stermenzauber csillámló mosakodó hab:
Ez a termék több szempontból is kakukktojás, ugyanis egy mosakodó habról beszélünk, ami ráadásul gyerekeknek készült. Azonban amikor megláttam a dm-ben, úgy éreztem, be kell kerülnie a tesztelendő termékek közé. A csillámok leülnek a folyadék aljára, használat közben sem kerülnek ki onnan, hiába rázzuk össze a flakont, vagy hagyjuk akár nyugalmi állapotban. A csodaszép málnapiros folyadékból nagyon világos, enyhén rózsaszínes hab lesz. Az illata fanyar málnaillat, a mezőnyből a legfanyarabb, legsavanykásabb, de nagyon kellemes. Sajnos eléggé szárít, azt hiszem kézmosóként fogom elhasználni.

Balea Shining Berry tusfürdő:
Állandó kollekciós Balea termékről beszélünk, azonban még egyszer sem jött velem haza. Ebben részben az is szerepet játszik, hogy inkább a 249 Ft-os termékekért nyúlok, ha már Balea tusfürdő, ez pedig 490 Ft-ért kapható. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy most megvettem, ugyanis így legalább az is kiderült számomra, hogy ez egy csillámos termék. Gyönyörű ezüstcsillámok vannak a neonpink termékben. Nagyon édes málna illatú, krémes termék, nagyon kellemes, puha habot képez. A csomagolása is nagyon tetszik, nagyon kellemes a használata. Ha ezek után nem undorodom meg a málna illatú termékektől, lehet, hogy újra fogom vásárolni. :)

Body and Soul krémtusfürdő:
Sokat gondolkodtam rajta, hogy megvegyem e a Treacle Moon tusfürdőjét is ehhez a teszthez, azonban amikor Kamilla megmutatta ezt a terméket, az inkább visszakerült a polcra, ugyanis a megszólalásig hasonló a két termék. A csomagolásuk is rettenetesen hasonló, bár ennek kicsit egyszerűbb a felmatricázása, az illatuk azonban teljesen ugyanolyan. A legnagyobb különbség az árukban van, ez a Müller saját márkás termék 745 Ft, míg a Treacle Moon 1290 Ft a Müllerben, 1590 a dm-ben. Nem bántam meg, hogy megvettem, nagyon krémes, jól habzó termék. Klassz, kicsit savanykás illata van, üdítő volt a sok édes illat után.


 Aveo tusfürdő málna és barack illattal:
A Müller saját márkás tusfürdői 350-390 Ft körüli áron kaphatóak, málnásból ez az egy fajta van, ami barackkal van kombinálva. Őszintén szólva sosem vettem még Aveo tusfürdőt, így nem tudtam, mire számítsak. A barack miatt egy sokkal frissebb illatot kapunk, szívesen nyúltam ehhez a tusfürdőhöz, külön felüdülés volt a rengeteg málnás termék után, mert ez nagyon barackos, azonban ha a málnásságát nézzük, abszolút kilóg a mezőnyből, nem annyira illik ide.

Balea málna és citromfű krémtusfürdő:
Már egyszer elfogyasztottam ezt a tusfürdőt, azonban akkor nem is gondoltam, hogy a jövőben szeretnék majd egy ilyen tesztet írni, így megváltam a flakontól, hát újra kellett venni a terméket. 249 Ft-ba kerül, kétség kívül a legolcsóbb termék a mezőnyből. Azt nyújtja, amit a Balea tusfürdőktől megszokhattunk. Az illata finom málna, és egy enyhe citromfű, amitől nagyon klasszá válik, nem túl édes, de nem is savanykás. Krémes habot képez, kellemes használni.

AVON Senses Delightful Orchard Hidratáló tusfürdő:
Viszonylag új termék az AVON kínálatában, áprilisi újdonság volt. Ez már egy illat trio része, málna, alma és feketeribizli illatú a termék, amiből leginkább a ribizli érvényesül. Jól habzik, nem szárít, hozza a Senses termékektől megszokott minőséget. Nem is túl drága, 499 Ft a 250 ml.



Yves Rocher Plaisirs Nature málnás borsmentás hab-, és tusfürdő:
Az Yves Rocher új tusfürdői közül ez a kis kiszerelésű, 200 ml-es termék. 590 Ft-ba kerül, így ez egy közép kategóriásnak mondható tusfürdő. Hab-, s tusfürdőként is használható, az illata nagyon friss, nagyon zöld. tényleg ez a jó szó rá. Kicsit fű illata is van a tubusban, aztán a bőrre felvíve kiteljesedik az illat, érezhetővé válik a menta és a málna is. 
Kellemes habot képez, nem szárít. Mindenképpen tudom ajánlani.

