2014. október 4., szombat

Sajtos bundában sült hús


Sziasztok!
A Fiatalos blog írójával, Ilussal nagyon sokat beszélgetünk receptekről, hogy ki-mivel örvendeztesse meg a barátját. Ő mesélte nekem, hogy a rántott husi bundájába sajtot is kever. Na persze nálam rögtön megmoccant valami,hogy ezt ki kellene próbálni, de nem jutottam el odáig. Megint beindult az improvizálás, pláne, hogy lusta vagyok a panírozás után mosogatni :D 3 különböző tál...jajj :D
Hát így született meg ez az étel :)
 A csirkemellet vékony szeletekre vágom, besózom.
Egy müzlis tálba lisztet teszek, és elkeverem tojással, egy kis tejjel. Sűrűbb palacsintatészta-szerű masszát kell kapnotok. Ezután öntök bele szezámmagot, és belereszelek egy darab sajtot. Megzom, és jól összekeverem. elég sűrű masszát kell kapnunk. Ha nem megfelelő az állaga, kipótolhatjuk még liszttel. Esetleg tehettek bele keményítőt is, én általában keményítőt is teszek bele, nem tisztán liszttel készítem.
Ebbe a masszába forgatjuk bele a húst, és bő, forró olajban megsütjük.
Nagyon egyszerű, gyors recept, és szerintem nagyon finom is.
Ti szoktatok hasonlóakat főzni? Vagy Nektek nem okoz gondot a panírozás utáni mosogatás? :)
Tetszett Nektek ez a recept? Legyen máskor is? :)

8 megjegyzés:

  1. Tök jó ez a recept, ki fogom próbálni, mivel utálok panírozni!! :D
    Recepteknek pedig mindig örülök, mert kb. 1 hónapja, amióta a barátomnak is lett munkahelye, muszáj minden nap főznöm valamit, így jó, hogyha itt-ott szembejön valami finom, könnyen elkészíthető étel-ötlet!:)

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretünk sajtot belekeverni a bundába, olyan finom, pikáns ízt ad neki :) Bár nálunk nincs sűrűn rántott husi, mert férjem annyira nem szereti és én is csak frissen, de amikor készítünk, akkor mindig felturbózzuk, mondjuk egy kis fokhagymával, pirospaprikával, stb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, pirospaprikával nem próbáltuk még, köszi a tippet :)

      Törlés
  3. Jaj de jóóóó :D Megcsinálom, tuti :D

    VálaszTörlés
  4. Ez így tényleg egyszerűbb :) Elég egy tál.

    VálaszTörlés