2011. január 19., szerda

Pár szó a turkálókról

Igazából a turizás nagyon megosztja az embereket. Van, aki teljesen elhatárolódik, és van, aki imádja. Én nagyon szeretem, mert mindig egyedi ruhákat lehet találni, ami nem jön szembe az utcán, és nagyon olcsón.
Kifoghatsz olyan darabokat, amiken még rajta van az eredeti cimke, szóval még nem is hordták. Nálunk, Magyarországon a holland, angol, és amerikai turik az elterjedtek leginkább.
Vannak kilós, és darabáras turik. A kilós az olcsóbb, általában 1200-2500-ig terjed egy kiló ruha ára, természetesen eltérhet ettől pár száz forintnyit.
Azt tudni kell, hogy a turkálók ma már nem ugyanazt jelentik, amit pár évvel ezelőtt. Nem szakadt, rongyos göncöket találhatunk, hanem (általában) jó állapotú ruhákat. Persze ez turkálónként eltér.
Tapasztalataim szerint a legmegbízhatóbbak a Háda KFTruhái.
Ők talán a legnagyobb magyar használtruha forgalmazók. Üzleteik között megtalálhatóak kilós és darabáras turkálók is. Vállfás és túrós turkálók is. Ha még nem voltál soha turkálóban, szerintem elsőnek vállfásba menj, az kevésbé elrettentő:)
A turkálókban furcsa illat van, ettől ne ijedj meg, ez annak a fertőtlenítőnek az illata, amivel a ruhákat fertőtlenítik, mielőtt a boltokba kerülnek.
A megvásárolt ruhákat mindenképpen mosd ki használat előtt. 
Amit a turkálóban vehetsz: különböző ruhák(pulcsik,pólók,szoknyák,nadrágok,kabátok,stb.), cipők, plüssállatok, övek, táskák, és vehetsz fehérneműt is, de én azt nem ajánlom. Cipőt is csak akkor, ha könnyen tisztítható, fertőtleníthető a használat előtt.
Sok turkálóban szín szerint vannak rendszerezve a ruhák. Ez hasznos, ha nem hordasz bizonyos színeket, így azt rögtön átugorhatod.
A Háda Kft. üzleteinek címét IDE KATTINTVA nézheted meg.
A turkálás lassan divattá növi ki magát, egyáltalán nem ciki. Ehhez szerintem hozzájárul az is, hogy egy-egy darabra találáskor még nagyobb az öröm, mint a boltban. Elvégre a boltban ha nem jó a méret, próbálsz egy másikat, leemeled a polcról, és ott van. a Turiban kutakodni kell, és pont emiatt sokkal nagyobb az öröm, ha találunk egy nekünk tetsző, és méretre is jó darabot. Szóval én megmaradok a turkálásnál, mert nagyon szeretem:)
Ti hogy vagytok vele? A turizós vagy a turkálástól viszolygók közé tartoztok? Van erről valami jó sztoritok? Esetleg találtatok már igazán szuper dolgot turiban? Érdekelnének a tapasztalataitok:)

-összes kép a Google-ból-

7 megjegyzés:

  1. Én nyáron képes voltam azért felkelni minden hétfőn 7kor h turizzak.Imádom a ruhásszekrényem fele azzal van tele.

    VálaszTörlés
  2. dejó:)
    turizni jó:) Remélem el fog terjedni, mert nem csak szuper érzés, de környezetkímélő is, mivel ugye ez is a megunt dolgok újrahasznosítása:)

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom.A Nyugatitól nem messze van a Mirror nevű turkáló amit én nagyon ajánlok mindenkinek aki arra jár:D Kb. oolyan árai vannak,mint a Hádának és tényleg nagyon jó.Hajrá Rami!Jók a videóid<3

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Én is szoktam turiba járni, bár mostanában pár hete sajnos nem volt időm a vizsgák miatt. :S Keddenként nyitásra szoktam menni az egyik miskolci turiba, 6.30ra. :D Egyszerűen annyi jó cuccot, és nem csak ruhát találtam már, hogy nekem megéri olyan korán felkelni. :) Nekem is a fél szekrényem ilyen használt ruhákkal van tele, és a legjobb hogy elvétve teljesen új, még címkés ruhákat is találok. Ja, vettem egy táskát nemrég, és ugyanolyan a lánc rajta mint a Te új táskádon Rami :)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen: köszönöm szépen, kedves vagy:) ÉS a tippet is köszi, majd ha arra járok, mindenképpen benézek:)

    Orsika: örülök, hogy ennyire sikeresen tudsz turizni:) A táskád biztos szuperül néz ki, durva, hogy most mekkora divat ez a láncos pánt:)

    VálaszTörlés
  7. Én nem szeretem mások levetett ruháit viselni. Tudom, hogy nem vagyunk igazán anyagilag eleresztve, mégis mások használt cuccait kelljen hordanom? Egy kicsit megalázó, hogy nekünk Magyaroknak minden jó!

    VálaszTörlés