Összegzésül elmondanám, hogy nagyon izgalmas volt ennyi málnás tusfürdőt kipróbálni, remélem mihamarabb sikerül majd elhasználni is őket. Azt, hogy melyik a legjobb, végül persze nem sikerült kideríteni, az egyiknek az illata, a másiknak az állaga, a harmadiknak a színe tetszett a legjobban. Ha ajánlani kell, a mosakodóhabon kívül igazából mindet tudom, és remélem, a rövid leírás alapján mindenki megtalálja majd a leginkább hozzá illőt, akár az édesebb, akár a fanyarabb illatokat kedveli, mert az biztos, hogy a piacon rengeteg különféle málna illatú termék van. Mire a teszt elkészült, egyetlen tubust sikerült teljesen elhasználni, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezzel a termékkel kezdtem a tesztelést. Remélem követi majd a többi.

Nektek van kedvenc málna illatú terméketek? Melyik az? 

23 megjegyzés:

  1. Le a kalappal előtted Rami, hogy bevállaltad ezt a sok málnás tusfürdőt! :) Szerintem egy életre meg fogod unni az illatát majd ha ezeket kivégezted :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mea :)
      Őszintén szólva kb. locsolom magamra őket most már, de az undort szerintem így is borítékolni lehet. :D

      Törlés
  2. Jaj, de jó! Hasonló tesztet máskor is szívesen olvasnék tőled :) Én is imádom a málnát ;) Néhányat biztosan kifogok próbálni ezek közül, amiket eddig még nem használtam, az Isanát tuti. Az Original Source illata egyébként mennyei, nem lehet betelni vele, de sajnos a rajongásom alábbhagyott, mikor végül kipróbáltam; szerintem túlságosan folyós, és nem habzik, rengeteget kell használni belőle, gyorsan fogy. De lehet, az illatáért újra venném :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként az original source az egyetlen, ami elfogyott eddig! :D
      A csillogós baleat is nagyon ajánlom, ha nem szereted a folyós állagot, akkor pláne. :D

      Törlés
  3. ohh az Isana és Balea megvan nekem is, nekem mind a kettő nagyon tetszik, az Yves Rocher beszervezése pedig már tervben van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az YR is szuper, sokkal frissebb illat, mint a többi :)

      Törlés
  4. Miközben olvastam, végig azon röhögtem, ahogy cipeltük haza múlt héten a cuccokat :DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen, de nehezek voltak. :D Pedig az csak a harmada volt. :D

      Törlés
  5. Imádom a málnát, sajnos egyiket se próbáltam még :(
    http://littlewomanandchildren.blogspot.sk/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig akkor érdemes benevezni néhányra :)

      Törlés
  6. A felsoroltak közül a balea tusi, de szeretem az azonos illatú borotvagéljüket is, illetve a niveának volt egy "angel star" nevezetű kollekciója, onnan mindent imádtam, a legjobb testápolómat köszönhetem nekik...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajjj azt a nivea kollekciót én is imádtam, szuper volt :)

      Törlés
  7. Az Original Source nagy szerelem, imádom, nálam az a Nr.1 málnás tusi. Ez az YR viszont nagyon szimpatikus, lehet, hogy adok neki egy esélyt, ha majd csökken a tusfürdőim száma.

    Van egy tusija a Body Shopnak, szintén málnás, csak limitált kollekciós, karácsony után mindig szokott lenni. Na annak van még olyan illata, mintha egy nagy tál málna lenne előtted; én legszívesebben megenném :D Csak rohadt drága :( :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. TBS sajnos nincs a közelemben, bár nem is szeretek túl nagy összeget kiadni 1-1 tusfürdőre :)
      Az YR tusi nagyon jó, sokkal frissebb illat, mint a többi :)

      Törlés
  8. Eeeez kemény!! : O mennyi málnás tusi!! én nem bírnám : DDD az oriflames mentás-málnásat próbáltam már, nagy kedvencem!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon jó az a tusi, bár a radírozó hatása hagy maga után kívánnivalót. :)

      Törlés
  9. Nagyon- nagyon becsülendő a kitartásod, és hihetetlenül klassz ötlet volt, hogy ekkora tesztet írj!!! Nagyon tetszett! :) Az én kedvencen ezek közül egyértelműen az Yves Rocher, amire már nagyon régóta vágytam és múlthéten végre sikerült beszereznem! ;) Az Avonos tusfürdőről viszont eddig nem tudtam, hogy málna illat is bujkál benne. Köszi az infót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Orsi :)
      Igen-igen, van benne málna, és nagyon klassz ez az illatkombináció :)

      Törlés
  10. Hűűű mennyi tusi. Remélem nem fogsz undorodni tőle a végére.... egy kettőt én is kipróbáltam már, de mindig váltogattam,hogy ne unjam meg :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére vannak itthon más illatú tusfürdők is, így majd tudom váltogatni én is. :)
      Egyszer majd csak elfogy :D

      Törlés
  11. Szia!

    Köszi a tesztet,jó volt olvasni.
    A Faith in Nature márkának is van málna és vörösáfonya tusfürdője. 250 illetve 400 ml kiadás is.
    Nem olyan intenzív az illata mint vártam.De vegán termék.
    A 250 ml-es kb,1500 ft.Attól függ hol veszed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, tőlük még nem próbáltam semmit, szerintem.

      Törlés