2012. november 19., hétfő

Hogyan rendezz meglepetés bulit?


Ennek a bejegyzésnek az apropója,hogy Fontosnak most volt november 17-én a születésnapja. Ezzel a bejegyzéssel szeretnék segíteni azoknak, akik meglepetés szülinapi bulit szeretnének szervezni egy hozzátartozójuknak:)
Fontos tudni, hogy ez nem tematikus buli volt, mert Fontosnak Star Wars, vagy Gyűrűk ura, vagy Gitár témájú buli lett volna -szerintem- a legmegfelelőbb, de az első kettővel én nem tudtam azonosulni,és nem lett volna tökéletes, a harmadik pedig a többi résztvevőnek nem feküdt volna annyira. Mindenesetre próbáltam azért belefűzni hasonló elemeket.


Tennivalók:
Az esemény előtt 3 héttel:
- hívd meg azokat, akiknek az ünnepelt örülne. Így lesz idejük mindenre, és beírhatják a naptárba,hogy erre a napra mást már ne szervezzenek. Kérj visszajelzést, ki jön, ki nem. Ezzel könnyebben tudsz kalkulálni az étellel, itallal.
-Gondold át, hol fogjátok tartani a bulit. Ha nem otthon, beszélj az illetékesekkel.

Az esemény előtt 2 héttel:
-találd ki a dekorációt,
-találd ki a menüt. Mostanában nagyon menők a tematikus bulik. Gondold át, mi az, ami közel áll az ünnepelthez, és ennek megfelelően mérlegelj.
-ha rendeled a tortát, intézd el már most.
-találj ki különböző játékokat, mi is sokfélét játszottunk


Az esemény előtt egy héttel:
-szerezz be minden hozzávalót a dekorhoz is és a menühöz is. Írj magadnak hetitervet (az alábbiak alapján), hogy mikor mit fogsz csinálni.


Az esemény előtt 5 nappal:
-készítsd össze a dekort, találd ki, mi hol lesz, nézd át,minden megvan-e.

Az esemény előtt 2 nappal:
-ha házi süti lesz, süsd meg, érdemes ilyenkor aprósüteményeket készíteni. Nézd át, van-e mindenhez megfelelő tálalási eszköz, van-e elegendő tányér-pohár-evőeszköz.
- küldj emlékeztető üzenetet az érintetteknek.

Az esemény napján:
-készíts ki mindent, ha rendelt a torta, menj el érte, rakd fel a dekorációt, várd a vendégeket, majd az ünnepeltet, és próbáld meg jól érezni magad. Akkor is, ha semmi sem a terv szerint halad.

Ti rendeztetek már meglepetés bulit? Érdekelnek itt játszható  játékok? Szoktatok tortát sütni? Milen bulikat részesítetek előnyben? 

10 megjegyzés:

  1. Utólag boldog szülinapot!:)
    Jók a tippek, nekem mindig anyukám szervezte a gyerekkori szülinapi bulikat, ugyanis óvónő, és egy csomó jó játékot hozott..plusz volt, hogy az ovisoknak készített játékokat rajtunk "tesztelte"...:D (az ilyeneken röhögtünk a legjobban...kicsit túl voltunk már az ovis koron, de hát jó poén volt, és segítettünk anyának is)

    VálaszTörlés
  2. Érdekelnének a játékötletek, mert a barátnőmnek decemberben lesz a szülinapja.

    VálaszTörlés
  3. ó, örülök ennek a bejegyzésnek :) páromnak január 10-én lesz a 31. szülinapja,szeretnék neki bulit, de fogalmam sincs, hogyan kezdjek neki :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj de klassz, ha kell bármiben ötletelés-segítség, írj nyugodtan!:)

      Törlés
  4. Tyű, én is november 17-i vagyok :) Utólag is boldogat!

    VálaszTörlés
  5. Imádok szervezkedni, de soha nem lehet úgy szervezkedni nálunk, hogy vki nem szólja el magát, vagy az ünnepelt ne akarna nekiállni szervezkedni :D egyszer szeretnék egy témabulit :) vadnyugati kasznió lesz a témája :D cowboy-ok és cowgirl-ök, póker, darts, rulett :) meg mindenféle kaszinóhoz köthető játék :) imádnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nálunk ha az ünneplet szervezkedik,akkor hagyjuk, csak másik időpontra, és mi előbb meglepjük.

      pókeres,rulettes, szerencsejátékos nálunk a szilveszter lesz:)

      Törlés