2014. szeptember 20., szombat
Karamellás pite
Sziasztok,
ma egy receptet hoztam Nektek, remélem Ti is annyira szeretni fogjátok, mint mi.
Tulajdonképpen ez a süti is úgy született, mint a mi konyhánkban nagyon sok minden. Agyalással, hogy mit kéne enni, és végülis improvizálással :)
Mi kell hozzá?
A tésztához:
10 dkg cukor
25 dkg liszt
2 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 tojás
20 dkg vaj
A krémhez:
1 karamellás pudingpor
3,5 dl tej
3 evőkanál cukor
1 evőkanál keményítő, vagy zselatin (elhagyható)
A karamellszilánkokhoz:
cukor
vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kicsit pihentetjük. Egy tortaformába lapítjuk úgy, hogy maradjon egy kis széle. Ha precízen akartok dolgozni, ki is nyújthatjátok a tésztát, én belelapogattam kézzel. Egy kicsit kisebb széleket hagyjatok neki, mint én, legközelebb majd én is úgy csinálom :)
180-200°C-ra előmelegített sütőben sütöttem, tűpróbáig (kb. 25 percig).
Amíg sül a tészta elkésztjük a krémet. a pudingport és a keményítőt kikevertem egy kis tejjel, a cukrot a maradék tejjel feltettem melegedni, majd a szokásos módon megfőztem a pudingot. A keményítőt azért tettem bele, hogy sűrűbb legyen, lehessen majd vágni.
Ezután elkészítettem a karamellt is.
Körülbelül 1 evőkanál vajat összeforraltam 3-4 evőkanál cukorral. Sajnos pontos mennyiséget nem tudok mondani, érzésre csináltam. Addig forraljuk, amíg szép, aranybarna színe nem lesz. Ezután egy tepsi hátuljára sütőpapírt terítünk, és erre öntjük a karamellt, majd ha megszilárdult, összetörjük.
A kész tésztára öntjük a krémet, és hűtőbe tesszük nagyjából 1 órára. Ezután tetszés szerint díszítjük a karamellel, és kéééész :)
Remélem tetszett nektek ez a recept, ha elkészítitek, fotózzátok le, és küldjétek el nekem! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jaj, de jól néz ki! *-* ezt meg fogom csinálni jövőhéten! :)
VálaszTörlésIstenien néz ki! Én is ki próbálom :D
VálaszTörlésHiperszupermegaklassz, jövőhéten megcsinálom, remélem nekem is sikerül ilyen szépre :)))
VálaszTörlés