2016. február 4., csütörtök

Mit olvastam januárban?


Sziasztok,
a január szerencsére viszonylag hamar elment, nem volt egy jó hónap. Elhatároztam, hogy 2016-ban elolvasok majd 50 könyvet (tavaly 35-öt tűztem ki, és 37 sikerült), ami tudom, hogy nem egy hatalmas mennyiség, a könyves bloggerek többszörösét vállalják, nekem azonban szerintem ez még teljesíthető lesz, anélkül, hogy rágörcsölnék. Szóval ez a kis cél jól is jött, hogy a vacak való életből elmeneküljek kicsit.


14 könyvet olvastam el, és egybe kezdtem még bele, de már februárban olvastam végig. Azonban ez csupán amiatt ilyen sok, mert
1, kis tingli-tangli tiniregény
2, voltak extrém rövid kis füzetecskék is közte.

Az évet II. Erzsébet királynő titkos naplójával kezdtem, ami egy nagyon humoros, valódi naplóból válogatott szemelvények kiadása. Szinte már komikus, hogy a királynő mennyire garasoskodó, és tényleg van humora.  Megéri elolvasni. 
A második könyv A lány hét névvel volt. Ez már egy sokkal megrázóbb, hihetetlenebb történet. Komolyan, ha nem tudnánk, hogy valóban ilyesmi folyik Észak-Koreában, hát nem hiszem, hogy elhinnénk. Nagyon megrázó, ahogy az író ki akar onnan törni, menekülve, mentve az életét. Borzasztó, komolyan.
Eztán következett a Legyél te is párizsi nő, ami szintén egy humorosabb könyv, erről már írtam is, ITT.  
Majd jött a VKP egyik fordulója, amiben a tinikori kedvenc regényünkről kellett írni. Nem akartam megint a Harry Potterrel jönni, ezért inkább a második kedvencet kaptam elő. H már írtam róla, gondoltam újra is olvasom, hát nekiálltam A neveletlen hercegnő naplójának. A 8. kötetig sikerült eljutnom, a kiegészítőkkel együtt.  Ugyanaz az érzés olvasni, mint tini koromban. Nem tudom, ti szoktatok-e így lenni, hogy csak érzésekre emlékeztek, de egyszerűen annyira jól sült el ez az ötlet. Örülök, hogy újraolvasom. 


Ti miket olvastatok januárban? 

2 megjegyzés:

  1. Hú..le esett az állam. Én egy hónapja nem jutok a 10 oldalon túl egy könyvben, pedig szeretek olvasni :)
    Hogy csinálod? Mikor olvasol?Hogy :)

    VálaszTörlés