2015. október 10., szombat

Szakácskönyvek, amikre vágyom


Sziasztok,
bizonyára Nektek is van olyasmi, amit nagyon szeretnétek, azonban nem tudjátok rávenni magatokat, hogy költsetek rá. Én így vagyok a szép szakácskönyvekkel. Jó lenne, ha lennének, de mégsem veszem meg őket sosem.
A mostani bejegyzésben bemutatom, melyikek azok a szakácskönyvek, amik nekem nagyon tetszenek, mintegy kívánságlistaként. 
Nincs ezen mit tagadni, imádom a sztár szakácsok műsorait, így természetesen a Pokol konyháját is. Gordon Ramsay ételei nagyon szimpatikusak a számomra, és a nyers stílusát is kedvelem (amíg nem velem ordít). Ez a kép tele van izgalmas, új receptekkel, és gyönyörű fotókkal, amivel engem minden további nélkül meg lehet venni. Kissé borsos az ára, 7125 Ft-ba kerül.

Ha már sztárszakácsok, a második számú kedvenc természetesen Jamie, neki is a stílusát szeretem a legjobban, és az ő könyvei aztán tényleg gyönyörűek. Bármelyik könyvének nagyon örülnék , de azért természetesen van itt is rangsor,  talán az első a "15 perces kaják", a második "A pucér szakács", a dobogó legalsó fokán pedig "Jamie vacsorái". 

Limarát szerintem mindenki ismeri, aki olvas magyar gasztroblogokat. Az ő blogja alapján sütöttem először kenyeret, de brióst, és egyéb péksüteményeket is. A könyvben gyönyörűek a fotók, és biztos vagyok benne, hogy azt kapom, amit hirdet, és nem összelopkodott recepteket. Limara egyébként Makón él, és mikor először jártam ott, láttam is őt, bár megszólítani persze nem mertem. :)
Azt hiszem, a listáról ezt a könyvet szeretném a legjobban. 


Tudjátok, milyen vagyok, szeretem a kreatív ajándékokat, és ez a könyv egyszerre hozza ezt, nagyon szép gasztrofotókat, és klassz recepteket.  Ez is keménytáblás (valahogy ez a receptönyveknél számomra hatalmas pluszpont). Szerintem klassz ötlet ilyesmi ajándékot adni olykor, pláne, ha az ajándékozott édesszájú, vagy ínyenc. :)


Őszintén szólva a Desszertőrült volt az a könyv, amit először kétkedéssel fogadtam, aztán teljesen belehabarodtam. Gyönyörű fotók vannak ebben is, és könnyen elkészíthető receptek, az alapoktól. Bár néhol én azért inkább csínján bánnék a színezékekkel, de vannak benne természetesen ettől mentes receptek is. Sajnos ismétlődő receptek is helyet kaptak benne, ami kicsit zavaró, de ezen felül annyira jó receptek vannak benne, hogy szerintem mindenképp érdemes egy pillantást vetni rá mindenkinek.

Szívesen hoztam volna karácsonyi szakácskönyveket is, de azokból inkább olyanok tetszenek nekem, amiben nem csak receptek vannak, így nem illettek volna a témába. Szeretném még megemlíteni a Horváth Ilona szakácskönyvet, ami -bár képek nincsenek benne- szerintem minden magyar háztartásban első helyen áll. Anyukámnak is megvan, szétesős verzióban persze, egy antikváriumból én is beszereztem, és forgatom is. Ha nem ismeritek, szerintem mindenképp nézzetek utána, igazi klasszikus darab. 

Nektek van kedvenc szakácskönyvetek? Esetleg olyan, amire régóta vágytok? 

15 megjegyzés:

  1. A gasztroajándékok egy remek könyv ( tavaly ajánlót is írtam már róla http://zituublogja.blogspot.hu/2014/12/konyvajanlo-9.html) igazán igényes kiadás, és jobbnál jobb, receptek ötletek vannak benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fu, de jó, köszi, hogy linkelted. Így még jobban szeretném. :D

      Törlés
  2. Ezt a Jamie-s könyvet megkapta anyum ajándékba. Őszinté szólva a képeken kívül nem sokat ér. Megbeszéltük, hogy nem veszünk ilyeneket. A gasztro blogok a virágkorukat élik, egy rakat van elmentve a feedlymbe. Még a Limara pèkségének is van blogja, nèha leadnak 1-1 receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Limaránál először volt a blog, és mikor az sikeres lett, kiadhatta a szakácskönyvet. Én már csak emiatt is megvenném, hogy támogassam őt. :)

      Törlés
  3. Én Fördős Zé könyvére vágyom nagyon, de az majd csak hónap végén jelenik meg. Azt biztos, hogy megveszem! :) Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én iiiiiiiiiiiiiiiis!! :DD

      Törlés
    2. Én még csak nem is hallottam róla, de most hogy utánanéztem: ez is kell :D

      Törlés
  4. Jamie nekem is szerelem :))) A kedvencem az olasz szakácskönyve (nem jut eszembe a címe), egyszer majd megveszem, mert még csak könyvtárból vettem ki, de annyira jól bemutatja az olasz konyhát, nagyon autentikusnak érzem. A Jamie's America megvan, de annyira nem hat meg, sok a hülye összetevő :D
    Ami szerintem tök jó könyv - hátha sikerül növelnem a várólistádat *sátáni kacaj * - a River Cottage-es pasinak az egyik könyve (hadd ne írjam le a nevét:D), a Három jó dolog a tányéron. Nagyon inspiráló! Mondjuk én anno, amikor elköltöztem otthonról, elhatároztam, hogy rengeteg mindent főzök majd, meg kipróbálok sok új dolgot, hát az utóbbi egy minimális szinten sikerült, de nem viszem túlzásba a főzőcskézést :D Azért valami magazint mindig megveszek, Good Foodot vagy Jamie-t.

    VálaszTörlés
  5. Jamie-t én nézni szoktam, jó tippeket ad! Többnyire netről vadászok recepteket, aztán felírom őket a kis füzetembe, amiben hülyebiztos receptek vannak :) Nincs szakácskönyvem, én azokból nem tudok főzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nézem is, a fél órás, és 15 perces kajáit szeretem. :D
      Nekem is van kis füzetem, amibe beírom, ami bevált. :D

      Törlés
  6. Min jöhetne nekem is! :D
    Jamie-é és Gordon-é elsőként

    VálaszTörlés