2015. január 7., szerda

MAVALA körömlakk teszt - Marron Glacé


Sziasztok,
a mai bejegyzésben egy körömlakkot fogok Nektek bemutatni. A MAVALA márkáról én még nem hallottam, egészen idén Karácsonyig, amikor is kaptam ajándékba 3 árnyalatot "keresztanyukájától".
A mai bejegyzésben a 151-es "Marron Glacé"  színűt fogom tesztelni.

Amit erről a márkáról tudni érdemes:
Direkt manikűr-pedikűrösönek ajánlják a termékeiket, a körömlakkokat extra tartós krémkörömlakként hirdetik.
Fogalmam sincs, mit jelent az, hogy krém körömlakk, mivel állagra teljesen megegyezik más, normál állagú körömlakkokkal.
Egy webshopot találtam, ahol árulják ezeket a lakkokat, 10 ml-es kiszerelésben 1670 Ft-ért, én 5 ml-es lakkokat kaptam.
A lakkokat egyébként Genfben készítik, de a világ több, mint 100 országában kaphatóak.
Egy csomó dologtól mentesek:
toulene, formaldehid, DPD, parabén, kámfor, állati összetevők, nehézfémek, collophane

Na, de térjünk is át magára a 151-es árnyalatra. Ez egy taupe szín, kis ezüst csillámokkal. Amikor azonban felvisszük a színt, a csillámok külön nem igazán látszanak, csak nagyon szépen csillog a lakk. Én ezt egyáltalán nem bánom:)
A három kapott árnyalat közül eddig ez tetszik a legjobban, de ha a többit is kipróbáltam körmön, azokat is meg fogom mutatni. 
Az ecset egy teljesen hagyományos ecset, nem okoz semmilyen nehézséget a használata. A lakk szépen terül a körmökön, és egyáltalán nem csíkoz. Nagyon gyorsan szárad. Nekem ez benne a legszimpatikusabb. Alig kell vele várni, szóval gyors megoldásnak is jó. 
A mini méret miatt utazáshoz is ideális, a piros verziója utazta velem körbe az országot karácsonykor :)
Valóban tartós lakk. A körmeim végén 3 nap után már kicsit megkopott, erről itt egy kép:
Azonban egészen a 8. napig ilyen állapotban maradt, ami szerintem szuper. Közben erősen takarítottam is, és még így is csak a 8. napon kezdett el jobban kopni.
Az ára ehhez képet már nem is annyira húzós, bár én örülnék, ha ilyen 5 ml-eset is lehetne valahol találni, a 10 ml-es árának feléért, ez még az a mennyiség, amit biztosan el is fogyasztok, és 800 Ft-ot inkább adok ki egy lakkért, mint 1600-at :D :D
Sok színben is kapható, szóval engem meggyőzött ez a márka. Na azért még nem sietem el, kíváncsi vagyok a többi színre is.
Nektek mi a véleményetek?

6 megjegyzés:

  1. Igazán szépséges árnyalat :D Erősen keresem a házimunkát bíró lakkokat, ugyanis nem egy olyan nagyobb márkában csalódtam, ami tényleg azt ígérte, hogy mindent kibír! :(

    VálaszTörlés
  2. Nem rossz, nekem díszítéssel nagyon tetszene alapnak. Sosem hallottam erről a márkáról. Az meg, hogy tartós lakk...na, olyat én még nem láttam, bár lehet, hogy a vizezést+gépelést egyik sem bírja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez bírja mindegyiket, ennyire amennyire mutattam, pedig fürdőtakarítást, mindent csináltam vele. :D

      Törlés
  3. Én sem hallottam még erről a márkáról, de ez a szín nagyon megfogott!

    VálaszTörlés