2020. június 29., hétfő

Túró rolád "mentesen"


Sziasztok,

A kedvenc cukrászdánkban régebben volt egy szuper süti. Szerencsére mostanában már nem kapható náluk, úgyis csak a szívem fájna érte, ugyanis a túró rolád névre hallgató finomság egy cukros, túrós, fehér lisztes, de szuperfinom süti.
Úgy gondoltam, itt az ideje elkészíteni úgy, hogy azok is fogyaszthassák, akiknek esetleg valamilyen okból kerülniük kell a laktózt, cukrot, fehér lisztet.
Az így készített édesség sajnos nem illeszthető bele tejmentes, vagy vegán étrendbe, de mindenképp egy egészségesebb alternatíva. És épp olyan finom, mint a cukrászdai társa.



Hozzávalók:

Tészta: 
3 egész tojás
3 csapott evőkanál eritrit
1 csomag sütőpor
75 gramm teljes kiőrlésű liszt
4 evőkanál langyos víz

Krém:
100 ml laktózmentes habtejszín (én a Lidl saját márkását szoktam vásárolni)
1 doboz laktózmentes túró (változó kiszerelésben kapható, 180-250 gramm között)
2 evőkanál eritrit
0,5 citrom leve, és reszelt héja
Vanília aroma (ízlés szerint)
1 db nektarin, vagy őszibarack, eseleg sárgabarack



Elkészítés: 
A sütőt előmelegítem 180°C-ra.
A piskótatészta elkészítésével kezdek. A tojásokat szétválasztom,  a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját alaposan kikeverem az eritrittel. A sárgákhoz hozzáadom a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot.
Egy sütőlemezen vagy nagy tepsin sütőpapíron elterítem, és kb 15 perc alatt készre sütöm.
Ezalatt elkészítem a krémet.
A túrót botmixerrel áttöröm, amíg krémes állagot nem kapok. Belekeverem a citrom héját és levét, az eritritet és a vanília aromát.
Felverem a tejszínt, és azt is a krémbe forgatom.

A barackokat nyersen, vagy párolva is használhatjuk, attól függően, hogy milyen textúrát szeretnénk elérni. Párolva puhább, levesebb lesz, nyersen keményebb, roppanósabb.

Ha a tészta mesgsült, kiveszem a sütőből, és azonnal ráborítom egy tiszta konyharuhára. Lehúzom róla a sütőpapírt, és a konyharuhával feltekerem. Így, feltekert állapotban hagyom kihűlni. Gyorsan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön.
Ha kihűlt, visszatekerem, megkenem a túrókrémmel, rászórom a barackokat, és feltekerem. Fóliába csomagolva a hűtőbe teszem, és kicsit állni hagyom, hogy szebben lehessen szeletelni, és összeérjenek az ízek.



Ebből a mennyiségből 12 szelet süteményt kapunk.

Egy szelet tartalmaz: 
78 kalóriát,
4 gramm zsírt,
5 gramm szénhidrátot,
4 gramm fehérjét.

Remélem elkészítitek, és nektek is ízleni fog! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése