A tészta egy nagyon régi (konkrétan 1976os kiadású) receptől van, picikét átdolgozva, a paradicsomszószt pedig én találtam ki.
Hogy mi kell hozzá?
a tésztához:
-60dkg liszt
-2evőkanál étolaj
-fél evőkanál oregánó
-fél evőkanál bazsalikom
-4dl víz
-2,5dkg élesztő
-1 teáskanál cukor
-3dl paradicsomlé
-egy kis fej vöröshagyma
-1 teáskanál bazsalikom
-1 teáskanál oregánó
-kevés babérlevél(én 3levelet tettem bele)
-kicsi só és bors
-kevés olaj
A tészta elkészítése:
A vizet bedobom a mikróba a cukorral egy percre, aztán beleteszem az élesztőt.
Pár perc alatt felfuttatom. A többi hozzávalóval öszekeverem, dagasztom. Lefedve duplájára kelesztem.
Paradicsomszósz elkészítése:
az olajon megpirítom a hagymát, de csak kicsit, míg üveges nem lesz. ekkor gyorsan ráöntöm a paradicsomlevet. Figyelni kell, hogy ne legyen sok az olaj, mert az, ahogy hűl a szósz kicsapódik a tetején. Belekeverem a fűszereket, főzöm amíg be nem sűrűsödik.
A tésztát átgyúrom mikor megkelt. 4 részre osztom, mindegyiket kinyújtom, megkenem a szósszal. teleszórom olyan feltéttel, amilyet akarok. én most csíkokra vágott sonkát, kukoricát és sajtot tettem rá.
A sütőben legmagasabb hőfokon jól átsütöm.
4pizza lesz belőle, de akkorák amekkorával egy felnőtt ember bőven jóllakik, sőt.
nyami,jól hangzik és jól néz ki,ebben az esős időben nincs is jobb,mint itthon sütögetni, köszi,meghoztad a kedvem :)
VálaszTörlésúúú de éhes vagyok *-*
VálaszTörlés