2014. november 13., csütörtök

"Úgy ennék valamit..." - pár perces édesség


Ádám épp a szakdogájával birkózik, én meg igyeszem tartani benne a lelket. Kis jutalomként valami édességgel akartam meglepni, de természetesen ilyenkor semmi sincs itthon :)
Szóval fogtam magam, és összedobáltam, ami mégis volt.
Nyilvánvaló, hgy ezt a receptet nem én találtam ki. Ha mégis,akkor ez egy kivételes alkalom. mindig azt hiszem dolgokról, hogy én találtam ki, aztán kiderül, hogy sokan megcsinálták már előttem. Ti is szoktatok így lenni, vagy ez is az én selejtességem? :D
Mi kell hozzá? (2 főre)
- fél bagett (vagy kifli, vagy zsemle, vagy kalács, vagy kenyér, ami van otthon)
- 2-3 dl tej
- 2 tojás
- 4 zacskó vaníliás cukor
- egy kevés keményítő (kb. 1 evőkanál)

Hogyan készül?
A tojássárgájákat kikeverem 2 zacskó vaníliás cukorral, a tejet felforralom, és belekeverem a tojássárgájákat, majd főzöm, amíg puffogni nem kezd. Ekkor már sűrű.
A bagettet beletépkedtem egy hőálló tálba. A forró tejet ráöntöttem. Állni hagytam, amíg1 zacskó vaníliás cukorral keményre vertem a tojásfehérjéket.
Ráöntöttem a keverékre, szépen elegyengettem rajta, és a tetejét is megszórtam 1 zacskó vaníliás cukorral. Persze nyugodtan elhagyhatjátok, ha soknak találjátok.
Betoltam a sütőbe, és 175°C-on sütöttem, amíg szépen meg nem pirult a teteje. AMikor kivettem, kicsit hűlni hagytam, és utána ettük. Ne lepődjetek meg, ha pici tej marad az alján, lehet, hogy nem tudja mindet beszívni.

Szóval mi ma ezt ettük. Szoktatok összeütni hasonlót?

1 megjegyzés:

  1. én ilyenkor összedobok egy kis 'kekszet', ami banánt, zabpelyhet és étcsokit tartalmaz, formázom, majd sütőben pár perc alatt megsütöm! isteni finom és egészséges is! :)

    VálaszTörlés