2013. május 22., szerda

Hajnövekedést serkentő olaj TESZT


Sziasztok!
-a kép a saját instagramomról származik-

Ezt az olajat körülbelül ezer éve(igazából január-februárban) nyertem Jutától egy kontytű és egy hajcsat társaságában. Elég régóta használom már, hogy a hatásairól írjak. Hajnövekedést serkentő, regeneráló olaj.
Az összetevői:
ricinus olaj, argán olaj, bhringraj olaj, amla olaj, kókusz olaj, brahmi olaj

Használata: 
felkell kenni a hajra, és legalább 15 percig rajta hagyni,majd alaposan kiöblíteni.

Az első használator nagyon izgultam, hogy milyen lesz ez az olaj, óvatosan bontottam ki az üveget, és azonnal megszerettem az illatát.
Nekem enyhén citrusos, de a barátomnak pl. meghatározhatatlan volt:D
Az ilyesmi olajakkal, pakolásokkal mindig többet szoktam várni, mint az előírt, ez az olaj is fentvolt 2 órán keresztül, aztán szilikonmentes samponnal szépen lemostam. 
Már az első hajmosás után könnyebben fésültem ki az egyébként borzasztóan gubancolódó hajamat, aztán minden hajmosással egyre jobb lett. Gyorsabban is nő, bár ezt Ti inkább a frufrumon láthatjátok, a frissítő vágások miatt.
A töredezettségen is javított, természetesen azok eltűnésében inkább a vágás a mérvadó, nyilván a már széttöredezett hajamat nem fogja újraépíteni semmi.
A hajam azóta egészséges, gyorsabban nő, kellemes tapintású.
Egyáltalán nem zsírosodik tőle jobban,mint eddig, de úgy jártam már, hogy rosszul mostam meg a reggeli kapkodásban, és maradt a hajamban.
Sajnos a tarkónál a gubancolódás megmaradt, de ahogy olvastam a kallos tejproteines pakolása sem jobb,mint a szilikonos dolgok, így nem használom, pedig az ezt a gondomat megszüntette.
Egyébként a hajlenövesztéssel is egészen jól állok, már a fülemig ér:)
Sajnos az olajból már alig maradt, még talán 3 használatra lesz elegendő, pedig nagyon vigyázok, nem pazarlom.
Nagyon sjanálom, hogy Juta nem árusít natúrkozmetikumokat, ha ilyen minőségűeket árulna, az Ő termékeivel lenne tele a fürdőszobám.
Ez az olaj nálam 5*, és írjunk petíciót, hogy Juta hozzon létre webshopot!:)
Ti használtok olajakat a hajatokra? Mi a véleményetek róluk? Ti vásárolnátok bloggerek által készített kozmetikumokat? Azt hiszem, ha a hajával reklámozná, sokan vennék őket!:)


11 megjegyzés:

  1. Én sima ricinust használok (http://absshowcase.blogspot.hu/2013/05/everyday-hair-care-routin.html)( a gyógyszerész mindig figyelmeztet, hogy meg ne igyam, holott tudja mire kell :D vicces), ha van időm 3-4-szer kimosni utána a hosszú hajam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előtte én is azt használtam, de ez még annál is sokkal jobb:D
      Mikor először vettem ricinust,jóhiszeműen mondtam a patikusnak, hogy fél litert kérnék ha lehet, de hát nem lehetett, és leesett állal nézett rám, hogy miiiii? dehát ekkorák a gondok?:D

      Törlés
  2. Már azt hittem csak én vagyok egyedül azzal, hogy a tarkómnál állandóan összegubancolódik a hajam, akármennyire is fésülöm. Akkor nem gubancos, ha kivasalom, de a vasalást meg hanyagolni szeretném, mert hosszú hajat akarok.
    Én eddig a ricinust Kallos Serical Latte pakolásba keverve használtam, mert allergiás vagyok a ricinus olajra (2 hónap simán ricinus olaj használat után lettem rá allergiás). Azt vettem észre, hogy a hajam megutálta a tejproteines pakolást. A húgom gyönyörű, derékig érő hajára a placentásat használja, anyukám a gyümölcsöset. Mindegyiket próbáltam már, de 2 nap után tiszta zsir a hajam tőlük :/
    Amit a hajam imád mostanában az a syoss szilikon, parabén és parafinmentes balzsama. pihe-puha tőle a hajam, és nem annyira gubancos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ugyanígy vagyok a tarkómmal:/
      Egyébként olyan érdekes, nekem meg a syoss nem jött be:)
      Ennyire sokféle a hajunk:)

      Törlés
  3. Jól hangzik ez az olajos dolog. :D Bár tuti hogy nem próbálom ki, mert én a vízen, a samponon, fésűn és a minimál hajlakkon kívül nem kenek mást a hajamra. :D Én a vitaminokra és az ásványi anyagokra esküszöm. Belső táplásá 4ever :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És miket szedsz a hajadra?
      Biovanne meg ilysmi, vagy valami kevésbé ismert?:)

      Törlés
  4. Szia!
    Tegnap óta én is használom, kíváncsian várom az eredményt:)

    VálaszTörlés
  5. Szia! És ezt az olajat úgy keverte össze házilag Juta, vagy ez egy boltban kapható termék?

    VálaszTörlés
  6. szia! nem tudod véletlenül, hogy milyen arányban szerepelnek ezek az olajok a keverékben? sajnos Juta blogja már nem elérhető, így ott nem tudok ennek utánanézni.

    VálaszTörlés